ახალი წელი ნელ-ნელა გვიახლოვდება და ყველა თავისებურად ემზადება ამ ჯადოსნური დღესასწაულისათვის. მზადება კი დროულადაა დასაწყები, რადგან არაერთი მნიშვნელოვანი დეტალი უნდა გავითვალისწინოთ.

როგორი იქნება საახალწლო სუფრა, რას ვაჩუქებთ ახლობელ ადამიანებს, ვისთან, სად, რა ინტენსივობით გავერთობით (ანუ რამდენს დავლევთ)  და ა.შ. 

გართობას გეგმის შემუშავება ნაკლებად სჭირდება, ამიტომ შეგვიძლია თავისუფლად მივყვეთ “ჯერ სახლში და მერე ვნახოთ” სპონტანურობას, მაგრამ საახალწლო სუფრა წინასწარაა განსასაზღვრი.

კარგად მოგვეხსენება ქართული საახალწლო სუფრა როგორი მრავალფეროვნებით გამოირჩევა. მიუხედავად იმისა, რომ თითქმის ყველა ოჯახში გვხდება ტრადიციული კერძები - გოზინაყი, საცივი, ჩურჩხელა, გოჭის ხორცი და ა.შ. ადამიანები მაინც ახერხებენ მათი სუფრა სხვებისგან განსხვავებული, სპეციფიკური და რაც მთავარია დაუვიწყარი იყოს.

ამ ყველაფრის საიდუმლო მზარეულობისა და სუფრის ორგანიზების კარგ უნარებში იმალება, მაგრამ შესაბამის თვისებებთან ერთად აუცილებელია ხარისხიანი პროდუქცია და ინგრედიენტები. ახალი წლის სუფრას როცა ეხება საქმე, ადამიანები კიდევ უფრო მეტი სერიოზულობით ეკიდებიან არჩევის პროცესს და მაქსიმალურად ცდილობენ ყველაფერი კარგი მოხვდეს მათ საახალწლო მაგიდაზე.

ყველაფერი კარგი, უმაღლესი ხარისხი და მრავალფეროვნება მომხმარებელს ერთ სივრცეში - “ევროპროდუქტში” დახვდება. “ევროპროდუქტმა”, რომელიც არაერთი ევროპული ბრენდის ექსკლუზიური წარმომადგენელია, 2025 წლისთვის გრანდიოზული საახალწლო სასაჩუქრე კატალოგი შექმნა, სადაც მსოფლიოში განთქმული და საუკუნოვანი ტრადიციის მქონე ბრენდების საახალწლო პროდუქციაა შესული.

“ევროპროდუქტმა” დაარსების დღიდან საკუთარ თავზე აიღო ევროპული კულტურის საქართველოში უფრო მეტად პოპულარიზება. ამ შემთხვევაშიც, საახალწლო კატალოგში მოცემული ევროპული პროდუქცია ნებისმიერ ქართულ საახალწლო სუფრას დაამშვენებს და ტრადიციულ კერძებთან ერთად იდეალურად მოერგება გარემოს.

“ევროპროდუქტის” საახალწლო შეთავაზებაში შედის სასაჩუქრე ნაკრები, რომელიც კატალოგში არსებული ნებისმიერი პროდუქტით შეგიძლიათ დააკომპლექტოთ. სასურველი ბიუჯეტით სხვადასხვა ევროპული ქვეყნებიდან შეარჩიეთ საახალწლო ნაკრები და აჩუქეთ ახლობელ ადამიანს, ან საკუთარ თავს.

კომპანია ასევე გთავაზობთ მუყაოს, ხის ყუთისა, კალათების სასაჩუქრე შეფუთვებსაც, რომლებიც ახალი 2025 წლის განწყობას კიდევ უფრო აამაღლებენ.

შეავსეთ განაცხადი და “ევროპროდუქტის” წარმომადგენელი თავად დაგიკავშირდებათ.

მსოფლიოს სხვადასხვა წერტილში საახალწლო დღესასწაული სრულიად განსხვავებულად აღინიშნება. რა თქმა უნდა განსხვავებულია საახალწლო სუფრა და მასთან დაკავშირებული ტრადიციები.

ესპანეთში შუაღამისას ყურძნის ჭამის ჩვეულებაა დამკვიდრებული - ერთი ცალი ყურძენი საათის თითოეულ ზარზე. ამბობენ, რომ ამ ტრადიციას წარმატება მოაქვს. კიდევ ერთი ესპანური ჩვეულებაა ახალი წლის ღამეს წითელი საცვლების ტარება. ეს კი კეთილდღეობასა და სიყვარულთანაა დაკავშირებული. 

ესპანელებს არც მდიდარი სუფრის დანაკლისი აქვთ. როგორც წესი, გვიან ღამით ოჯახთან, მეგობრებთან ერთად მისხდებიან მაგიდას. გავრცელებული კერძებია ხამონი “იბერიკო”, “პაელა” ზაფრანის არომატიანი ბრინჯის კერძი: მოხარშული ხორცით, ზღვის პროდუქტები და ბოსტნეულით.

