პანეტონე

სააღდგომო კერძები
clock icon 2800 წუთი pie chart icon 191 კალორია

ინგრედიენტები:

  • ფქვილი - 850გრ.
  • Sterilgarda-ს რძე - 400 მლ.
  • შაქარი - 250გრ.
  • კვერცხის გული - 5ც.
  • კარაქი Valio – 250გრ.
  • მშრალი საფუარი - 1ს/კ
  • ქიშმიში - 300გრ.
  • ფორთოხლი - 1ც.
  • ლიმონი - 1ც.
  • კონიაკი - 2ს/კ.
  • თაფლი - 1ს/კ/
  • ვანილი
  • ნუში Naturalis - 65გრ.
  • მწ. მარილი

მომზადება:

  • ქიშმიშს დავასხათ ცხელი წყალი, დავაყოვნოთ 1 საათით და კარგად გავაშროთ.
  • ფორთოხლის და ლიმონის ცედრას დავუმატოთ 1ს/კ თაფლი, 2ს/კ კონიაკი და ვანილი. ამოვურიოთ და დავაყოვნოთ 1 საათით, ან მთელი ღამით.
  • მოვამზადოთ ცომის ხაში: 150 მლ. თბილ რძეში დავამატოთ 1 ს/კ საფუარი, 50გრ. შაქარი და 150 გრ. ფქვილი. მოვურიოთ და დავაყოვნოთ 15-20 წუთით.
  • დარჩენილ ფქვილს (700გრ) დავუმატოთ რძე (250მლ), მწიკვი მარილი და დავიწყოთ მოზელვა. ზელვის პროცესში ვუმატებთ კვერცხის გულებს სათითაოდ. (ვთქვიფოთ 10-12 წთ). ამის შემდეგ ვუმატებთ აფუებული ცომის ხაშს, შემდეგ კი ფორთოხლის და ლიმონის ესენციას.
  • სულ ბოლოს შევაზილოთ 200გრ. Valio-ს რბილი კარაქი. ვზელთ 15-20 წუთით, დრო სჭირდება იმისათვის, რომ ცომი გახდეს რბილი და ელასტიური.
  • ცომი გადავიტანოთ ჯამში, გადავაფაროთ სამზარეულოს ტილო და დავაყოვნოთ 2-3 საათით, სანამ ცომი არ გაორმაგდება.
  • როდესაც ცომი ამოვა, ისევ ვზელთ ხელით 5-7 წუთის განმავლობაში.
  • გადავიტანოთ ისევ ჯამში, გადავაფაროთ და მაცივარში დავაყოვნოთ მთელი ღამის განმავლობაში.
  • მეორე დღეს, ამოფუებულ ცომს დავუმატოთ ქიშმიში და დაჭრილი ნუში.
  • მოვათავსოთ ფორმებში და დავაყოვნოთ კიდევ 2-3 საათით. ცომი ამასობაში ისვ გაორმაგდება.
  • პასკის გუმბათს ბასრი დანის დახმარებით გავუკეთოთ ჯვრის ფორმა და დავადოთ თხლად დაჭრილი ცივი კარაქი, შეგვიძლია აგრეთვე მოვაყაროთ ნუში.
  • გამოვაცხოთ გახურებულ ღუმელში 160-170 გრადუსზე 50 წუთის განმავლობაში. მზაობა შეამოწმეთ ჩხირით.
  • გამომცხვარი პანეტონეს, როგორც კი ოდნავ შეგრილდება, ძირზე გავუკეთოთ 2 ცალი ჩხირი, გადავაყირავოთ და დავკიდოთ მთელი ღამის განმავლობაში. (იმისათვის რომ არ ჩაცომდეს, რადგანაც გამოდის რბილი და ფაფუკი).
  • სურვილისამებრ მოაყარეთ შაქრის პუდრა და მიირთვით გემრიელად!