მუსაკა
ბერძნული სამზარეულოინგრედიენტები:
- 500 გრამი საქონლის ფარში
- 1 ბადრიჯანი
- 150 გრ ბერძნული იოგურტი
- 1 კვერცხი
- 3 ს.კ. პარმეზანი
- 400 გრ. დაჭრილი პომიდორი
- 4 ს.კ. ტომატის პასტა
- 400 გრ. მოხარშული კარტოფილი
- ნიორი და ბაზილიკი
მომზადების წესი:
გააცხელეთ გრილი. მოხარაკეთ ტაფაზე ფარში გაყავისფრებამდე, მაღალ ცეცხლზე 5 წუთის განმავლობაში.
დაჩხვლიტეთ ბადირაჯანი ჩანგლით და შედეთ მიკროტალღურ ღუმელში 3-5 წუთის განმავლობაში.
აურიეთ ერთმანეთში იოგურტი, კვერცხი და პარმეზანი და დაუმატეთ ცოტა სუნელი და მარილი.
დაუმატეთ ხორცს პომიდორი, ტომატი და კარტოფილი, ნიორი და სუნელები და ცოტა ხნით გააჩერეთ ცეცხლზე. მოუსწორეთ კოვზით თავი და დაადეთ ზემოდან ბადრიჯნის მრგვალი ნაჭრები.
მოასხით იოგურტის მიქსტურა და შედგით ღუმელში სანამ ზედაპირი არ გაოქროსფრდება.