რა თქმა უნდა, ესპანური სუფრა არ იქნება სრულყოფილი ერთი (ან ორი) ჭიქა “კავას” გარეშე - ეს არის ერთგვარი შამპანური, ოღონდ “კავა” განსხვავებული მეთოდით მზადდება. “კავა” ესპანეთში ძალიან პოპულარული ცქრიალა ღვინოა.

ჩინეთში ახალი წლის ღამეს გრძელ ატრიას მიირთმევენ. ლეგენდის მიხედვით - რაც უფრო გრძელია ატრია, მით უფრო ხანგრძლივია სიცოცხლე. 

კორეაში ამ დროს “დამფლინგებს” ანიჭებენ უპირატესობას. ცომი მზადდება წებოვანი ბრინჯის ფქვილით, რაც ერთიანობის სიმბოლოა. შიგთავსი შეიძლება იყოს ნებისმიერი მასალისგან დამზადებული: ბოსტნეული, საქონლის, ან ღორის ხორცი. 

სტეიკის ხორცი ტრადიციული საახალწლო კერძია არგენტინაში. სტეიკი, როგორც წესი, გრილზე, ან ტაფაზეა შემწვარი. გარნირად მას ემატება სალათი, ან კარტოფილი ფრი. თუ თქვენც გსურთ ინსპირაცია აიღოთ არგენტინელებისგან, “ევროპროდუქტში” სტეიკის ფასი საკმაოდ მისაღებია და ასე შეგიძლიათ გაინებივროთ თავი.

საბერძნეთში ახალი წლის ღამეს თითქმის ყველა მიირთმევს “Vasilopita”-ს. ეს არის ნამცხვარი, რომელშიც მონეტაა დამალული. მას ვისაც მონეტიანი ნაჭერი შეხვდება, მომავალ წელს გაუმართლებს. სხვა ტრადიციული ბერძნული საახალწლო საკვებია სხვადასხვა ტიპის ხორცპროდუქტები, როგორიცაა: ცხვრის, ღორის ან საქონლის ხორცი, თავისთავად პოპულარულია ზღვის პროდუქტები: შემწვარი რვაფეხა, სხვადასხვანაირი თევზი, დესერტად კი ბაქლავა.

საახალწლო სუფრას საქართველოში დიდი ტრადიცია აქვს. ოდითგანვე ყველა კუთხეში განსხვავებულად იწყობოდა მაგიდა.

კახეთში ძველად პოპულარული იყო მოხარშული ღორის თავ-ფეხი. ისევე როგორც ღორის მწვადები. ღორის  მოხარშულ ფეხებს აქ ძმრით, ქინძით, მარილით, ნივრით აზავებდნენ. სუფრაზე თავისი განსაკუთრებული ადგილი უჭირავს მოხარშულ დედალს. რა თქმა უნდა ჩურჩხელა და გოზინაყი არავის ავიწყდება ამ რეგიონში.

გურიაში კალანდობას თოფის სროლით ხვდებიან.  მეკვლეს თან უნდა ჰქონდეს  ჩიჩილაკი. გურულების ერთ-ერთი საყვარელი კერძი საშობაო ღვეზელია - ეს არის კვერცხისა და ყველის ხაჭაპური, რომელიც ფორმით ნახევარმთვარეს ჰგავს. ასევე სუფრაზე ხვდება ინდაურის საცივი და მოხარშული  ღორის ხორცი.

მსგავსი ტრადიციებია იმერეთსა და სამეგრელოში. იმერეთში მთავარი პრიორიტეტი არის საცივი, გოზინაყი, ხაჭაპური, მხალეული. სამეგრელოში მზადდება ღომი და ელარჯი, იწვება გოჭი.  დასავლეთ საქართველოში საახალწლოდ გავრცელებულია კუპატი. სამეგრელოში კუპატს გულ-ღვიძლით ამზადებენ, ბუხრის თავზე კიდებენ, სადაც დიდი ხნის განმავლობაში იბოლება. იმერეთსა და გურიაში ფარშის კუპატს უფრო ანიჭებენ უპირატესობას. ამ კუთხეებში, რა თქმა უნდა, მზადდება გოზინაყი, რომლის გარეშეც არ არსებობს ქართული საახალწლო სუფრა. ჩურჩხელას დასავლეთ საქართველოში ჯანჯუხა ჰქვია. მას აქ თხილის მთლიანი გულისგან აკეთებენ.

ჩვენ ვეცდებით კიდევ უფრო გაგიმრავალფეროვნოთ 2025 წლის საახალწლო სუფრა და საახალწლო კერძები შემოგთავაზოთ.

