ახალი წელი ნელ-ნელა გვიახლოვდება და ყველა თავისებურად ემზადება ამ ჯადოსნური დღესასწაულისათვის. მზადება კი დროულადაა დასაწყები, რადგან არაერთი მნიშვნელოვანი დეტალი უნდა გავითვალისწინოთ.

როგორი იქნება საახალწლო სუფრა, რას ვაჩუქებთ ახლობელ ადამიანებს, ვისთან, სად, რა ინტენსივობით გავერთობით (ანუ რამდენს დავლევთ)  და ა.შ. 

გართობას გეგმის შემუშავება ნაკლებად სჭირდება, ამიტომ შეგვიძლია თავისუფლად მივყვეთ “ჯერ სახლში და მერე ვნახოთ” სპონტანურობას, მაგრამ საახალწლო სუფრა წინასწარაა განსასაზღვრი.

კარგად მოგვეხსენება ქართული საახალწლო სუფრა როგორი მრავალფეროვნებით გამოირჩევა. მიუხედავად იმისა, რომ თითქმის ყველა ოჯახში გვხდება ტრადიციული კერძები - გოზინაყი, საცივი, ჩურჩხელა, გოჭის ხორცი და ა.შ. ადამიანები მაინც ახერხებენ მათი სუფრა სხვებისგან განსხვავებული, სპეციფიკური და რაც მთავარია დაუვიწყარი იყოს.

ამ ყველაფრის საიდუმლო მზარეულობისა და სუფრის ორგანიზების კარგ უნარებში იმალება, მაგრამ შესაბამის თვისებებთან ერთად აუცილებელია ხარისხიანი პროდუქცია და ინგრედიენტები. ახალი წლის სუფრას როცა ეხება საქმე, ადამიანები კიდევ უფრო მეტი სერიოზულობით ეკიდებიან არჩევის პროცესს და მაქსიმალურად ცდილობენ ყველაფერი კარგი მოხვდეს მათ საახალწლო მაგიდაზე.

ყველაფერი კარგი, უმაღლესი ხარისხი და მრავალფეროვნება მომხმარებელს ერთ სივრცეში - “ევროპროდუქტში” დახვდება. “ევროპროდუქტმა”, რომელიც არაერთი ევროპული ბრენდის ექსკლუზიური წარმომადგენელია, 2026 წლისთვის გრანდიოზული საახალწლო სასაჩუქრე კატალოგი შექმნა, სადაც მსოფლიოში განთქმული და საუკუნოვანი ტრადიციის მქონე ბრენდების საახალწლო პროდუქციაა შესული.

“ევროპროდუქტმა” დაარსების დღიდან საკუთარ თავზე აიღო ევროპული კულტურის საქართველოში უფრო მეტად პოპულარიზება. ამ შემთხვევაშიც, საახალწლო კატალოგში მოცემული ევროპული პროდუქცია ნებისმიერ ქართულ საახალწლო სუფრას დაამშვენებს და ტრადიციულ კერძებთან ერთად იდეალურად მოერგება გარემოს.

“ევროპროდუქტის” საახალწლო შეთავაზებაში შედის სასაჩუქრე ნაკრები, რომელიც კატალოგში არსებული ნებისმიერი პროდუქტით შეგიძლიათ დააკომპლექტოთ. სასურველი ბიუჯეტით სხვადასხვა ევროპული ქვეყნებიდან შეარჩიეთ საახალწლო ნაკრები და აჩუქეთ ახლობელ ადამიანს, ან საკუთარ თავს.

კომპანია ასევე გთავაზობთ მუყაოს, ხის ყუთისა, კალათების სასაჩუქრე შეფუთვებსაც, რომლებიც ახალი 2026 წლის განწყობას კიდევ უფრო აამაღლებენ.

შეავსეთ განაცხადი და “ევროპროდუქტის” წარმომადგენელი თავად დაგიკავშირდებათ.

