ლობიოს სალათი
ქართული სამზარეულოინგრედიენტები:
• ლობიო-500გ
• რაჭული ლორი-200გ
• ქინძი-50 • ოხრახუში-50
• სალათის ფურცელი-100გ
• წიწმატი-50
• მწვანე და წითელი წიწაკა ცოცხალი - თითო თითო
• ჯონჯოლი-50გ
• მიკრო მწვანილი, კობოსტო, ბოლოკი და წიწმატი - 10გ-10გ •
მწვანე ჩერი პომიდორი-100გ
• პომიდვრის ჩირი-20გ
• შაშკვლავი-10გ
მომზადების წესი:
ჩავყაროთ ჯამში: მოხარშული ლობიოს მარცვლები, ქინძი და ოხრახუში დავჭრათ წვრილად, სალათის ფოთლები დავხიოთ, ჩერი პომიდორვრები ჩავყაროთ მთლიანად, პომიდვრის ჩირი დავჭრათ წვრილად, წიწმატის მხოლოდ ფოთლები ჩავყაროთ, მიკრომწვანილი პირდაპირ ჩავყაროთ, წიწაკა დავჭრათ წვრილად, ჯონჯოლი ჩავჭრათ (წვრილად არ დაჭრათ), რაჭული ლორი დავჭრათ მოზრდილ კუბებად, შაშკვლავი დავამტოთ და ეს ყველაფერი მსუბუქად ამოვურიოთ და მოვასხათ დრესინგი.
დრესინგი ინგრედიენტები:
• დიჟონის მარცვლოვანი მდოგვი - 1 სუფრის კოვზი მდოგვი (20გ)
• კახური ზეთი - 100გ
• ლიმნის წვენი - ნახევარი ლიმონი დაახლ 30გ
მომზადების წესი: მოვათავსოთ ჯამში 1 კოვზი მარცვლოვანი მდოგვი, დავუმატოთ ლიმონი, ზეთი და მოვურიოთ ინტენსიურად. შემდეგ, დავამატოთ მარილი, ისევ მსუბუქად ამოვურიოთ და მოვასხათ სალათს