სადღესასწაულო განწყობების დრო კვლავ დადგა! ზამთრის დადგომასთან ერთად, თითოეული ჩვენგანი უკვე ვფიქრობთ გასართობ საახალწლო ტრადიციებსა და გემრიელ კერძებზე, რომლეითაც დავხვდებით ახალ 2025 წელს ახლობლებთან ერთად. საახალწლო სუფრის მომზადება კი, თავისთავად წარმოადგენს ერთ-ერთ ყველაზე მნიშვნელოვან ნაწილს ამ დღესასწაულისათვის.

ამ სტატიაში მოვცემული რჩევებისა და ეტაპების გათვალისწინებით, თქვენც შეძლებთ შექმნათ საოცრად გემრიელი და სანახაობრივი საახალწლო სუფრა დამდეგი 2025 წლისათვის!

ეტაპი 1: სადღესასწაულო კერძების შერჩევა

პირველი და ალბათ ერთ-ერთი ყველაზე მნიშვნელოვანი ნაბიჯი სუფრის მომზადებისას იქნება კერძების შერჩევა. აუცილებლად უნდა გაითვალისწინოთ ტრადიციული საახალწლო კერძები, როგორებიცაა: სადღესასწაულო გოჭი, ნაზუქი, ქალამნის ტკბილი ან ეგრეთ წოდებული თათარა და ა.შ. ასევე დაამატეთ სუფრას რამდენიმე სანოვაგე კერძი სხვადასხვა კატეგორიიდან - ხორცისა და თევზის კერძები, რაგუ, საკმაზი, ბოსტნეულის სახარტუშო კერძები და სხვა. დაბოლოს, აუცილებლად უნდა გქონდეთ დესერტი და შეგიძლიათ აირჩიოთ ტორტი, ნაღები, ჩურჩხელა, გოზინაყი და ა.შ.

ეტაპი 2: საჭირო პროდუქტების სიისა და რაოდენობების განსაზღვრა

როდესაც უკვე შერჩეული გაქვთ კერძების სია, დროა განსაზღვროთ თითოეული კერძისთვის საჭირო ინგრედიენტები და მათი რაოდენობები. აუცილებლად გაითვალისწინეთ სტუმრების რაოდენობაც. იდეალურ შემთხვევაში, მომზადებული იქნება ცოტა მეტი, ვიდრე საჭიროა, რათა ვინმე არ დარჩეს მშიერი.

ეტაპი 3: საჭირო პროდუქტების დროული შეძენა

სუფრის დაგეგმვის შემდეგ, დროულად შეიძინეთ ყველა საჭირო პროდუქტი. გახსოვდეთ, რომ დეკემბრის ბოლოს საყიდლებში დიდი ხალხმრავლობა იქნება, ამიტომ ეცადეთ წინასწარ შეიძინოთ დიდი ნაწილი.გარდა ამისა, დარწმუნდით, რომ სახლშიც გყავთ წინასწარ შეძენილი და მომარაგებული ძირითადი პროდუქტები - ხორცი, ფრინველის ხორცი, ხილი, ღვინო და ა.შ.

ეტაპი 4: სუფრის გალამაზება და დეკორირება

საახალწლო განწყობის შესაქმნელად, აუცილებლად უნდა დაამშვენიეროთ სუფრის გარემო სხვადასხვა დეკორატიული ელემენტებით. გამოიყენეთ ლამაზი, დღესასწაულისთვის შესაფერისი სუფრის თეთრეული, ჭურჭელი და თეფშები. გარდა ამისა, შეამკეთ სუფრა ნაძვის ხის ტოტებით, შამპანურის ჭიქებით, სანთლებით, სადღესასწაულო ნაჭრებით და დეკორაციებით. ამგვარად, სადღესასწაულო სუფრის გარემო მეტად ზეიმურს და აღნიშნული დღისთვის შესაფერისს გახდის.

ეტაპი 5: კერძების მომზადება დროის სწორი დაგეგმვით

სასურველია, კერძების მომზადება დროებითი გრაფიკის შესაბამისად მოხდეს. დააგეგმეთ წინასწარ რომელი კერძის მომზადება უნდა დაიწყოთ და რა დროს. გაითვალისწინეთ კერძების მომზადებისთვის საჭირო დრო და თანმიმდევრობა. მაგალითად, სადღესასწაულო გოჭი, რომლის მოხარშვაც დიდხანს გრძელდება, მოამზადეთ წინასწარ. ხოლო კერძები, რომლებიც მალე მზადდება და უნდა იყოს ცხელი - უკვე მომზადების ბოლო სტადიაზე.

ეტაპი 6: კერძების წარმოდგენა და სუფრის დაწყობა

საბოლოოდ, ჩამოალაგეთ კერძები მომხიბვლელად და დაწყვილეთ შესაფერისი დანამატებით - მწვანილის ფოთლები, ჟოლოები, ყრმანჭანა და ა.შ. ხილი განალაგეთ ცალკე თეფშსა ან დეკორატიულ ვაზაში. განათავსეთ ღვინის ბოთლები და ჭიქები შესაფერის ადგილებზე. ყოველი კერძის ადგილი უნდა იყოს თვალსაჩინო და მიმზიდველი.