მსოფლიოს სხვადასხვა წერტილში საახალწლო დღესასწაული სრულიად განსხვავებულად აღინიშნება. რა თქმა უნდა განსხვავებულია საახალწლო სუფრა და მასთან დაკავშირებული ტრადიციები.

ესპანეთში შუაღამისას ყურძნის ჭამის ჩვეულებაა დამკვიდრებული - ერთი ცალი ყურძენი საათის თითოეულ ზარზე. ამბობენ, რომ ამ ტრადიციას წარმატება მოაქვს. კიდევ ერთი ესპანური ჩვეულებაა ახალი წლის ღამეს წითელი საცვლების ტარება. ეს კი კეთილდღეობასა და სიყვარულთანაა დაკავშირებული. 

ესპანელებს არც მდიდარი სუფრის დანაკლისი აქვთ. როგორც წესი, გვიან ღამით ოჯახთან, მეგობრებთან ერთად მისხდებიან მაგიდას. გავრცელებული კერძებია ხამონი “იბერიკო”, “პაელა” ზაფრანის არომატიანი ბრინჯის კერძი: მოხარშული ხორცით, ზღვის პროდუქტები და ბოსტნეულით.

რა თქმა უნდა, ესპანური სუფრა არ იქნება სრულყოფილი ერთი (ან ორი) ჭიქა “კავას” გარეშე - ეს არის ერთგვარი შამპანური, ოღონდ “კავა” განსხვავებული მეთოდით მზადდება. “კავა” ესპანეთში ძალიან პოპულარული ცქრიალა ღვინოა.

ჩინეთში ახალი წლის ღამეს გრძელ ატრიას მიირთმევენ. ლეგენდის მიხედვით - რაც უფრო გრძელია ატრია, მით უფრო ხანგრძლივია სიცოცხლე. 

კორეაში ამ დროს “დამფლინგებს” ანიჭებენ უპირატესობას. ცომი მზადდება წებოვანი ბრინჯის ფქვილით, რაც ერთიანობის სიმბოლოა. შიგთავსი შეიძლება იყოს ნებისმიერი მასალისგან დამზადებული: ბოსტნეული, საქონლის, ან ღორის ხორცი. 

სტეიკის ხორცი ტრადიციული საახალწლო კერძია არგენტინაში. სტეიკი, როგორც წესი, გრილზე, ან ტაფაზეა შემწვარი. გარნირად მას ემატება სალათი, ან კარტოფილი ფრი. თუ თქვენც გსურთ ინსპირაცია აიღოთ არგენტინელებისგან, “ევროპროდუქტში” სტეიკის ფასი საკმაოდ მისაღებია და ასე შეგიძლიათ გაინებივროთ თავი.

საბერძნეთში ახალი წლის ღამეს თითქმის ყველა მიირთმევს “Vasilopita”-ს. ეს არის ნამცხვარი, რომელშიც მონეტაა დამალული. მას ვისაც მონეტიანი ნაჭერი შეხვდება, მომავალ წელს გაუმართლებს. სხვა ტრადიციული ბერძნული საახალწლო საკვებია სხვადასხვა ტიპის ხორცპროდუქტები, როგორიცაა: ცხვრის, ღორის ან საქონლის ხორცი, თავისთავად პოპულარულია ზღვის პროდუქტები: შემწვარი რვაფეხა, სხვადასხვანაირი თევზი, დესერტად კი ბაქლავა.

საახალწლო სუფრას საქართველოში დიდი ტრადიცია აქვს. ოდითგანვე ყველა კუთხეში განსხვავებულად იწყობოდა მაგიდა.

კახეთში ძველად პოპულარული იყო მოხარშული ღორის თავ-ფეხი. ისევე როგორც ღორის მწვადები. ღორის  მოხარშულ ფეხებს აქ ძმრით, ქინძით, მარილით, ნივრით აზავებდნენ. სუფრაზე თავისი განსაკუთრებული ადგილი უჭირავს მოხარშულ დედალს. რა თქმა უნდა ჩურჩხელა და გოზინაყი არავის ავიწყდება ამ რეგიონში.

