შუ ფსტის კრემით
დესერტიშუს ცომი:
125 მლ წყალი
5 გ შაქარი
¼ ჩ.კ მარილი
100 გ Le Gall-ის კარაქი
150 გ ფქვილი
4 ცალი საშუალო ზომის კვერცხი
კრაკელინი:
50 გ კარაქი
62 გ ყავისფერი შაქარი
62 გ ფქვილი
ფსტის საკონდიტრო კრემი:
750 მლ Le Gall-ის რძე
6 კვერცხის გული
180 გ შაქარი
90 გ სიმინდის სახამებელი
300 გ Le Gall-ის კრემ ყველი
45 გ ფსტის პასტა
შუს ცომი: სქელძირიან ქვაბში მოვათავსოთ წყალი, რძე, შაქარი, მარილი და კუბებად დაჭრილი კარაქი, მივიყვანოთ ადუღებამდე, ჩავყაროთ ფქვილი და კარგად ავურიოთ. ვურიოთ განუწყვეტლივ, ვშუშოთ დაბალ ცეცხლზე 5 წუთი. ცომი გადავიტანოთ მიქსერის თასში და დავიწყოთ თქვეფა, როდესაც შეგრილდება, დავიწყოთ კვერცხის დამატება ეტაპობრივად, ვთქვიფოთ, ვიდრე ერთგვაროვან ცომს არ მივიღებთ. ცომი მოვათავსოთ საკონდიტრო ტომარაში და შევინახოთ გამოყენებამდე.
კრაკელინი: ოთახის ტემპერატურის კარაქი, შაქარი და ფქვილი გადავურიოთ, უნდა მივიღოთ ერთგვაროვანი ცომი, რომელსაც გავაბრტყელებთ ორ პერგამენტს შორის ძალიან თხლად და შევინახავთ საყინულეში რამდენიმე წუთით, რომ გამყარდეს.
ვაცხელებთ ღუმელს 180 გრადუსზე.
პერგამენტ დაფენილ საცხობ ფირფიტაზე დავსვამთ დაახლოებით 3 სმ დიამეტრის შუებს.
შემდეგ გაყინული ცომიდან ამოვჭრით წრეებს, 1 სანტიმეტრით დიდს, ვიდრე შუებია, დავალაგებთ შუს ცომზე და ვაცხობთ 35-45 წუთი, ან ვიდრე ოქროსფერი არ გახდება.
ამ რაოდენობის ცომით გამოგივათ 2 ფირფიტა, სანამ პირველი ფირფიტა ცხვება, დარჩენილი ცომი შეინახეთ საკონდიტრო ტომარაში.
კრემი: გააცხელეთ რძე, პარალელურად გათეთრებამდე ათქვიფეთ კვერცხის გულები და შაქარი, დაუმატეთ სახამებელი და გადათქვიფეთ. ადუღებული რძის ნახევარი დაასხით კვერცხიან მასას, ათქვიფეთ, დაასხით დარჩენილი რძე, აურიეთ და დააბრუნეთ ქვაბში, მოხარშეთ დაბალ ცეცხლზე განუწყვეტელი მორევით 3-4 წუთით. კრემი გადაიტანეთ ჯამში, შეფუთეთ სამზარეულოს პარკით და გააგრილეთ.
როდესაც შუები გაგრილდება, კრემი ათქვიფეთ ვიდრე ერთგვაროვან, პრიალა მასას არ მიიღებთ, დაუმატეთ კრემყველი და ფსტის პასტა, გადათქვიფეთ. შუს, ხერხიანი დანით მოაჭერით თავები. კრემი გადაიტანეთ საკონდიტრო ტომარაში და ამოავსეთ ნამცხვრები, დაახურეთ “ქუდი”, სურვილისამებრ მოაყარეთ დაჭრილი ფსტა და შაქრის პუდრი.