ეტაპი 7: შესაბამისი დროის მითითება სტუმრებისთვის

როცა სუფრა მზად იქნება, დაურეკეთ სტუმრებს და მიუთითეთ მათთვის საახალწლო მიღების კონკრეტული დრო. ეცადეთ ზუსტად დაადგინოთ დრო, რათა თქვენც არ დარჩეთ ბოლო წუთებში გადატვირთული. ასევე, თვითონაც კი დაიწყეთ დროულად საკუთარი მოლამაზებისთვის მომზადება.

ახლა თქვენ უკვე გაქვთ საბაზისო ინსტრუქციები იმის შესახებ, თუ როგორ უნდა მოამზადოთ საოცარი საახალწლო სუფრა 2025 წლისთვის. გახსოვდეთ, რომ უმნიშვნელოვანესია პოზიტიური განწყობა და დადებითი დამოკიდებულება, რათა გემრიელი კერძები კიდევ უფრო გემრიელი გახდეს. გისურვებთ წარმატებებს და დადებითი მოლოდინებით შეხვდეთ დამდეგ საახალწლო დღესასწაულს ახლობლებთან ერთად!

დღის ბოლოს, ყველაზე მეტად გვინდა ახლობლებთან ერთად გავატაროთ დრო და მხიარულად შევხვდეთ ახალ წელს. თუმცა, ხშირად, საახალწლო სუფრის მომზადების პროცესი დიასახლისებისთვის დიდ სტრესთან და გადაღლასთანაა დაკავშირებული. თუმცა არსებობს გზები, რომლებიც ამ პროცესს გახდის უფრო სახალისოს და მხიარულს.

პირველ რიგში, აუცილებლად უნდა შექმნათ შესაფერისი განწყობა სამზარეულოში. ჩართეთ საყვარელი მუსიკა და ნუ შეგეშინდებათ სიმღერის. კარგი მუსიკა დაგხმარებათ დარელაქსირდეთ და უფრო მეტი ენერგია გქონდეთ. გარდა ამისა, დაუძახეთ ოჯახის წევრებსა და მეგობრებს დასახმარებლად. ერთად მუშაობა მზადების პროცესს უფრო გაამარტივებს  და გაართობთ კიდეც. გარდა დახმარებისა, ეს ოჯახთან დროის ერთად გატარების შესანიშნავი შესაძლებლობაცაა - ერთად გაიცინებთ, იმღერებთ, გაიხსენეთ მოგონებებს და ასე შემდეგ. დამატებით, თუ ბავშვებიც ჩაერთვებიან, სამზარეულო მეტად დაისვრება, მაგრამ სამაგიეროდ პროცესი უფრო სახალისო გახდება.

ნუ დაგავიწყდებათ ჭამა-სმა მზადების პროცესში, რომ თქვენც უნდა მიირთვათ რამე. პერიოდულად შეგიძლიათ სასმელს მიეტანოთ. გარდა ამისა, მხოლოდ სხვებზე ნუ იფიქრეთ, აუცილებლად მოამზადეთ თქვენთვის საყვარელი კერძები, რომლითაც საღამოს მეტად ისიამოვნებთ. გაითვალისწინეთ ისიც, რომ საახალწლო სუფრის მომზადება არის შანსი გამოვცადოთ რაიმე ახალი და გავაკეთოთ კულინარული ექსპერიმენტები. მაგალითად, შეგიძლიათ სცადოთ ახალი კერძების დამზადება, რომლებსაც ტრადიციულად არ ამზადებდით, ან გამოიყენოთ უცხო ინგრედიენტები და საოცარი არომატები. ასე თქვენ უფრო შემოქმედებითები იქნებით და სიამოვნებით გაატარებთ დროს.

გარდა ამისა, სცადეთ დაგეგმოთ სამუშაოები წინასწარ და მიყევით ამ გეგმას. ასე თავიდან აიცილებთ გადაღლასა და სტრესს. ბავშვებიც კი შეგიძლიათ ჩაართოთ პროცესში, რაც კიდევ უფრო გაამხიარულებს განწყობას.

საახალწლო სუფრის მომზადება არ უნდა იყოს მძიმე ვალდებულება, არამედ შემოქმედებითი და სახალისო გამოწვევა. ასეთი დამოკიდებულებით ბევრად უფრო მეტ ისამოვნებას მიიღებთ დღესასწაულისთვის მზადების პროცესით.

საახალწლო კერძები წარმოადგენს ტრადიციული ზეიმის განუყოფელ ნაწილს, რომლებსაც გარკვეული სიმბოლური დატვირთვა და მნიშვნელობა აქვთ ახალი წლის შეხვედრისთვის მზადების დროს.