გურიაში კალანდობას თოფის სროლით ხვდებიან.  მეკვლეს თან უნდა ჰქონდეს  ჩიჩილაკი. გურულების ერთ-ერთი საყვარელი კერძი საშობაო ღვეზელია - ეს არის კვერცხისა და ყველის ხაჭაპური, რომელიც ფორმით ნახევარმთვარეს ჰგავს. ასევე სუფრაზე ხვდება ინდაურის საცივი და მოხარშული  ღორის ხორცი.

მსგავსი ტრადიციებია იმერეთსა და სამეგრელოში. იმერეთში მთავარი პრიორიტეტი არის საცივი, გოზინაყი, ხაჭაპური, მხალეული. სამეგრელოში მზადდება ღომი და ელარჯი, იწვება გოჭი.  დასავლეთ საქართველოში საახალწლოდ გავრცელებულია კუპატი. სამეგრელოში კუპატს გულ-ღვიძლით ამზადებენ, ბუხრის თავზე კიდებენ, სადაც დიდი ხნის განმავლობაში იბოლება. იმერეთსა და გურიაში ფარშის კუპატს უფრო ანიჭებენ უპირატესობას. ამ კუთხეებში, რა თქმა უნდა, მზადდება გოზინაყი, რომლის გარეშეც არ არსებობს ქართული საახალწლო სუფრა. ჩურჩხელას დასავლეთ საქართველოში ჯანჯუხა ჰქვია. მას აქ თხილის მთლიანი გულისგან აკეთებენ.

ჩვენ ვეცდებით კიდევ უფრო გაგიმრავალფეროვნოთ 2026 წლის საახალწლო სუფრა და საახალწლო კერძები შემოგთავაზოთ.

საახალწლო კერძები წარმოადგენს ტრადიციული ზეიმის განუყოფელ ნაწილს, რომლებსაც გარკვეული სიმბოლური დატვირთვა და მნიშვნელობა აქვთ ახალი წლის შეხვედრისთვის მზადების დროს.

"ევროპროდუქტმა" თქვენთვის მოამზადა გვერდი, სადაც მოცემულია საახალწლო კერძები და მათი რეცეპტები თუმცა გვსურს რამდენიმე, ჩვენთვის გამორჩეული ტრადიციული საშობაო კერძების შესახებ ამ ბლოგშიც გესაუბროთ:

გურიაში საშობაო და საახალწლო სუფრის აუცილებელი ელემენტია გურული საშობაო ღვეზელი. ეს არის ნახევარმთვარის ფორმის ხაჭაპური, რომელსაც მოხარშული კვერცხის შიგთავსი აქვს. კვერცხი ხვავის, ბარაქის, ოჯახის სიმტკიცის სიმბოლო იყო. დიდი ხანია რაც გურული საშობაო ღვეზელი მხოლოდ გურულ სუფრაზე არ შეგხვდებათ. 

მომზადება არ არის რთული, მთავარია რომ გამოიყენოთ საუკეთესო ინგრედიენტები: ხარისხიანი იმერული ყველი, მოცარელა ან სულგუნი. ცომისთვის: სტერილგარდას რძე, ლუპარკის კარაქი და ა.შ.

მომზადების ინსტრუქციას ჩვენი რეცეპტების გვერდზე შეგიძლიათ იხილოთ.
ასე რომ, გაამდიდრეთ 2026 წლის საახალწლო სუფრა და გურული საშობაო ღვეზელი შემატეთ სხვა უგემრიელეს კერძებს.

საახალწლო ნამცხვარი და ტკბილეული აუცილებლად უნდა იყოს 2026 წლის საახალწლო სუფრაზე. საახალწლო ტარტი მარწყვის ჯემით იდეალური ვარიანტია. მოსამზადებლად დაახლოებით 40 წუთი დაგჭირდებათ. 

