ყველის მაჭკატები ჟოლოს სოუსით

დესერტი
clock icon 30 წუთი pie chart icon 500 კალორია
  • ფქვილი
  • 2 ს.კ. სემოლა / მანანის ბურღული
  • 800 გრამი 9%-იანი ხაჭო
  • 1 ს.კ. ვანილისა და შაქრის პუდრა
  • 1 ს.კ. მარილი
  • 3 კვერცხი
  • Lurpak-ის კარაქი
  • ლიმონი
  • ჟოლო
  • Sterilgarda-ს ნაღები
  • Zucchi-ს ზეითუნის ზეთი
  • 2 ს.კ. ყავისფერი შაქარი

 

ხაჭო გადავიტანოთ ჯამში, დავამატოთ 2 ს.კ. ფქვილი, სემოლა, შაქრის პუდრა და მარილი, ორი კვერცხის გული და ერთი მთლიანი კვერცხი. კარგად მოვურიოთ. დაფაზე დავყაროთ ფქვილი და ხაჭოს მასა ამომავლოთ მასში.

 

სოუსი

400 გრამ ჟოლოს დავუმატოთ 80 გრამი კარაქი, 20 მლ ლიმონის წვენი და წამოვადუღოთ. გავცრათ, რომ გამოვიდეს სუფთა წვენი. წამოვადუღოთ, დავუმატოთ 2 ს.კ. ყავისფერი შაქარი, დავამატოთ ნაღები და სახამებლით შევასქელოთ.

შევწვათ მაჭკატები

ტაფაზე მოვასხათ Zucchi-ს ზეითუნის ზეთი.

დავანაწილოთ ხაჭოს ცომი ფორმებად და შევწვათ ტაფაზე ორივე მხრიდან. გავაჩეროთ ცოტა ხნით დაბალ ცეცხლზე. ამოვაკლოთ ზეთი, დავამატოთ Lurpak-ის კარაქი და ავუწიოთ ცეცხლს, რომ კარგად შეიბრაწოს.

კარგად რომ შეიწვება, გადმოვიტანოთ მაჭკატები ქაღალდის ხელსახოცზე, რომ ზედმეტი ცხიმი მოვაშოროთ. გავაკეთოთ ჟოლოს ტოფისა და მაჭკატების სერვირება.