ნაყინი სტრაჩატელა
იტალიური სამზარეულო
240 წუთი
169 კალორია
სტრაჩატელა იტალიური ჯელატოს ნაირსახეობაა, რომელიც კრემოვანი ვანილისა და ნატეხი შოკოლადისგან შედგება.
მისი მომზადების წესი კი შემდეგნაირია:
ინგრედიენტები:
- 2 ჭიქა მძიმე კრემი
- 1 ჭიქა რძე
- 3/4 ჭიქა გრანულირებული შაქარი
- 1 სუფრის კოვზი სუფთა ვანილის ექსტრაქტი
- 85 გრამი მაღალი ხარისხის მუქი შოკოლადი (70% კაკაო ან მეტი)
- მწიკვი მარილი
მომზადების ინსტრუქცია:
1. დაიწყეთ შავი შოკოლადის წვრილად დაჭრით
2. მიქსერის თასში შეურიეთ მძიმე ნაღები, მთელი რძე, შაქარი, ვანილის ექსტრაქტი და ცოტა მარილი. ურიეთ სანამ შაქარი სრულად არ დაიშლება.
3. ნაზავი ჩაასხით მიქსერში და აურიეთ. ამას, როგორც წესი, სჭირდება დაახლოებით 20-25 წუთი, რის შედეგადაც მიიღება რბილი კონსისტენცია.
4. სანამ ნაყინი დნება, გაადნეთ დაჭრილი შავი შოკოლადი და ურიეთ მას სრულ გადნობამდე.
5. მას შემდეგ, რაც სტრაჩატელა სასურველ კონსისტენციას მიაღწევს (უნდა იყოს შესქელებული, მაგრამ არა მთლიანად გაყინული), ჩაასხით გამდნარი შოკოლადი ნაყინში.
6. რამდენიმე წუთის განმავლობაში გააჩერეთ საერთო მასა, შემდეგ კი გადაიტანეთ ჰერმეტულ კონტეინერში. გაყინეთ მინიმუმ 4 საათის განმავლობაში.
მისი მომზადების წესი კი შემდეგნაირია:
ინგრედიენტები:
- 2 ჭიქა მძიმე კრემი
- 1 ჭიქა რძე
- 3/4 ჭიქა გრანულირებული შაქარი
- 1 სუფრის კოვზი სუფთა ვანილის ექსტრაქტი
- 85 გრამი მაღალი ხარისხის მუქი შოკოლადი (70% კაკაო ან მეტი)
- მწიკვი მარილი
მომზადების ინსტრუქცია:
1. დაიწყეთ შავი შოკოლადის წვრილად დაჭრით
2. მიქსერის თასში შეურიეთ მძიმე ნაღები, მთელი რძე, შაქარი, ვანილის ექსტრაქტი და ცოტა მარილი. ურიეთ სანამ შაქარი სრულად არ დაიშლება.
3. ნაზავი ჩაასხით მიქსერში და აურიეთ. ამას, როგორც წესი, სჭირდება დაახლოებით 20-25 წუთი, რის შედეგადაც მიიღება რბილი კონსისტენცია.
4. სანამ ნაყინი დნება, გაადნეთ დაჭრილი შავი შოკოლადი და ურიეთ მას სრულ გადნობამდე.
5. მას შემდეგ, რაც სტრაჩატელა სასურველ კონსისტენციას მიაღწევს (უნდა იყოს შესქელებული, მაგრამ არა მთლიანად გაყინული), ჩაასხით გამდნარი შოკოლადი ნაყინში.
6. რამდენიმე წუთის განმავლობაში გააჩერეთ საერთო მასა, შემდეგ კი გადაიტანეთ ჰერმეტულ კონტეინერში. გაყინეთ მინიმუმ 4 საათის განმავლობაში.