თუ ჩიზქეიქის მოყვარული ხართ, მაშინ ზუსტად თქვენთვის ძალიან კარგი რეცეპტი გვაქვს:

  • ხაჭო ,,სავუშკინ’’ 800 გრ.
  • ნაღები 250 გრ.
  • ორცხობილა ,,ვოლკერსი’’ 180 გრ.
  • კარაქი 75 გრ.

მომზადების სრული ინსტრუქცია, რა თქმა უნდა, ჩვენს რეცეპტების გვერდზე შეგიძლიათ იხილოთ.

დღესასწაულები, როგორიცაა ახალი წელი, განსაკუთრებულ ყურადღებას მოითხოვს პროდუქტების შერჩევისას. ევროპული ხარისხის პროდუქტების შერჩევა კი გარანტიას გვაძლევს, რომ სუფრაზე აღმოვჩნდება ჯანსაღი, გემრიელი და ნატურალური საკვები. გახსოვდეთ, საახალწლო სუფრის გემრიელება პირველ რიგში პროდუქტების ხარისხზეა დამოკიდებული!

როგორც უკვე მოკლედ მიმოვიხილეთ, ქართული სუფრა საკმაოდ მრავალფეროვანია და მასში დიდი ადგილი უჭირავს ხორცს. მოგვეხსენება, რამდენად მნიშვნელოვანია უმაღლესი ხარისხის და უსაფრთხო ხორცის არჩევა. ყველა ამ კრიტერიუმს აკმაყოფილებს “ევროპროდუქტის” მიერ იმპორტირებული ევროპული ხორცი.

ჩვენ გირჩევთ რამდენიმე პროდუქტს, რომელიც არამხოლოდ ახალ წელს, ნებისმიერ დღეს უფრო გემრიელს გახდის.

ხორცეული და ყველი

ქართულ სუფრას, სადაც ხორცს, ტრადიციულად, მნიშვნელოვანი ადგილი უჭირავს, ევროპული დელიკატესები განსაკუთრებულად გაამრავალფეროვნებს. Elpozo-ს ხამონი ან ესპანური პროშუტო და მორტადელა, სადღესასწაულო სუფრის გამორჩეული ნაწილი გახდება. 

ეს პროდუქტები შეგიძლიათ ყველის დაფის ასაწყობად გამოიყენოთ. დამატებით, გირჩევთ, რომ ის მაღალი ხარისხის იტალიური ყველით, პარმეზანით, ლურჯი ყველით ან კრემისებრი მოცარელათი, შეავსოთ.

ხამონი და პროშუტო

ხამონი, იგივე ესპანური ლორი, ღორის ხორცის უკანა ფეხისგან მზადდება. “იბერიკოს” ხამონი მსოფლიოში ერთ-ერთი ყველაზე ძვირფას პროდუქტადაა მიჩნეული.

 ესპანური კომპანია “ელპოზო” ლიდერია ხამონი “იბერიკოს” წარმოებაში. “ელპოზოს” პროდუქციის შეძენა ევროპროდუქტში შეგიძლიათ.

აქვეა პროშუტო, რომელიც იტალიური ლორია. მას რბილი ტექსტურა აქვს და ნაკლებად გამომშრალია, ვინაიდან ღორის წინა ფეხებისგან მზადდება.

“ევროპროდუქტში” კომპანია “სორენტინოს” უმაღლესი ხარისხის პროშუტო დაგხვდებათ. “სორენტინო” ხორცპროდუქტების ერთ-ერთი ყველაზე პოპულარული იტალიური ბრენდია. პროშუტოს ფასი მაღაზიათა ქსელში საკმაოდ ბიუჯეტურია.

ლორი და მორტადელა

მორტადელა, რომელსაც იტალიურად მოხარშული ძეხვი ეწოდება, ევროპაში ფართოდ გავრცელებულია. არის როგორც ღორის ხორცის, ასევე ინდაურის მორტადელა.

