დესერტი ტირამისუ

იტალიური სამზარეულო
clock icon 30 წუთი pie chart icon 467 კალორია

ტირამისუ იტალიური დესერტების სამყაროში ერთ-ერთი ყველაზე პოპულარული და სასურველი კერძია. მისი სახელი იტალიურად "ამაღლებას" ან "გამხნევებას" ნიშნავს, რაც სრულად შეესაბამება ნამცხვრის მდიდარ გემოსა და ტექსტურას. ეს არის ჰარმონიული ნაზავი ყავის, მასკარპონეს, კვერცხისა და სავოიარდის ორცხობილების, რომლებიც ერთად ქმნიან დაუვიწყარ გემოს. ტირამისუს მომზადება შედარებით მარტივია, მაგრამ შედეგი ყოველთვის გაგაოცებთ და მოგხიბლავთ თავისი ელეგანტურობით. მოდით, გავეცნოთ ამ შესანიშნავი დესერტის რეცეპტს.

ინგრედიენტები:

  • 500-600 გრ სავოიარდის ორცხობილა
  • 800 გრ მასკარპონე ყველი
  • 300 გრ ნაღები
  • 200 გრ შაქარი (რაოდენობა შეიძლება გაიზარდოს გემოვნებიდან გამომდინარე)
  • 4 კვერცხი
  • 4 ს/კ ხსნადი ყავა
  • 300 მლ ადუღებული წყალი
  • 100 მლ რომი
  • კაკაო ფხვნილი (გარნირებისთვის)

მომზადების წესი:

  1. ყავა გახსენით 300 მლ ადუღებულ წყალში და გააციეთ. გაციებულ ყავას დაამატეთ 50 მლ რომი.
  2. განაცალკევეთ კვერცხის გულები და ცილები.
  3. კვერცხის გულებს დაამატეთ 100 გრ შაქარი და მოამზადეთ გოგლიმოგლი ორთქლის აბაზანაზე, სანამ შაქარი არ დადნება. გააგრძელეთ მორევა, სანამ მასა არ გაცივდება.
  4. ცალკე ჭურჭელში ათქვიფეთ კვერცხის ცილები 100 გრ შაქართან ერთად მყარ ქაფამდე (ბეზე).
  5. გაციებულ გოგლიმოგლს დაამატეთ მასკარპონე, ნაღები და კარგად ათქვიფეთ. ბოლოს ნაზად ჩაურიეთ ბეზე და დარჩენილი 50 მლ რომი. კიდევ ერთხელ გადაურიეთ, სანამ მიიღებთ ერთგვაროვან კრემს.
  6. სასურველ ფორმაში (ან ინდივიდუალურ ჭიქებში) ჩააწყვეთ კრემის ½ ნაწილი. ზემოდან დააწყვეთ ყავაში ამოვლებული სავოიარდის ორცხობილები. გაიმეორეთ შრეები საჭიროებისამებრ.
  7. მზა ნამცხვარი შეინახეთ მაცივარში მინიმუმ 4 საათი, სასურველია - მთელი ღამე.
  8. სერვირებამდე ტირამისუს ზედაპირი მოაყარეთ კაკაოს ფხვნილი.

ტრადიციული იტალიური ტირამისუს გემო და არომატი ნამდვილად დაგატყვევებთ. ეს დესერტი იდეალურია როგორც რომანტიკული სადილისთვის, ისე ოჯახური შეკრებებისა თუ წვეულებებისთვის. ტირამისუს მომზადებას სულ რაღაც ნახევარი საათი სჭირდება და შედეგი აღემატება ყველა თქვენს მოლოდინს. ყავის, მასკარპონესა და კაკაოს ნაზავი აბსოლუტური სიამოვნებაა გემოს რეცეპტორებისთვის. ამ დესერტის სიმსუბუქე და უნაზესი ტექსტურა კი დაამშვენებს ნებისმიერ სუფრას. არ დაგავიწყდეთ გაუზიაროთ ეს რეცეპტი თქვენს მეგობრებსა და ახლობლებს, რომ მათაც შეეძლოთ იტალიური კულინარიის ამ შედევრით ტკბობა. მიირთვით ტირამისუ, გემოთ მისი ჯადოსნური გემო და დატკბით ცხოვრებით!