შემწვარი თევზი
შერეული სამზარეულოინგრედიენტები:
600გრ თევზის ფილე
150გრ Lurpak - ის ოდნავ დამარილებული კარაქი
600 გრ პატარა კარტოფილი
70გრ Lurpak - ის ოდნავ დამარილებული კარაქი
½ ჩ/კ. მუსკატის კაკალი
500გრ ისპანახი
ლიმონის წვენი
მარილი და ახლად დაფქული პილპილი
მომზადების წესი:
თევზის ფილეს ნაჭრები მოათავსეთ საჭრელ დაფაზე, გააშრეთ სამზარეულოს პირსახოცით. მსუბუქად მოაყარეთ მარილი და მოათავსეთ ლანგარზე, გადააფარეთ ფილა და შედგით მაცივარში 30 წუთით.
მოხარშეთ კარტოფილი მარილიან წყალში, გარეცხეთ ისპანახი ცივ წყალში.
კარტოფილი გადაწურეთ, ცოტაოდენი წყალი შეინახეთ ბადაგისთვის. ისევ მოათავსეთ კარტოფილი ქვაბში, ათქვიფეთ უხეშად, დაუმატეთ 75 გრ კარაქი (ჩაის კოვზი ისპანახისთვის) და მცირე რაოდენობით კარტოფილის წყალი. მოაყარეთ გემოვნებით მარილი, პილპილი და მუსკატის კაკალი.
ტაფაზე გაადნეთ კარაქი, შეწვით თევზის ფილე ორივე მხრიდან. რამდენიმე წუთის განმავლობაში გადაატრიალეთ, რომ დარწმუნდეთ კარაქი არ იწვება. აიღეთ კოვზი და დაიწყეთ მდნარი კარაქის კოვზით გადატანა ტაფაზე. თევზის ფილის მოსამზადებლად საერთო დრო უნდა იყოს დაახლოებით 4-5 წუთი. სუფრაზე მიტანის წინ მოაყარეთ წიწაკა.
სხვა ტაფაში გაწურეთ ისპანახი. მოაყარეთ მარილი, პილპილი და ცოტაოდენი ლიმონის წვენი. მიირთვით თევზი კარტოფილთან და ისპანახთან ერთად.
რჩევები:
- გემოს გასაუმჯობესებლად თევზს მოაყარეთ მარილი, შეწვამდე 30 წუთით ადრე
კერძი მზად არის სერვირებისთვის