ინდაურის ხორცი მცირე ოდენობით შეიცავს ქოლესტერინს, ამიტომ ის ძალიან უსაფრთხო პროდუქტია. ხოლო ინდაურის მორტადელა, როგორც უსაფრთხო, ასევე გემრიელი საკვებია.

ლორს ამზადებენ ღორის, ინდაურისა და ძროხის ხორცისგან. ამ პროდუქტის მოყვარულებში ძალიან პოპულარულია შებოლილი ლორი.

დამდეგი 2026 წლისთვის “ევროპროდუქტში” შეგიძლიათ შეიძინოთ  “ელპოზოს” “იბერიკოს” ღორის მორტადელა, სხვადასხვა ტიპის ლორი და ბევრი სხვა ხორცპროდუქტი.

საახალწლო საჩუქრები ალკოჰოლის გარეშე წარმოუდგენელია, ხოლო ახალი წლის დადგომას კი შევსებული ჭიქით ვხვდებით. მიუხედავად იმისა, გირჩევნიათ წითელი ღვინო, ცქრიალა, ლიქიორი თუ სხვა, “ევროპროდუქტი” საახალწლოდ საუკეთესო სასმლით მოგამარაგებთ. 

სასაჩუქრე ნაკრები მოიცავს იტალიურ ბრენდ “ბოტეგას”. კომპანია ალკოჰოლური სასმლის დისტრიბუციას დაახლოებით 140 ქვეყანაში ახდენს და “ევროპროდუქტის” მეშვეობით საქართველოც ამ სიაშია.

“ბოტეგას” შამპანური საახალწლო კატალოგში ბევრი ვარიანტით გვხვდება. აქ არის ცქრიალა ღვინო გოლდი; თეთრი, ექსტრა მშრალი; თეთრი ტკბილი ვარდის არომატით, “ბოტეგა” ვარდისფერი. ყველა მათგანს ზურგს უმაგრებს ბრენდის მიერ მიღებული 350 ჯილდო, რაც მეტყველებს სასმლის ხარისხზე.

აქვეა “ბოტეგას” ლიქიორი ლიმონჩელო; ნესვის; ფისტის; შავი შოკოლადის; ლატე მოკიატო, ყველა მათგანი ნებისმიერ შეკრებას დამატებით მნიშვნელობას შესძენს.

თუ რამე განსხვავებული გინდათ, ჩვენ გირჩევთ გრაპა გასინჯოთ. არის როგორც კასრში დაძველებული, ბოლის არომატით, ასევე, კლასიკური გრაპა.

კატალოგში შეგიძლიათ შეარჩიოთ ესპანური პრემიუმ ხარისხის ღვინოები.

Manzanos Wines საუკუნოვანი კულტურა აქვს ღვინის წარმოებაში. გასინჯეთ მათი თეთრი და წითელი ღვინო, სასიამოვნოდ ინტეგრირებული მსუბუქი მჟავიანობითა და ხილის ნოტებით და მიხვდებით, რატომაა მსოფლიოს არაერთ ქვეყანაში ეს ღვინო ყველაზე პოპულარული.

ცოტა რამ არის იმაზე უფრო დამამშვიდებელი, ვიდრე ერთი ჭიქა წითელი ღვინის მირთმევა ბუხართან, როცა 31 დეკემბერს შუაღამის დადგომას ელოდები. და რა უხდება ღვინოს, თუ არა ყველი?!

ყველის დაფა და კარგად შერჩეული ღვინო ახალი წლის მოლოდინს უფრო სასიამოვნოს აქცევს თქვენთვის და თქვენი სტუმრებისთვის. კარგ ღვინოს კარგი ყველი ჭირდება და ვუბრუნდებით ისევ “ევროპროდუქტს”, რომელიც ყველასათვის საყვარელი ყველის უამრავ ვარიანტს გვთავაზობს.