"ევროპროდუქტმა" თქვენთვის მოამზადა გვერდი, სადაც მოცემულია საახალწლო კერძები და მათი რეცეპტები თუმცა გვსურს რამდენიმე, ჩვენთვის გამორჩეული ტრადიციული საშობაო კერძების შესახებ ამ ბლოგშიც გესაუბროთ:

გურიაში საშობაო და საახალწლო სუფრის აუცილებელი ელემენტია გურული საშობაო ღვეზელი. ეს არის ნახევარმთვარის ფორმის ხაჭაპური, რომელსაც მოხარშული კვერცხის შიგთავსი აქვს. კვერცხი ხვავის, ბარაქის, ოჯახის სიმტკიცის სიმბოლო იყო. დიდი ხანია რაც გურული საშობაო ღვეზელი მხოლოდ გურულ სუფრაზე არ შეგხვდებათ. 

მომზადება არ არის რთული, მთავარია რომ გამოიყენოთ საუკეთესო ინგრედიენტები: ხარისხიანი იმერული ყველი, მოცარელა ან სულგუნი. ცომისთვის: სტერილგარდას რძე, ლუპარკის კარაქი და ა.შ.

მომზადების ინსტრუქციას ჩვენი რეცეპტების გვერდზე შეგიძლიათ იხილოთ.
ასე რომ, გაამდიდრეთ 2025 წლის საახალწლო სუფრა და გურული საშობაო ღვეზელი შემატეთ სხვა უგემრიელეს კერძებს.

საახალწლო ნამცხვარი და ტკბილეული აუცილებლად უნდა იყოს 2025 წლის საახალწლო სუფრაზე. საახალწლო ტარტი მარწყვის ჯემით იდეალური ვარიანტია. მოსამზადებლად დაახლოებით 40 წუთი დაგჭირდებათ. 

თუ ჩიზქეიქის მოყვარული ხართ, მაშინ ზუსტად თქვენთვის ძალიან კარგი რეცეპტი გვაქვს:

  • ხაჭო ,,სავუშკინ’’ 800 გრ.
  • ნაღები 250 გრ.
  • ორცხობილა ,,ვოლკერსი’’ 180 გრ.
  • კარაქი 75 გრ.

მომზადების სრული ინსტრუქცია, რა თქმა უნდა, ჩვენს რეცეპტების გვერდზე შეგიძლიათ იხილოთ.

უფრო ჯანსაღი და მსუბუქი ვარიანტისთვის უშაქრო და უგლუტენო გოზინაყს შემოგთავაზებთ. გოზინაყის მომზადება დიდ დროს არ საჭიროებს, თან უნდა გქონდეთ: ნიგოზი, კარაქი, ნაღები 33%, კრემყველი, ალჩენეროს კაკაო და უგემრიელესი გოზინაყი ნახევარ საათში მზად იქნება.

ახალი და განსხვავებული საახალწლო ნამცხვარი ვისაც სურს მათთვის სტაფილოს ნამცხვრის რეცეპტი გვაქვს. პირველ რიგში კარაქი და შაქარი უნდა ათქვიფოთ მარილთან ერთად და სათითაოდ დაუმატოთ კვერცხი. შემდეგ გახეხილი სტაფილოს დრო მოდის, რომელსაც მოყვება რძე და ფქვილი მონაცვლეობით. ბოლოს კი, გამაფხვიერებელი, დარიჩინი და მოხალული ნიგოზი.

ეს საახალწლო ნამცხვარი 180 გრადუსზე ცხვება და დაახლოებით 45-50 წუთში მზადაა. გაციებულ ნამცხვარს წაუსვით კრემი.
ნაღები და კრემყველი კარგად ათქვიფეთ, დაუმატეთ შაქრის პუდრი და გააერთიანეთ ნაღებთან. სტაფილოს ბისკვიტი შუაზე გაჭერით, თავი წააჭერით და წაუსვით კრემი.
 
საახალწლო კერძები კიდევ ბევრი გემრიელი ტკბილეულითა და სალათით შეგიძლიათ გაამდიდროთ. ან თუნდაც სასმლით. ფორთოხლის გლინტვეინი მშვენიერი ვარიანტია.

  • 1 ბოთლი (750 მლ) წითელი შავი ღვინო - ბოტეგა
  • ფორთოხალი, 1 ცალი
  • 300 მლ ფორთოხლის წვენი - სტერილგარდა
  • 2 ღერი დარიჩინი
  • ანისის ვარსკვლავი 1 ცალი
  • 120 გ ყავისფერი შაქარი - ნატურალისის

ქვაბში მოათავსეთ ფორთოხლის ნაჭრები კანი, ყავისფერი შაქარი, სანელებლები. შემდეგ დაასხით 250 მლ ბოტეგას ღვინო და სტერილგარდას ფორთოხლის წვენი. კარგად აურიეთ და დადგით დაბალ ცეცხლზე. დაახლოებით 10-15 წუთის შემდეგ, როდესაც წამოდუღდება, გადმოდგით, დაამატეთ დარჩენილი ღვინო და კვლავ დადგით ქურაზე. გაითვალისწინეთ, რომ არ უნდა მივიდეს ადუღებამდე. გადაწურეთ, გადაანაწილეთ ჭიქებში და გემრიელად მიირთვით.


