ტკბილი ფლავი გოგრაში
შერეული სამზარეულო
125 წუთი
384 კალორია
ინგრედიენტები:
- 1 გოგრა
- 200 გრ ნატურალის-ის ბრინჯი (ბასმათი)
- Klein Export - ის ქლიავის ჩირი
- Klein Export - ის გარგრის ჩირი
- Klein Export - ის ვაშლის ჩირი
- Klein Export ის ქეშიუ
- გოგრის გულები
- 4 -5 ს/კ შაქარი
- 50 გრ ლურპაკის კარაქი
- 1 ლიმონის წვენი (შეგიძლიათ ცედრაც გამოიყენოთ)
- ვანილი / დარიჩინი (სურვილისამებრ, ქძალიან უხდება)
მომზადება:
გოგრა გავრეცხოთ, გავჭრათ და გავასუფთაოდ შიგნიდან. გოგრაში ჩავასხათ ადუღებული წყალი და შევდგათ ღუმელში გამოსაცხობად 30-40 წუთი. ( ამ ზომის გოგრისთვის დრო საკმარისია, ხოლო თუ გოგრა დიდია დრო მეტი დაგჭირდებათ).ამასობადი მოვხარშოთ ნატურალისის ბასმატის ბრინჯი, 200 გრამს დავასხათ 500 მლ წყალი დავდგათ ქურაზე, ადუღებისთანავე დავიმატოთ მარილი და ვხარშოთ მზაობამდე. მოხარშული გადავიტანოთ საწურზე და გადავავლოთ ცივი წყალი.გოგრის ცხობის დრო რომ ამოიწურება, გადავაქციოთ წყალი და დავიწყოთ გოგრის აწყობა:პირველ რიგში გოგრაში ჩავაგდოთ ლურპაკის კარაქის ნაჭერი, ჩავყაროთ ნატურალისის ბრინჯი, მოვაყაროთ შაქარი, დაჭრილი Klein Export ის თხილეულ-ჩირეული. ასე გავიმეოროთ სანამ გოგრა აივსება, მოვასხათ ლიმონის წვენი, დავადოთ ლურპაკის კარაქის ნაჭერი, დავახუროთ გოგრისვე თავსახური და შევდგათ წინასწარგახურებილ ღუმელში.გამოვაცხვოთ 160 გრადუსზე - 1 საათი, ან იმდენი ხანი, სანამ გოგრა მზად არ იქნება.
- 1 გოგრა
- 200 გრ ნატურალის-ის ბრინჯი (ბასმათი)
- Klein Export - ის ქლიავის ჩირი
- Klein Export - ის გარგრის ჩირი
- Klein Export - ის ვაშლის ჩირი
- Klein Export ის ქეშიუ
- გოგრის გულები
- 4 -5 ს/კ შაქარი
- 50 გრ ლურპაკის კარაქი
- 1 ლიმონის წვენი (შეგიძლიათ ცედრაც გამოიყენოთ)
- ვანილი / დარიჩინი (სურვილისამებრ, ქძალიან უხდება)
მომზადება:
გოგრა გავრეცხოთ, გავჭრათ და გავასუფთაოდ შიგნიდან. გოგრაში ჩავასხათ ადუღებული წყალი და შევდგათ ღუმელში გამოსაცხობად 30-40 წუთი. ( ამ ზომის გოგრისთვის დრო საკმარისია, ხოლო თუ გოგრა დიდია დრო მეტი დაგჭირდებათ).ამასობადი მოვხარშოთ ნატურალისის ბასმატის ბრინჯი, 200 გრამს დავასხათ 500 მლ წყალი დავდგათ ქურაზე, ადუღებისთანავე დავიმატოთ მარილი და ვხარშოთ მზაობამდე. მოხარშული გადავიტანოთ საწურზე და გადავავლოთ ცივი წყალი.გოგრის ცხობის დრო რომ ამოიწურება, გადავაქციოთ წყალი და დავიწყოთ გოგრის აწყობა:პირველ რიგში გოგრაში ჩავაგდოთ ლურპაკის კარაქის ნაჭერი, ჩავყაროთ ნატურალისის ბრინჯი, მოვაყაროთ შაქარი, დაჭრილი Klein Export ის თხილეულ-ჩირეული. ასე გავიმეოროთ სანამ გოგრა აივსება, მოვასხათ ლიმონის წვენი, დავადოთ ლურპაკის კარაქის ნაჭერი, დავახუროთ გოგრისვე თავსახური და შევდგათ წინასწარგახურებილ ღუმელში.გამოვაცხვოთ 160 გრადუსზე - 1 საათი, ან იმდენი ხანი, სანამ გოგრა მზად არ იქნება.