სოკოს რიზოტო

შერეული სამზარეულო
clock icon 35 წუთი pie chart icon 250 კალორია
  • 3 ულუფა225 გ ბრინჯი არბორიო Scotti
  • 300 გ სოკო (ქამა და ხის)
  • 1 ხახვი
  • 1 კბილი ნიორი
  • 3 ს.კ. კარაქი
  • 2 ს.კ. ზეითუნის ზეთი
  • 750 მლ ბოსტნეულის ნახარში
  • 120 მლ თეთრი მშრალი ღვინო
  • 60 გ პარმეზანი Granarolo
  • მარილი და პილპილი გემოვნებით
ქვაბში გააცხელეთ ზეთი და კარაქი, ჩაყარეთ დაჭრილი ხახვი და ნიორი, მოშუშეთ რამდენიმე წუთი, ვიდრე გამჭვირვალე არ გახდება.

დაუმატეთ გასუფთავებული და დაჭრილი სოკო, მოაყარეთ მარილი და პილპილი გემოვნებით. შუშეთ მზადყოფნამდე.

ამოიღეთ სოკო პატარა ჯამში (ცხიმი დატოვეთ ქვაბში) და იმავე ჭურჭელში ჩაყარეთ ბრინჯი, მოურიეთ, რომ ამოისვაროს ცხიმში და დაასხით ღვინო, ადუღეთ რამდენიმე წუთი, ღვინო რომ აორთქლდეს.

დაიწყეთ ცხელი ნახარშის დამატება თითო ჩამჩით, თან განუწყვეტლად ურიეთ, გაითვალისწინეთ, ნახარში უნდა იყოს მარილიანი, უშუალოდ ბრინჯს მარილს არ ვუმატებთ. 

როდესაც სითხე დაშრება, დაასხით შემდეგი ჩამჩა ნახარში და ასე გააგრძელეთ, ვიდრე ბრინჯი არ მოიხარშება al dente. ბოლოს დაუმატეთ წინასწარ შემწვარი სოკო და ამოურიეთ.

გამორთეთ გაზქურა, ქვაბში ჩაყარეთ გახეხილი პარმეზანი, ამოურიეთ, დაახურეთ თავსახური და დატოვეთ 5-10 წუთით, ვიდრე დაასერვირებთ.

გემრიელად მიირთვით!