სააღდგომო კულიჩი

ქართული სამზარეულო
clock icon 420 წუთი pie chart icon 365 კალორია


• 1500 ფქვილი

• 4 ს.კ საფუარი

• 8 ცალი კვერცხი

• ვანილი - 1 ჩ კოვზი

• კარდამონი - 1 ჩ. კოვზი

• დარიჩინი - 1 ჩ კოვზი

• ჯავზი - ½ ჩ კოვზი

• ზაფრანი - 1 მგ

• მიხაკი - 1 ჩ კოვზი

• კარაქი - 400 გრ რბილი

• რძე- 500 მლ თბილი

• მარილი - 1/2 ჩ კოვზი

• შაქარი - 580 გრ

• ბრენდი - 150

მომზადების წესი :

კულიჩის მომზადების ეს რეცეპტი, თავად ხელოვნების ნიმუში და მასტერკლასია. მოდით, მივყვეთ ეტაპობრივად. პირველ რიგში, ბრენდიში დავალბოთ სუნელები, რაც კი გვაქვს.

ცალკე გავააქტიუროთ საფუარი : თბილ რძეში გავხსნათ საფუარი, ცოტა შაქართან ერთად და ასევე შევურიოთ 250 გრ ფქვილი. კარგად ამოვურიოთ და დავტოვოთ 20 წუთი. ხოლო, როცა ამოფუვდება - ესე იგი მზადაა.

ცალკე მოვამზადოთ კვერცხისა და შაქრის მასა. კარგად გავთქვლიფოთ გოგლი-მოგლივით. დავუმატოთ ჩალბობილი სუნელები ,დარჩენილი ფქვილი , ამოსული საფუარის მასა , დარბილებული კარაქი და მარილი . კარგად მოვზილოთ ცომი და დავტოვოთ თბილ ადგილას, 40 წუთით. როცა ამოვა ცომი, ცოტა კიდევ გადავზილოთ და ისევ დავტოვოთ თბილ ადგილას, 3-4 საათით. დრო რომ გავა, უკვე გადავზილოთ ქიშმიშთან ერთად და დავანაწევროთ გუნდებად. თქვენი სურვილით 1 კგ ან 500 ... მთავარია გამოსაცხობი ფორმა იყოს ნახევარზე ოდნავ ნაკლებით სავსე, რათა ადგილი იყოს ცომის ამოსასვლელად.

უკვე გადატანილი ცომი გამოსაცხობ ფორმებში ისევ დავტოვოთ მინიმუმ 2 საათით თბილ ადგილას, რათა კიდევ ამოვიდეს . ბოლოს კი, უკვე ვაცხობთ 160 გრადუსზე 50 წუთით.