ჩილი

წვნიანი
clock icon 50 წუთი pie chart icon 313 კალორია

რეცეპტი

  • 0.5 კგ საქონლის ბეჭი
  • შებოლილი პაპრიკა 1 ჩ.კ
  • კლასიკური პაპრიკა 1 ჩ.კ
  • ჩილის ფხვნილი 1 ჩ.კ
  • კუმინი 1 ჩ.კ
  • ნივრის ფხვნილი 1 ჩ.კ
  • ხალაპენიო მჟავე
  • 3 ცალი დიდი პომიდორი
  • 3 ცალი ცოცხალი ხალაპენიო
  • 3 ცალი ცოცხალი წითელი წიწაკა,
  • 3 ცალი ცოცხალი მწვანე წიწაკა,
  • 3 ცალი ხახვი,
  • 4 კბილი ნიორი,
  • 500 გრ შავი და წითელი ლობიო,
  • 1 ჭიქა ტომატის წვენი,
  • 50 გრ Cachet-ს 95% შოკოლადი
  • ზეთი Zucchi
  • Movenpick - ის ბერძნული იოგურტი.

საცერში ჩავყაროთ წიწაკები, დავდგათ ცეცხლზე და დავბრაწოთ. გადმოვიღოთ და იქვე დავბრაწოთ პომიდვრები, ხახვი და ნიორი.

გავაცხელოთ ქვაბი, ჩავასხათ სიმინდის ზეთი, ჩავყაროთ კუბებად დაჭრილი ხორცი და მოვთუშოთ. დავუმატოთ უხეშად დაჭრილი, დაბრაწული ხახვი და 4 კბილი ნიორი. შემდეგ სუნელები და კანიანად დაჭრილი, შებრაწული პომიდორი; 400 მლ წყალი და წამოვადუღოთ.

წიწაკებს თავები წავაჭრათ და სქლად დაჭრილი დავამატოთ შიგთავსს. ჩავასხათ პომიდვრის წვენი. დავამატოთ 1 ს/კ შაქარი და 2 ჩ/კ მარილი; ლობიო და მჟავე ხალაპენიო; 1 ჩ.კ ნივრის ფხვნილი და კუმინი. ბოლოს დავამტვრიოთ და ჩავყაროთ შოკოლადი.

ამოვიღოთ ჩილი თეფშზე. გავაკეთოთ სერვირება ტორტილებით და Movenpick-ის ბერძნული იოგურტით.