ახალი წლის დადგომას განსაკუთრებული სასმელი სჭირდება. ჩვენს კატალოგში იტალიური ბრენდის, Bottega-ს მრავალფეროვანი არჩევანია. გთავაზობთ ისეთ ცქრიალა ღვინოებს, როგორებიცაა, ყველასთვის ცნობილი Prosecco Gold, Rose Gold და ტკბილი, მარწყვის არომატიანი Fragolino.

Bottega ასევე გვთავაზობს ლიქიორების გამორჩეულ სერიას - კლასიკურ Limoncino-ს, კრემოვან Pistacchio-ს და Latte Macchiato-ს. ამავე კატეგორიაშია Scavi & Ray-ს Limoncello Crema და კოქტეილებისთვის განკუთვნილი Aperetivo Sprizz.

საახალწლო სუფრის დაგეგმვა სასიამოვნო პროცესია. „ევროპროდუქტთან“ ერთად კი შესაძლებელია, ქართული ტრადიციული კერძები ახალი, განსხვავებული ევროპული გემოებით გაამდიდროთ და 2026 წელს დაუვიწყარი სუფრით შეხვდეთ.

ჩვენ გთავაზობთ, რომ ამ წლის სუფრის მთავარ დესერტად იტალიური საშობაო ნამცხვარი, პანეტონე აქციოთ. კატალოგში წარმოდგენილია ცნობილი ბრენდის, Balocco- კლასიკური, ტირამისუსა და ფისტის კრემით სავსე პანეტონები. იტალიურ ხაზზს იდეალურად აგრძელებს Falcone-ს ასორტიმენტი და გთავაზობთ ხრაშუნა კანტუჩინის ნუშით, ფისტითა და მოცვით. 

თუ სტუმრად მიდიხართ ან უბრალოდ გსურთ, ოჯახის წევრები გაახაროთ, კატალოგში სასაჩუქრე შოკოლადების დიდი არჩევანია. ფინური Fazer-ის კოლექციიდან გვსურს, გამოვარჩიოთ Karl Fazer-ის ასორტი და „Geisha“-ს პრალინე თხილით.

კლასიკური გემოს მოყვარულებს კი ვთავაზობთ გერმანულ Reber Mozart-ს, თავისი ცნობილი Mozart Kugeln-ის ბურთულებით, რომელთა გულიც ფისტას მარციპანითა და ნუგათია ამოვსებული. ხოლო თუ უფრო ორიგინალურ დესერტს ეძებთ, დანიური Anthon Berg-ი ნამდვილი აღმოჩენაა - ეს ბრენდი პრემიუმ ლიქიორებით სავსე, ცნობილ შოკოლადის ბოთლებს ამზადებს.

სადღესასწაულო განწყობების დრო კვლავ დადგა! ზამთრის დადგომასთან ერთად, თითოეული ჩვენგანი უკვე ვფიქრობთ გასართობ საახალწლო ტრადიციებსა და გემრიელ კერძებზე, რომლეითაც დავხვდებით ახალ 2026 წელს ახლობლებთან ერთად. საახალწლო სუფრის მომზადება კი, თავისთავად წარმოადგენს ერთ-ერთ ყველაზე მნიშვნელოვან ნაწილს ამ დღესასწაულისათვის.

ამ სტატიაში მოვცემული რჩევებისა და ეტაპების გათვალისწინებით, თქვენც შეძლებთ შექმნათ საოცრად გემრიელი და სანახაობრივი საახალწლო სუფრა დამდეგი 2026 წლისათვის!

