სოკოს რიზოტო
შერეული სამზარეულოინგრედიენტები:
250-300გრ სოკო
150გრ Lurpak-ის ოდნავ დამარილებული კარაქი
1 ხახვი
2 კბილი ნიორი, წვრილად დაჭრილი
350გრ რიზოტო ბრინჯი
200 მლ თეთრი ღვინო
1-1,5ლ ქათმის ან ბოსტნეულის ბულიონი
500 გრ გახეხილი პარმეზანის ყველი
სერვირებისთვის:
- ახლად გახეხილი პარმეზანი
- ბრტყელი ოხრახუში, დაჭრილი
მომზადების წესი:
გაწურეთ სოკო, გაადნეთ ნახევარი ლურპაკის კარაქი ტაფაში, დაამატეთ ხახვი და ნიორი. მოხარშეთ დაბალ ცეცხლზე რამდენიმე წუთის განმავლობაში, დაუმატეთ ბრინჯი და ურიეთ სანამ ბრინჯი ოდნავ არ შეიცვლის ფერს. დაამატეთ თეთრი ღვინო და ადუღეთ 2-3 წუთის განმავლობაში.
ცალკე ქვაბში გააცხელეთ ბულიონი ადუღებამდე და გადმოდგით. თანდათან დაუმატეთ ცხელი ბულიონი თითო-თითო ჭიქა, ურიეთ გაუჩერებლად, სანამ ბულიონი არ შეიწოვება. უნდა მიიღოთ კრემისებური ტექსტურა.
სოკო სხვა ტაფაში შეწვით. დაგჭირდებათ 1 ს.კ. კარაქი. რამდენიმე წუთის შემდეგ მოაყარეთ გემოვნებით მარილი და პილპილი.
რიზოტოს შეურიეთ დარჩენილი კარაქი პარმეზანით. მოაყარეთ გემოვნებით მარილი და პილპილი.
მიირთვით რიზოტო სოკოთი მოაყარეთ ოხრახუში და პარმეზანთან ერთად.
კერძი მზად არის სერვირებისთვის