ყველას გვსურს, რომ საახალწლო სუფრა იყოს არამარტო ლამაზი და ზეიმური, არამედ გემრიელიც. სწორედ ამიტომ, პროდუქტების შერჩევას განსაკუთრებული ყურადღება უნდა მივაქციოთ.

როგორ ავარჩიოთ საუკეთესო პროდუქტები საახალწლო სუფრისთვის?

პირველ რიგში, უპირატესობა უნდა მივანიჭოთ ევროპული ხარისხის პროდუქტებს. ევროპული სტანდარტები მკაცრია და გარანტიას გვაძლევს, რომ ვიყიდით ჯანსაღ და გემრიელ საკვებს. ხორცისა და ფრინველის ხორცის შემთხვევაში, აქცენტი უნდა გავაკეთოთ ცხოველთა კეთილდღეობაზე. ევროპული რეგულაციები უზრუნველყოფს, რომ ცხოველები გაიზარდნენ ხარისხიან სასურსათო პროდუქტებზე და სათანადო მოვლით.

ხილისა და ბოსტნეულის შემთხვევაშიც, ევროპული რეგულაციები კრძალავს სურსათთან დაკავშირებული ნარჩენების, შხამქიმიკატებისა და გენმოდიფიცირებული ორგანიზმების გამოყენებას. შედეგად, ვღებულობთ ნატურალურ და ჯანსაღ პროდუქტებს, სრულიად უვნებელს ჯანმრთელობისთვის.

ევროპული სტანდარტები იცავს საკვების უსაფრთხოებას ტრანსპორტირებისა და შენახვის დროსაც. ტემპერატურული რეჟიმი და საცივრების სტერილურობა კონტროლდება. შედეგად, საახალწლო სუფრაზე აღმოვჩნდება ახალი და გემრიელი პროდუქტები.

გარდა ამისა, გასათვალისწინებელია პროდუქტების წარმომავლობა და სეზონურობა. სეზონურად მოწეული ან ადგილობრივი ხილი და ბოსტნეული უფრო გემრიელი და ჯანსაღია. დიდი მნიშვნელობა აქვს პროდუქტების შერჩევისას ვარგისიანობის ვადასაც. საახალწლო დღესასწაულამდე მხოლოდ რამდენიმე დღით ადრე შეძენილი პროდუქტები იქნება ყველაზე ახალი და გემრიელი.

ამრიგად, ზეიმის დღესასწაულები, როგორიცაა ახალი წელი, განსაკუთრებულ ყურადღებას მოითხოვს პროდუქტების შერჩევისას. ევროპული ხარისხის პროდუქტების შერჩევა კი გარანტიას გვაძლევს, რომ სუფრაზე აღმოვჩნდება ჯანსაღი, გემრიელი და ნატურალური საკვები. გახსოვდეთ, საახალწლო სუფრის გემრიელება პირველ რიგში პროდუქტების ხარისხზეა დამოკიდებული!

როგორც უკვე მოკლედ მიმოვიხილეთ, ქართული სუფრა საკმაოდ მრავალფეროვანია და მასში დიდი ადგილი უჭირავს ხორცს. მოგვეხსენება, რამდენად მნიშვნელოვანია უმაღლესი ხარისხის და უსაფრთხო ხორცის არჩევა. ყველა ამ კრიტერიუმს აკმაყოფილებს “ევროპროდუქტის” მიერ იმპორტირებული ევროპული ხორცი.

ჩვენ გირჩევთ რამდენიმე პროდუქტს, რომელიც არამხოლოდ ახალ წელს, ნებისმიერ დღეს უფრო გემრიელს გახდის.

ხამონი და პროშუტო

ხამონი, იგივე ესპანური ლორი, ღორის ხორცის უკანა ფეხისგან მზადდება. “იბერიკოს” ხამონი მსოფლიოში ერთ-ერთი ყველაზე ძვირფას პროდუქტადაა მიჩნეული.

 ესპანური კომპანია “ელპოზო” ლიდერია ხამონი “იბერიკოს” წარმოებაში. “ელპოზოს” პროდუქციის შეძენა ევროპროდუქტში შეგიძლიათ.

აქვეა პროშუტო, რომელიც იტალიური ლორია. მას რბილი ტექსტურა აქვს და ნაკლებად გამომშრალია, ვინაიდან ღორის წინა ფეხებისგან მზადდება.

