მომზადების პროცესი იმაზე მარტივია ვიდრე წარმოგიდგენიათ. შესაბამისი ინგრედიენტებითა და თქვენი ჩართულობით საბოლოოდ უგემრიელეს შედეგს მიიღებთ. გამოყენება შეგიძლიათ სალათებში, სოუსებში, პაშტეტებში და ბევრ სხვადასხვა კერძს გაამრავალფეროვნებს.
დასაწყისისთვის საჭიროა შემდეგი ინგრედიენტები:
- ნახევარი კოვზი სოდა
- 1 ცალი კვერცხი
- მარილი გემოვნებით
- 100 გრამი ნაღების კარაქი
- 500 გრამი ნაკლებად ცხიმიანი ხაჭო
- სურვილისამებრ გამოიყენეთ სანელებლები
პირველ რიგში, ხაჭო საწურში გაატარეთ. შემდეგ ყველა ინგრედიენტთან ერთად მოათავსეთ ქვაბში და აურიეთ. ქვაბი დადგით ორთქლის წყაროზე და ურიეთ დაახლოებით 15-20 წუთი, სანამ ყველაფერი გლუვი და სქელი გახდება.
ამის შემდეგ გადმოდგით ქვაბი, გადმოიტანეთ მასა ჯამში და დააბლენდერეთ ერთგვაროვანი კონსისტენციის მიღებამდე. თუ სურვილი გაქვთ, დაამატეთ სანელებლები.
სასურველია, რომ შესანახად ქილები გამოიყენოთ. ქილებს ჯერ კარაქი წაუსვით და შემდეგ გადაიტანეთ მდნარი ყველი.
თუ სახლის მარაგი ამოგეწურათ, ან მომზადება გეზარებათ, ევროპროდუქტში მდნარი ყველის ფასი მითითებულ ბმულზე შეგიძლიათ ნახოთ, მითუმეტეს აქ აღნიშნული სახეობის ფართო ასორტიმენტია - ლაქტიმა, ვიოლა, პუსკი, ევროპული ცნობილი ბრენდები უმაღლესი ხარისხის ნაწარმით არიან წარმოდგენილი.
გარდა გამდნარისა, ევროპროდუქტის ქსელში უკვე ნახსენები სახეობებთან ერთად “პარმეზანი”-ს შეძენაც შეგიძლიათ. მისი ფასი ამ მაღაზიათა ქსელში ძალიან ხელმისაწვდომია, (ისევე როგორც სხვა ცნობილი ბრენდების ნაწარმის) ჩალისფერი, მყარი, ძროხის რძისგან დამზადებული ეს ყველი ბუნებრივი ყვითელი ქერქითა და მდიდარი ხილის არომატით გამოირჩევა და დაგემოვნებისას პირდაპირ გამოგზაურებთ მის მშობლიურ იტალიაში.
ევროპროდუქტის იმპორტულ პროდუქტებს შორის ამ რძის ნაწარმის ბრენდები მრავლად არის წარმოდგენილი, სხვადასხვა სახეობის ყველის ფასი კი, მითითებულ ბმულზე შეგიძლიათ იხილოთ.