ხემსის დაფა

შერეული სამზარეულო
clock icon 25 წუთი

ჩიფსის მოსამზადებლად დაგჭირდებათ:

✔️ ტორტილას პური (ან ლავაში) სასურველ ფორმებად დაჭრილი

✔️ზეითუნის ზეთი

✔️მარილი

✔️პილპილი

✔️პაპრიკა

✔️ დაღერღილი წითელი წიწაკა

 

ვაცხობთ წინასწარგახურებულ ღუმელში 180 გრადუსზე 10-15 წუთი.

 

ძაძიკის სოუსი:

✔️ 1 კიტრი

✔️ 3 კბ ნიორი

✔️ კამა

✔️ 1 ლიმონი

✔️ 1 ს/კ ზეითუნის ზეთი

✔️ 150 გრ კრემყველი

✔️150 გრ არაჟანი

✔️კამა

 

გავხეხოთ კიტრი, გავწუროთ დოლბანდში, გავხეხოთ ნიორი, დავჭრათ კამა, მოვაწუროთ ლიმონი, მოვასხათ ზეთი, კრემყველი, არაჟანი, მარილი და ეს მასა გააერთიანეთ. დააყარეთ დაჭრილი კამა და ძაძიკის სოუსი მზად არის.

 

გუაკამოლე:

🍅 1 პომიდორი

🥒 ნახევარი კიტრი ( არ სჭირდება მაგრამ მე გამოვიყენე)

🥑 ნახევარი ავოკადო

🧅 1/4 თავი ხახვი

🥬 ქინძი

🍋 ლიმონის ან ლაიმის წვენი

🧂მარილი/ პილპილი/

 

დაჭერით პატარა კუბებად ყველაფერი, მოასხით ლიმონის წვენი, მოაყარეთ მარილი, პილპილი და მზად არის.

 

ასევე დამატებით დაგჭირდებათ კიტრი, სტაფილო, ბოლოკი, ზეთისხილი  და თინუსიანი წიწაკა.