პასტა ალ ლიმონე

იტალიური სამზარეულო
clock icon 20 წუთი pie chart icon 512 კალორია
  • Delverde-ს სპაგეტი - 1 შეკვრა;
  • ლიმონი - 1 ც;
  • Granarolo-ს პარმეზანი - 50 გ;
  • Valio-ს კარაქი - 100 გ;
  • შავი პილპილი;
  • Sterilgarda-ს 20%-იანი ნაღები - 40გ.

 

 

ლიმონის კანი გავხეხოთ.

დაბალ ცეცხლზე გავადნოთ კარაქი. დავამატოთ ლიმონის ცედრა და შავი პილპილი. როგორც კი კარგად გალღვება, გადმოდგით ცეცხლიდან.

მოვხარშოთ სპაგეტი 7 წუთის განმავლობაში.

დავამატოთ კარაქს ნაღები.

გავხეხოთ პარმეზანი.

გადმოვიტანოთ პასტა ამოყოლილ წყალთან ერთად კარაქის მასაში. კარგად მოვურიოთ. დავუწიოთ ცეცხლს, მოვაყაროთ პარმეზანი და დავამატოთ სპაგეტის ნახარში. როცა წყალი და პარმეზანი იქცევა სოუსად, გავთიშოთ ცეცხლი, ცოტა ხნით გავაჩეროთ ტაფაში, მოვასხათ ლიმონის წვენი და გადმოვიღოთ თეფშზე. მოვაყაროთ პარმეზანი და გემრიელად მივირთვათ.