ჩორიზოს პაელია
ესპანური სამზარეულოჩორიზოს პაელია
ინგრედიენტები:
Chorizo– ს ნაჭრები კუბებად დაჭრილი 300 -400 გრ
2-3 ცალი კუბიკებად დაჭრილი პომიდორი
3 კბილი ნიორი
1 ჭიქა მწვანე ბარდა
1 ლიმონი
1 ხახვი
1/4 ჭიქა ოხრახუში
1 ცალი წითელი წიწაკა
700/800 მლ ქათმის ბულიონი (შესაძლოა ლიტრაც დაგჭირდეთ, გააჩნია როგორი მოხარშული ბრინჯი მოგწონთ)
1 ს / კ მანზანილას ზეთისხილი დაჭრილი
2 ჭიქა არბორიოს ბრინჯი
2 ჩ / კ პაპრიკა
1 ჩ/კ ზაფრანა
1 ჩ/კ მარილი
1 ჩ/კ შავი პილპილი
1 ჩ / კ დაფქული კურკუმა
ზეითუნის ზეთი
1/2 ჭიქა თეთრი ღვინო, მშრალი
მომზადების წესი:
- წვრილად დაჭერით ნიორი, ხახვი, ოხრახუში, წითელი წიწაკა, ჩორიზო. დაასხით ზეთი ტაფაზე და ზემოთჩამოთვლილი ინგრედიენტები დადგით დაბალ ცეცხლზე.
- შუშეთ 5 -7 წუთი, თან ურიეთ მუდმივად. შეურიეთ წვრილად დაჭრილი, ან დაბლენდერებული პომიდორი შემდეგ შეურიეთ ბრინჯი ამოურიეთ და დატოვეთ ცეცხლზე 2 წუთი.
- დაასხით დაახლოებით 700-800 მლ ქათმის ბულიონი, დაუმატეთ ცოტაოდენი მარილი და პილპილი, დააფარეთ თავზე და აადუღეთ.
- შემდეგ დაუკელით ტემპერატურას და ადუღეთ დაბალ ცეცხლზე დაახლოებით 15 წუთით, თან ურიეთ. თუ ბრინჯის მზაობა დაგაეჭვებთ დაუმატეთ წყალი.
- ბოლოს დაუმატეთ ბარდა და ზეთისხილი, მოასხით თეთრი ღვინო, ისევ დააფარეთ და ადუღეთ კიდევ 5 წუთით.
- მზა კერძს მოაყარეთ ოხრახუშის ფოთლები და გემრიელად მიირთვით