შოკოლადის ბრაუნი

ამერიკული სამზარეულო
clock icon 30 წუთი pie chart icon 150 კალორია

ინგრედიენტები:

•    200 გრ კარაქი

•    300 გრ შაქარი

•    2 კვერცხი

•    1 კვერცხის გული

•    120 გრ ხორბლის ფქვილი

•    50 გრ კაკაოს ფხვნილი

•    გამაფხვიერებელი 1 პაკეტი

•    მარილი ½ ჩაის კოვზი მარილი

•    150 გრ პეკანი (ან ნიგოზი), უხეშად დაჭრილი

•    150 გრ შოკოლადი, უხეშად დაჭრილი.

 მომზადების წესი:

 1.    გაახურეთ ღუმელი 170 ° C- ზე.

2.    კარაქი და 100 გრ შაქარი გაადნეთ ქვაბში დაბალ ცეცხლზე.

3.    ცალკე თასში ათქვიფეთ დარჩენილი შაქარი კვერცხთან და კვერცხის გულთან ერთად.

4.    ნელ-ნელა დაუმატეთ თბილი კარაქის ნარევი კვერცხის მასაში  და აურიეთ ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე.

5.    გაცერით ფქვილი, შეურიეთ კაკაოს ფხვნილი, გამაფხვიერებელი და მარილი. ნახევარი პეკანი და შოკოლადი. მასა რეზინის შპატელით კარგად ამოურიეთ.

6.    დააფინეთ საცხობი ქაღალდი 22 ხ 22 სმ-იან საცხობ ფომაში, დაასხით ცომი. გაასწორეთ ზედაპირი და ზემოდან მოაყარეთ შოკოლადი და პეკანი.

7.    აცხვეთ 25-30 წუთი. ზედაპირი უნდა იყოს პრიალა და ცოტათი დაბზარული, ხოლო ნამცხვარი შუაში ოდნავ რბილი. ბოლომდე გამომცხვარი არ უნდა იყოს.
სანამ  ბრაუნს დაჭრით, დააცადეთ გაგრილება.