ატრია
აზიური სამზარეულოატრია - ჩოუ მე
ინგრედიენტები:
• წინასწარ შემწვარი ატრია
• სტაფილო
• კომბოსტო
• ხახვი
• ნიორი
• მწვანე ხახვი
• სოკო შიტაკე
• ჯინჯერი
• სეზამის მარცვლები
• სოდა
• სიმინდის სახამებელი
• ბულიონი
• მარილი
• შაქარი
• არახისის ზეთი
• ხამანცკების სოუსი
• ტერიაკის სოუსი
• ტკბილი ჩირის სოუსი მომზადების წესი
• ატრია მოვხარშოთ ალ დენტეს დონეზე ( 3.5-4 წუთით და გავრეცხოთ ცივ წყალში, რათა დუღილის პროცესიც შევაჩეროთ).
• შემდეგ, დავჭრათ ბოსტნეული.
• გადავიდეთ ხორცის დამუშავებაზე. ( ბარკლის ანათალი საქონლის)
• წვრილად დავჭრათ და დავამატოთ ნახევარი ჩაის კოვზი სოდა, ორი ჩაის კოვზი სიმინდის სახამებელი, ორი ჩაის კოვზი სოიოს სოუსი და ერთი ცალი კვერცხის ცილა.
• ხორცი შევწვათ ზეთში 30 წამით და შემდეგ, გადავწუროთ საცერში.
ვოკში ვასხავთ არაქისის ზეთს და პირველი ვყრით სოკოს, შემდეგ ხახვს, სტაფილოს და ბოლოს - კომბოსტოს. ამას ემატება: ხორცი, შემდეგ დავამატოთ ატრია და ქათმის ბულიონი, ჩინური ღვინო, ტერიაკი, ხამანცკი, სოიოს სოუსები, ტკბილი ჩილი, მწვანე ხახვი და ბოლოს - სეზამის მარცვლები.