ბასკური ჩიზქეიქი
ესპანური სამზარეულოინგრედიენტები:
- Sterilgarda-ს 200 მლ 35%-იანი ნაღები
- Sterilgarda-ს 1 კგ. მასკარპონე
- 7 კვერცხი
- 1 ს.კ. ფქვილი
- 400 გრამი შაქარი
- ვანილი
ბასკური ჩიზქეიქის რეცეპტი:
ავიღოთ 7 კვერცხი და დავამატოთ 400 გრამი შაქარი, ვანილი და ავთქვიფოთ შაქრის გახსნამდე. დავამატოთ ნაღები და ჩავცრათ 1 ს.კ. ფქვილი. დავამატოთ 1 კგ. მასკარპონე და ავურიოთ.
გავაცხელოთ ღუმელი 220 გრადუსზე. საცხობ ფორმაში ჩავაფინოთ პერგამენტი, ჩავასხათ მასა და ვაცხოთ 35-40 წუთის განმავლობაში.
ბასკური ჩიზქეიქის მნიშვნელოვანი შემადგენელი ნაწილია მომწვარი ზედაპირი. ღუმელიდან გამოსვლის შემდეგ აუცილებლად გავაცივოთ.