“ევროპროდუქტში” კომპანია “სორენტინოს” უმაღლესი ხარისხის პროშუტო დაგხვდებათ. “სორენტინო” ხორცპროდუქტების ერთ-ერთი ყველაზე პოპულარული იტალიური ბრენდია. პროშუტოს ფასი მაღაზიათა ქსელში საკმაოდ ბიუჯეტურია.

ლორი და მორტადელა

მორტადელა, რომელსაც იტალიურად მოხარშული ძეხვი ეწოდება, ევროპაში ფართოდ გავრცელებულია. არის როგორც ღორის ხორცის, ასევე ინდაურის მორტადელა.

ინდაურის ხორცი მცირე ოდენობით შეიცავს ქოლესტერინს, ამიტომ ის ძალიან უსაფრთხო პროდუქტია. ხოლო ინდაურის მორტადელა, როგორც უსაფრთხო, ასევე გემრიელი საკვებია.

ლორს ამზადებენ ღორის, ინდაურისა და ძროხის ხორცისგან. ამ პროდუქტის მოყვარულებში ძალიან პოპულარულია შებოლილი ლორი.

დამდეგი 2025 წლისთვის “ევროპროდუქტში” შეგიძლიათ შეიძინოთ  “ელპოზოს” “იბერიკოს” ღორის მორტადელა, სხვადასხვა ტიპის ლორი და ბევრი სხვა ხორცპროდუქტი.

საახალწლო საჩუქრები ალკოჰოლის გარეშე წარმოუდგენელია, ხოლო ახალი წლის დადგომას კი შევსებული ჭიქით ვხვდებით. მიუხედავად იმისა, გირჩევნიათ წითელი ღვინო, ცქრიალა, ლიქიორი თუ სხვა, “ევროპროდუქტი” საახალწლოდ საუკეთესო სასმლით მოგამარაგებთ. 

სასაჩუქრე ნაკრები მოიცავს იტალიურ ბრენდ “ბოტეგას”. კომპანია ალკოჰოლური სასმლის დისტრიბუციას დაახლოებით 140 ქვეყანაში ახდენს და “ევროპროდუქტის” მეშვეობით საქართველოც ამ სიაშია.

“ბოტეგას” შამპანური საახალწლო კატალოგში ბევრი ვარიანტით გვხვდება. აქ არის ცქრიალა ღვინო გოლდი; თეთრი, ექსტრა მშრალი; თეთრი ტკბილი ვარდის არომატით, “ბოტეგა” ვარდისფერი. ყველა მათგანს ზურგს უმაგრებს ბრენდის მიერ მიღებული 350 ჯილდო, რაც მეტყველებს სასმლის ხარისხზე.

აქვეა “ბოტეგას” ლიქიორი ლიმონჩელო; ნესვის; ფისტის; შავი შოკოლადის; ლატე მოკიატო, ყველა მათგანი ნებისმიერ შეკრებას დამატებით მნიშვნელობას შესძენს.

თუ რამე განსხვავებული გინდათ, ჩვენ გირჩევთ გრაპა გასინჯოთ. არის როგორც კასრში დაძველებული, ბოლის არომატით, ასევე, კლასიკური გრაპა.

კატალოგში შეგიძლიათ შეარჩიოთ ესპანური პრემიუმ ხარისხის ღვინოები.

Manzanos Wines საუკუნოვანი კულტურა აქვს ღვინის წარმოებაში. გასინჯეთ მათი თეთრი და წითელი ღვინო, სასიამოვნოდ ინტეგრირებული მსუბუქი მჟავიანობითა და ხილის ნოტებით და მიხვდებით, რატომაა მსოფლიოს არაერთ ქვეყანაში ეს ღვინო ყველაზე პოპულარული.

ცოტა რამ არის იმაზე უფრო დამამშვიდებელი, ვიდრე ერთი ჭიქა წითელი ღვინის მირთმევა ბუხართან, როცა 31 დეკემბერს შუაღამის დადგომას ელოდები. და რა უხდება ღვინოს, თუ არა ყველი?!

ყველის დაფა და კარგად შერჩეული ღვინო ახალი წლის მოლოდინს უფრო სასიამოვნოს აქცევს თქვენთვის და თქვენი სტუმრებისთვის. კარგ ღვინოს კარგი ყველი ჭირდება და ვუბრუნდებით ისევ “ევროპროდუქტს”, რომელიც ყველასათვის საყვარელი ყველის უამრავ ვარიანტს გვთავაზობს.

ევროპული ხარისხის ყველი

ყველი აუცილებელი დანამატია ნებისმიერი სადღესასწაულო სუფრისთვის. თუ თქვენ გეგმავთ დიდ საახალწლო წვეულებას, გაითვალისწინეთ, რომ ყველი ფართო ასორტიმენტით იყოს წარმოდგენილი.