ეტაპი 1: სადღესასწაულო კერძების შერჩევა

პირველი და ალბათ ერთ-ერთი ყველაზე მნიშვნელოვანი ნაბიჯი სუფრის მომზადებისას იქნება კერძების შერჩევა. აუცილებლად უნდა გაითვალისწინოთ ტრადიციული საახალწლო კერძები, როგორებიცაა: სადღესასწაულო გოჭი, ნაზუქი, ქალამნის ტკბილი ან ეგრეთ წოდებული თათარა და ა.შ. ასევე დაამატეთ სუფრას რამდენიმე სანოვაგე კერძი სხვადასხვა კატეგორიიდან - ხორცისა და თევზის კერძები, რაგუ, საკმაზი, ბოსტნეულის სახარტუშო კერძები და სხვა. დაბოლოს, აუცილებლად უნდა გქონდეთ დესერტი და შეგიძლიათ აირჩიოთ ტორტი, ნაღები, ჩურჩხელა, გოზინაყი და ა.შ.

ეტაპი 2: საჭირო პროდუქტების სიისა და რაოდენობების განსაზღვრა

როდესაც უკვე შერჩეული გაქვთ კერძების სია, დროა განსაზღვროთ თითოეული კერძისთვის საჭირო ინგრედიენტები და მათი რაოდენობები. აუცილებლად გაითვალისწინეთ სტუმრების რაოდენობაც. იდეალურ შემთხვევაში, მომზადებული იქნება ცოტა მეტი, ვიდრე საჭიროა, რათა ვინმე არ დარჩეს მშიერი.

ეტაპი 3: საჭირო პროდუქტების დროული შეძენა

სუფრის დაგეგმვის შემდეგ, დროულად შეიძინეთ ყველა საჭირო პროდუქტი. გახსოვდეთ, რომ დეკემბრის ბოლოს საყიდლებში დიდი ხალხმრავლობა იქნება, ამიტომ ეცადეთ წინასწარ შეიძინოთ დიდი ნაწილი.გარდა ამისა, დარწმუნდით, რომ სახლშიც გყავთ წინასწარ შეძენილი და მომარაგებული ძირითადი პროდუქტები - ხორცი, ფრინველის ხორცი, ხილი, ღვინო და ა.შ.

ეტაპი 4: სუფრის გალამაზება და დეკორირება

საახალწლო განწყობის შესაქმნელად, აუცილებლად უნდა დაამშვენიეროთ სუფრის გარემო სხვადასხვა დეკორატიული ელემენტებით. გამოიყენეთ ლამაზი, დღესასწაულისთვის შესაფერისი სუფრის თეთრეული, ჭურჭელი და თეფშები. გარდა ამისა, შეამკეთ სუფრა ნაძვის ხის ტოტებით, შამპანურის ჭიქებით, სანთლებით, სადღესასწაულო ნაჭრებით და დეკორაციებით. ამგვარად, სადღესასწაულო სუფრის გარემო მეტად ზეიმურს და აღნიშნული დღისთვის შესაფერისს გახდის.

ეტაპი 5: კერძების მომზადება დროის სწორი დაგეგმვით

სასურველია, კერძების მომზადება დროებითი გრაფიკის შესაბამისად მოხდეს. დააგეგმეთ წინასწარ რომელი კერძის მომზადება უნდა დაიწყოთ და რა დროს. გაითვალისწინეთ კერძების მომზადებისთვის საჭირო დრო და თანმიმდევრობა. მაგალითად, სადღესასწაულო გოჭი, რომლის მოხარშვაც დიდხანს გრძელდება, მოამზადეთ წინასწარ. ხოლო კერძები, რომლებიც მალე მზადდება და უნდა იყოს ცხელი - უკვე მომზადების ბოლო სტადიაზე.

ეტაპი 6: კერძების წარმოდგენა და სუფრის დაწყობა

საბოლოოდ, ჩამოალაგეთ კერძები მომხიბვლელად და დაწყვილეთ შესაფერისი დანამატებით - მწვანილის ფოთლები, ჟოლოები, ყრმანჭანა და ა.შ. ხილი განალაგეთ ცალკე თეფშსა ან დეკორატიულ ვაზაში. განათავსეთ ღვინის ბოთლები და ჭიქები შესაფერის ადგილებზე. ყოველი კერძის ადგილი უნდა იყოს თვალსაჩინო და მიმზიდველი.

