ნამცხვარი შუ
დესერტივისაც Fin ცხობაში ერთხელ მაინც გამოუყენებია, ყველა თანხმდება, რომ მსოფლიოში ერთ-ერთი საუკეთესო რძის ნაღებისგან დამზადებილი "ფინლანდია" შეუცვლელია.
გადავწყვიტეთ, გემრიელი, ნაცადი რეცეპტები გაგიზიაროთ, რომლებიც სახლში ყოფნის დღეებს ცოტას მაინც გაახალისებს დღეს უგემრიელესი ფრანგული ნამცხვრის, შუს, დროა.
ცომისთვის გვჭირდება:
60 გრამი 79%-იანი "კარაქი" "Fin",
250 მლ. წყალი,
ვანილი,
3 კვერცხი და მწიკვი მარილი,
130 გრამი ფქვილი
კრემისთვის:
250 მლ. რძე,
2 ს.კ. ფქვილი,
5 ს.კ. შაქარი
100 გ. კარაქი (ოთახის ტემპერატურის),
1/2 ჩ.კ. შაქრიანი ვანილი
წყალი,
კარაქი,
ვანილი
მარილი
დადგით საშუალო ცეცხლზე და აადუღეთ. შემდეგ დაუმატეთ ფქვილი, ხის ჯოხით შეაზილეთ და როცა ქვაბის ძირზე თეთრი აპკის მსგავსი გაჩნდება, გადმოდგით ცეცხლიდან და გააცივეთცივ ცომს შეაზილეთ 3 კვერცხი
შუ ცხვება 200 გრადუსზე, 20-25 წუთის განმავლობაში ახლა კრემს მივხედოთ, შუს კლასიკური ე.წ. მოხარშული კრემი სჭირდება: ცეცხლზე ფქვილსა და შაქარს, ნელ-ნელა შეურიეთ რძე, განუწყვეტლივ ურიეთ, როცა შესქელდება, გადმოდგით ცეცხლიდან, გააცივეთ და შეაზილეთ უკვე ათქვეფილი კარაქი გაციებულ შუში მოათავსეთ კრემი,მოაყარეთ შაქრის პუდრა და გემრიელად მიირთვით