ფინური ღვეზელი
ფინური სამზარეულოინგრედიენტები ცომისთვის:
- 1 ჭიქა ჭვავის ფქვილი
- 1⁄4 ჭიქა ხორბლის ფქვილი
- 1⁄2 ჭიქა რძე
- 0.5 ჩ/კ მარილი
გულსართისთვის ინგრედიენტები
- 1 ჭიქა ბრინჯი (1x2 ზე, რძეში მოხარშული, მარილით)
- 100 გრ კარაქი, გამდნარი (ვალიო)
- 2 ცალი მაგრად მოხარშული კვერცხი გახეხილი
- 150 გრ ყველი გახეხილი (ვალიო, ოლტერმანი)
- მწიკვი თეთრი წიწაკა (სურვილისამებრ)
- მწიკვი მარილი
მომზადება:
მოზილეთ მაგარი ცომი და გაყავით 6 ტოლ ნაწილად და გააბრტყელეთ.
წინასწარ მოხარშულ ბრინჯს, დაამატეთ გახეხილი ყველი და კვერცხი, მოასხით დამდნარი კარაქი კარგად ამოურიეთ და მოათავსეთ ცომზე.
ცომს მიეცით ნავისებური ფორმა და გააფორმეთ ისე, როგორც ფოტოზე ხედავთ.
გამოაცხვეთ 180 გრადუსზე, 20 წუთი, გამოიღეთ ღვეზელები გადაუსვით თავზე კვერცხის გული და შეაბრუნეთ ღუმელში კიდევ 5 წუთი.
უგემრიელესი ღვეზელებიც მზადაა გემრიელად მიირთვით