კარბონარა
იტალიური სამზარეულოინგრედიენტები:
• კვერცხის გული - 3-4 საშუალო კვერცხი
• გრანას პადანოს ყველი - 30-40გ
• კარაქი - 15-20გ (სოუსისთვის)
• კარაქი - 25გ (ტაფაში ემულგირებისთვის)
• პანჩეტა - 120-140გ
• შავი პილპილი, ახალდაფქვილი - 1 სრული ჩაის კოვზი (მეტიც შეგიძლია, თუ გამბედავი ხარϑ
• წყალი - 2 სუფრის კოვზი (30მლ)
• პასტა მაფალდინე - 300გ
მომზადების წესი: თუკი ყველა ზემოთ ჩამოთვლილი ინგრედიენტი უკვე მოიმარაგე, მოდი, საქმეს შევუდგეთ.
კვერცხის გულები აურიე 2 სუფრის კოვზ წყალში, მოაყარე პილპილი, ჩააგდე შიგნით კარაქი და გადადე გვერდზე.
პარალელურად, დაჭერი პანჩეტა, ტაფაში ჩადე და მოთუშე ცხიმის გაშვებამდე. რჩევაა, რომ ძალიან არ გააცხელო, რათა არ გამოშრეს, შემდეგ კი, გადადე.
დიდ ქვაბში აადუღე წყალი, ჩაყარე წყლის მოცულობის 2-3% წყალი და მოხარშე პასტა, 8-10 წუთის განმავლობაში თუ ქარხნულია, ან 4-5 - თუ თქვენი გაკეთებული.
პასტის მოხარშვის შემდეგ, ტაფაში დაამატე კარაქი და შემდეგ უკვე მოხარშული პასტა. კარგად მოურიე, ცხიმში რომ ამოისვრება, გადმოდგი, მოასხი კვერცხიანი მასა და მოაყარე 1/3 გრანას ყველის.
ყურადღებით ურიე დაბალ ცეცხლზე, ისე რომ არ აიჭრას. როგორც კი სოუსი შესქელდება, მოაყარე პილპილი, გადმოიტანე თეფშზე და მოაყარე დარჩენილი გრანა.