ეტაპი 7: შესაბამისი დროის მითითება სტუმრებისთვის

როცა სუფრა მზად იქნება, დაურეკეთ სტუმრებს და მიუთითეთ მათთვის საახალწლო მიღების კონკრეტული დრო. ეცადეთ ზუსტად დაადგინოთ დრო, რათა თქვენც არ დარჩეთ ბოლო წუთებში გადატვირთული. ასევე, თვითონაც კი დაიწყეთ დროულად საკუთარი მოლამაზებისთვის მომზადება.

დღის ბოლოს, ყველაზე მეტად გვინდა ახლობლებთან ერთად გავატაროთ დრო და მხიარულად შევხვდეთ ახალ წელს. თუმცა, ხშირად, საახალწლო სუფრის მომზადების პროცესი დიასახლისებისთვის დიდ სტრესთან და გადაღლასთანაა დაკავშირებული. თუმცა არსებობს გზები, რომლებიც ამ პროცესს გახდის უფრო სახალისოს და მხიარულს.

პირველ რიგში, აუცილებლად უნდა შექმნათ შესაფერისი განწყობა სამზარეულოში. ჩართეთ საყვარელი მუსიკა და ნუ შეგეშინდებათ სიმღერის. კარგი მუსიკა დაგხმარებათ დარელაქსირდეთ და უფრო მეტი ენერგია გქონდეთ. გარდა ამისა, დაუძახეთ ოჯახის წევრებსა და მეგობრებს დასახმარებლად. ერთად მუშაობა მზადების პროცესს უფრო გაამარტივებს  და გაართობთ კიდეც. გარდა დახმარებისა, ეს ოჯახთან დროის ერთად გატარების შესანიშნავი შესაძლებლობაცაა - ერთად გაიცინებთ, იმღერებთ, გაიხსენეთ მოგონებებს და ასე შემდეგ. დამატებით, თუ ბავშვებიც ჩაერთვებიან, სამზარეულო მეტად დაისვრება, მაგრამ სამაგიეროდ პროცესი უფრო სახალისო გახდება.

ნუ დაგავიწყდებათ ჭამა-სმა მზადების პროცესში, რომ თქვენც უნდა მიირთვათ რამე. პერიოდულად შეგიძლიათ სასმელს მიეტანოთ. გარდა ამისა, მხოლოდ სხვებზე ნუ იფიქრეთ, აუცილებლად მოამზადეთ თქვენთვის საყვარელი კერძები, რომლითაც საღამოს მეტად ისიამოვნებთ. გაითვალისწინეთ ისიც, რომ საახალწლო სუფრის მომზადება არის შანსი გამოვცადოთ რაიმე ახალი და გავაკეთოთ კულინარული ექსპერიმენტები. მაგალითად, შეგიძლიათ სცადოთ ახალი კერძების დამზადება, რომლებსაც ტრადიციულად არ ამზადებდით, ან გამოიყენოთ უცხო ინგრედიენტები და საოცარი არომატები. ასე თქვენ უფრო შემოქმედებითები იქნებით და სიამოვნებით გაატარებთ დროს.

გარდა ამისა, სცადეთ დაგეგმოთ სამუშაოები წინასწარ და მიყევით ამ გეგმას. ასე თავიდან აიცილებთ გადაღლასა და სტრესს. ბავშვებიც კი შეგიძლიათ ჩაართოთ პროცესში, რაც კიდევ უფრო გაამხიარულებს განწყობას.

საახალწლო სუფრის მომზადება არ უნდა იყოს მძიმე ვალდებულება, არამედ შემოქმედებითი და სახალისო გამოწვევა. ასეთი დამოკიდებულებით ბევრად უფრო მეტ ისამოვნებას მიიღებთ დღესასწაულისთვის მზადების პროცესით.