ჰოთ-დოგი
შერეული სამზარეულო
20 წუთი
312 კალორია
ჰოთ-დოგი ერთ-ერთი ყველაზე პოპულარული კერძია მთელს მსოფლიოში, რომელიც ხიბლავს ბავშვებსაც და მოზარდებსაც. ამ კლასიკური და უგემრიელესი კერძის მომზადება სახლის პირობებში ძალიან მარტივია და ამითვის მხოლოდ 20 წუთია საჭირო.
ჰოთ-დოგის მოსამზადებლად საჭირო ინგრედიენტები
- სოსისი (შეგიძლიათ ყველიანი სოსისის შერჩევა)
- ფენოვანი ცომი (პრი ნაკეთობა ან სახლში დამზადებული)
- კვერცხის გული
- კონსერვირებული ტომატის ქილა პომიდვრის სოუსისთვის
- საშუალო ხახვის თავი წვრილად დაჭრილი
- მწვანე წიწაკა წვრილად დაჭრილი
- მარილი და ქარხნული წიწაკა გემოვნებით
ჰოთ-დოგის მომზადების წესი
- გაახურეთ ღუმელი 220°C-მდე. მოამზადეთ საცხობი ფორმა და ქაღალდი.
- ფენოვანი ცომი დაჭერით პატარა ნაწილებად, განათავსეთ სოსისი ფენოვან ცომში და დაახვიეთ სოსისი ცომში. ბოლოს კი კვერცხის გული წაუსვით, რათა ცომი უკეთესად დაიბრაწოს.
- დადეთ ჰოთ-დოგები საცხობ ფორმაზე და გამოაცხეთ წინასწარ გახურებულ ღუმელში დაახლოებით 15 წუთის განმავლობაში, სანამ ცომი ოქროსფერ შეფერილობას არ მიიღებს.
- სანამ ჰოთ-დოგები ცხვება, დაამზადეთ პომიდვრის სოუსი: გააცხელეთ ზეთი გაზქურაზე, დაამატეთ დაჭრილი ხახვი და შებრაწეთ რამდენიმე წუთის განმავლობაში. დაამატეთ დაჭრილი წიწაკა, დაკონსერვებული ტომატი, მარილი და პილპილი. კარგად აურიეთ და მიიყვანეთ სასურველ კონსისტენციამდე.
- როცა ჰოთდოგები გამზადებული იქნება, გააცივეთ რამდენიმე წუთით.
- დაასხით ზედ გემრიელი პომიდვრის სოუსი და მიირთვით ცხელ-ცხელი!