შემწვარი თევზი

შერეული სამზარეულო
clock icon 50 წუთი pie chart icon 129 კალორია

ინგრედიენტები:

600გრ თევზის ფილე

150გრ Lurpak - ის ოდნავ დამარილებული კარაქი

600 გრ პატარა კარტოფილი

70გრ Lurpak - ის ოდნავ დამარილებული კარაქი

½ ჩ/კ. მუსკატის კაკალი

500გრ ისპანახი

ლიმონის წვენი

მარილი და ახლად დაფქული პილპილი

 

მომზადების წესი:

თევზის ფილეს ნაჭრები მოათავსეთ საჭრელ დაფაზე, გააშრეთ სამზარეულოს პირსახოცით. მსუბუქად მოაყარეთ მარილი და მოათავსეთ ლანგარზე, გადააფარეთ ფილა და შედგით მაცივარში 30 წუთით.

მოხარშეთ კარტოფილი მარილიან წყალში, გარეცხეთ ისპანახი ცივ წყალში.

 

კარტოფილი გადაწურეთ, ცოტაოდენი წყალი შეინახეთ ბადაგისთვის. ისევ მოათავსეთ კარტოფილი ქვაბში, ათქვიფეთ უხეშად, დაუმატეთ 75 გრ კარაქი (ჩაის კოვზი ისპანახისთვის) და მცირე რაოდენობით კარტოფილის წყალი. მოაყარეთ გემოვნებით მარილი, პილპილი და მუსკატის კაკალი.

 

ტაფაზე გაადნეთ კარაქი, შეწვით თევზის ფილე ორივე მხრიდან. რამდენიმე წუთის განმავლობაში გადაატრიალეთ, რომ დარწმუნდეთ კარაქი არ იწვება. აიღეთ კოვზი და დაიწყეთ მდნარი კარაქის კოვზით გადატანა ტაფაზე. თევზის ფილის მოსამზადებლად საერთო დრო უნდა იყოს დაახლოებით 4-5 წუთი. სუფრაზე მიტანის წინ მოაყარეთ წიწაკა.

 

სხვა ტაფაში გაწურეთ ისპანახი. მოაყარეთ მარილი, პილპილი და ცოტაოდენი ლიმონის წვენი. მიირთვით თევზი კარტოფილთან და ისპანახთან ერთად.

 

რჩევები:

  1. გემოს გასაუმჯობესებლად თევზს მოაყარეთ მარილი, შეწვამდე 30 წუთით ადრე

 

კერძი მზად არის სერვირებისთვის