სააღდგომო ფუნთუშები

სააღდგომო კერძები
clock icon 30 წუთი pie chart icon 285 კალორია

💫250 მლ რძე

💫250 გრ შაქარი

💫100 გრ კარაქი

💫2 კვერცხი

💫700-750 კგ ფქვილი

💫 14 გრ. საფუარი

💫100 გრ. ქიშმიში (სურვილისამებრ)

💫100 მლ. ზეთი (სამუშაოდ)

 

სანელებლები

✔️0.5 ჩ/კ დარიჩინი

✔️0.5 ჩ/კ მუსკატის კაკალი

✔️ 0.5 ჩ/კ ილის (კარდამონი)

✔️1 შეკვრა ვანილი

✔️1 ცალი ლომონის წვენი და ცედრა

 

💫საფუარი

3 ს/კ ფქვილი, 1 ს/კ შაქარი და 14 გრ. საფუარი მოზილეთ 100 მლ თბილ რძეში. დააყოვნეთ 15/20 წუთი, საფუარი უნდა ამოფუვდეს კარგად.

 

💫 მოამზადეთ გოგლიმოგლი შაქრით და კვერცხით, დაუმატეთ ოთახის ტემპერატურის კარაქი და გააქტიურებული საფუარი, შემდწგ ვანილი, სანელებლები, ლიმონის წვენი და ცედრა, ბოლოს კი ფქვილი შეაზილეთ ეტაპობრივად და დაასვენეთ ცომი 1 საათი.

 

💫 ამოფუებული ცომი ჩაზილეთ გააბრტყელეთ სულ ოდნავ დაჭერით მოგრძო ნაჭრებად ორი ნაჭერი ერთმანეთზე გადაახვიეთ (გადაგრიხეთ ) შეაწრთეთ და გამოაცხვეთ 180 გრადუსზე 20-25 წუთი.