პარმეზანი

“ევროპროდუქტში” საახალწლოდ შეგიძლიათ შეიძინოთ მსოფლიოში ყველაზე გაყიდვადი ყველი - პარმეზანი. პარმეზანი არის იტალიური ყველი, რომელსაც მყარი ფორმა აქვს. ის მზადდება ძროხის რძისგან და დაძველებულია მინიმუმ 12 თვის განმავლობაში.

პარმეზანი ბუნებრივად დაბალი ცხიმის შემცველობით, ცუდი ნახშირწყლებისა, ლაქტოზის გარეშე, ჯანმრთელობის ბევრი სარგებელი აქვს, რაც განსაკუთრებით ახალი წლის დღესასწაულის მძიმე დღეებში შვება იქნება ნებისმიერი ადამიანისთვის.

მოცარელა

მოცარელა, სამხრეთ იტალიური ყველი, ტრადიციულად მზადდება იტალიური კამეჩის რძისგან “პასტა ფილარას” მეთოდით.

გლუვი, კრემისებრი ტექსტურა რბილი არომატითა და მჟავიანობი ელფერით აქცევს მას საყვარელ პროდუქტად. ყველას შეგვხვედრია პიცის ფოტოები, ბედნიერი ადამიანი როგორ იღებს პიცის ნაჭერს და ამ ნაჭრიდან ყველი მადისაღმძვრელადაა ჩამოწელილი. სწორად მიხვდით - ეს ყველი მოცარელა არის.

ახალი წლის ღამე ზეიმის, ტკბობის დროა და იშვიათად თუ ნახავთ ამაზე უკეთეს დროს, რომ ბევრი შოკოლადი მიირთვათ.

ჩვენი მშობლები ტკბილეულს ტრადიციულად ახალ წლამდე ყიდულობდნენ და მალავდნენ, რომ ბავშვებს სულ არ შეეჭამათ და სუფრა შოკოლადის გარეშე არ დარჩენილიყო.

“ევროპროდუქტის” კატალოგში 20-ზე მეტი ევროპული ბრენდის ასეულობით ტკბილეული არის შეტანილი. მათი განსაკუთრებული გემოსა და ხარისხის გამო ნამდვილად გაგიჭირდებათ თავის შეკავება, რომ მაშინვე არ მიირთვათ და როგორმე საახალწლო სუფრამდე მიაღწიოს შოკოლადმა.

თუ ჯერ ისევ არ ხართ ჩამოყალიბებული, თუ როგორ შევარჩიოთ ახალი წლის საჩუქრები, ჩვენ დაგეხმარებით ვრცელი კატალოგით.

თუ გსურთ შავი შოკოლადი ამშვენებდეს მაგიდას, კატალოგში გადაათვალიერეთ შვეიცარიული “რაგუსას” პროდუქცია. “რაგუსას” წარმოება 1942 წლიდან დაიწყო, მაშინ როცა კაკაო დეფიციტში იყო. ამ მძიმე სიტუაციაში კამილ ბლოხმა კარგი გამოსავალი მოიფიქრა - შოკოლადის ფილა მან თხილის დაფქული და მთლიანი მასით შეავსო.

შავი შოკოლადი ტრუფელის შიგთავსით და მთლიანი თხილით იდეალური საჩუქარია ყველასთვის ასაკის მიუხედავად.

“რაგუსას” გარდა კამილ ბლოხის კომპანია ასევე გვთავაზობს “ტორინოს”. “ტორინო” ტრადიციული უგემრიელესი შვეიცარიული რძიანი შოკოლადია, რომლის მინი ფილები სავსეა ნუშისა და თხილის კრემით.

Mozart Reber-ის პირველი ტკბილეულის საწარმო 1865 წელს მიუნხენში გაიხსნა. 150 წლის შემდეგ კი მოცარტის შოკოლადი მსოფლიოს ყველა ქვეყანაში აღიარებულია. შოკოლადის ინსპირაცია უგემრიელესი ფისტას მარციპანი, ნუშისა და თხილის ნუგა, რძის კრემი, უმაღლესი ხარისხის კაკაოს მარცვლებისგან დამზადებული ნამდვილი შოკოლადი არის. 

მისი განუმეორებელი გემო ისეთივე გავრცელებული იყო შოკოლადის მოყვარულებს შორის, როგორც მუსიკის მოყვარულებში ვოლფგანგ ამადეუს მოცარტის მუსიკა. ეს გახდა მიზეზი „რებერის“ შოკოლადისათვის ცნობილი კომპოზიტორის სახელის დაერქმიათ და ასე გაჩნდა მოცარტის შოკოლადი.

ასე რომ, დაგეგმეთ საახალწო სუფრა “ევროპროდუქტი”-თან ერთად. ქართული ტრადიციული კერძები გაამდიდრეთ ახალი, განსხვავებული ევროპული ხარისხითა და გემოთი.