რძე და მისი სასარგებლო თვისებები
რძე ყველასათვის კარგად ნაცნობი ცხოველური საკვები პროდუქტია, მაგრამ ის მხოლოდ კერძებისა და საკვები რაციონის გამრავალფეროვნებისათვის როდი გამოიყენება. ეს სითხე მდიდარია ადამიანის ჯანმრთელობისათვის საჭირო ვიტამინებითა და ნუტრიენტებით, მაგალითად, ის მაღალი ხარისხის ცილების შესანიშნავი წყაროა. ცილები კი ისეთი აუცილებელი ამინომჟავების არსებობას უზრუნველყოფს, რომლებიც მეტად მნიშვნელოვანია კუნთების ზრდის, აღდგენისა და სათანადო ფუნქციონირების პროცესში.
შეიძლება ითქვას, რომ რძე უნივერსალური ინგრედიენტია, რადგან მისგან საკვებთა მთელი სპექტრი იწარმოება, იქნება ეს კარაქი, ხაჭო თუ ყველი. ადამიანები ასწლეულებია აქტიურად მოიხმარენ სხვადასხვა ცხოველის, ყველაზე გავრცელებულ შემთხვევაში კი ძროხის რძეს. თუმცა, აღსანიშნავია, რომ დროთა განმავლობაში ბაზარზე მცენარეული ალტერნატივებიც გაჩნდა, მაგალითად, სოიოს, ქოქოსის ან ნუშის რძეები. ბლოგში გაგაცნობთ ამ პროდუქტის ერთმანეთისაგან განსხვავებულ სახეობებს და მათი სასარგებლო თვისებების შესახებაც მოგიყვებით.