ტკბილი ტაკო ველური ხილით
დესერტი
20 წუთი
287 კალორია
4 ხორბლის ტორტილა
40 გრამი კარაქი
50 გრ ქოქოსის შაქარი
150 გრამი შერეული კენკრა (მაგ. წითელი მოცხარი, ჟოლო, მოცვი)
400 გრ ორმაგი ნაღების ყველი
1 პაკეტი ვანილის შაქარი
1 ჩ/კ ლაიმის წვენი
125გრ ათქვეფილი ნაღები
7-8 ჩაის კოვზი Mövenpick ველური კენკრის ჯემი
პიტნა გასაფორმებლად
მომზადება
- თითოეული ხორბლის ტორტილიდან ამოჭერით 3 წრე დესერტის რგოლით (დაახლოებით 11 სმ ).
- ტორტილას წრეების კიდეებს ორივე მხრიდან წაუსვით გამდნარი კარაქი და მოაყარეთ ქოქოსის შაქარი. მოათავსეთ 6 წრე შებრუნებული მაფინის ფორმებში ისე, რომ მათ მიიღოთ მოხრილი ტაკოს ფორმა
- გამოაცხვეთ წინასწარ გახურებულ ღუმელში (ელექტრო ღუმელი: 180 °C/კონვექციური ღუმელი: 160 °C) 6-7 წუთის განმავლობაში, სანამ ოქროსფერი არ გახდება. ტაკო გამოიღეთ ღუმელიდან და გააცივეთ.
- ამასობაში კენკრა გარეცხეთ, ნაღების ყველი შეურიეთ ვანილის შაქარს და ლაიმის წვენს. ათქვიფეთ ელექტრო მიქსერით და ურიეთ სქელი მასის მიღებამდე, შემდეგ დაამატეთ 4 ჩაის კოვზი Mövenpick-ის ველური კენკრის ჯემი კრემს
- ტაკოები შეავსეთ კრემით, ათქვიფეთ 4ს/კ Mövenpick-ის ველური კენკრის ჯემი, მოასხით კრემს და გააფორმეთ კენკრით.
მომზადების დრო დაახლოებით 20 წუთი.