ლობიოს მუსი რაჭული ლორით და ტრადიციული ლობიო

ქართული სამზარეულო
clock icon 120 წუთი pie chart icon 560 კალორია

ლობიოს მუსი რაჭული ლორით და ტრადიციული ლობიო

ხახვი
მწვანე წიწაკა
ნიორი ლობიო
ზეთი კარაქი
მწვანე აჯიკა
უცხო სუნელი
ქინძი
ქონდარი
ოხრახუში
ქინძი
ცოცხალი ქონდარი
ნიახური
ძმარი
ლორი


პირველ რიგში მოვხარშოთ ლორი. დავჭრათ ნეკნები სასურველ ზომებად.
მოვათავსოთ ქვაბში , დავასხათ წყალი და დავიწყოთ ხარშვა.
ამასობაში ლობიოც კარგად გავრეცხოთ გამდინარე წყალში. და დავდგათ
გაზქურაზე მოსახარშად.

2 თავი ხახვი, 2 კბილი ნიორი, მწვანილები , 1 ცალი მწვანე წიწაკა დავჭრათ
წვრილად და დავიწყოთ ხახვის და ნივრის მოთუშვა ზეთთან და კარაქთან ერთად.
მოთუშვის შემდეგ დავამატოთ სუნელები და ცოტაოდენი დაღერღილი წიწაკა. ასევე
დავამატოთ ცოტაოდენი ძმარი 50 გრამი.

ხარშვის პროცესში არ დაგავიწყდეთ წყლის გამოცვლა, რაც აუცილებელია ლობიოს
ხარშვისას.

რამდენიმე საათიანი ხარშვის შემდეგ ლობიო მზადაა, ლორიც მოხარშულია. ქვაბში
კარგად ამოვლესოთ და დავიწყოთ შეკმაზვა .

კარგად ამოლესვის შემდეგ დავამატოთ მოთუშული ხახვის მასა, მარილი და
მწვანილები და კარგად ამოვურიოთ.

არომატისთვის შეგიძლიათ დაუმატოთ ცოტაოდენი შავი პილპილი და დაღერღილი
წიწაკა .

გემრიელად მიირთვით !