ოთხი ყველის უგლუტენო ტარტი
ევროპული სამზარეულოოთხი ყველის უგლუტენო ტარტი
ფხვიერი ცომის ინგრედიენტები:
300გრ ფქვილი
150 გრ კარაქი (ოთახის ტემპერატურის)
მარილი
გამაფხვიერებელი 1 ს/კ
2 კვერცხი
20 მლ რძე (თუ ცომი ფხვიერია)
ამ ინგრედიენტებით, მოვამზადე 24 სმ იანი ტარტი
გულსართის სოუსი:
2 პომიდორი 50 გრ ტომატი მარილი ბაზილიკი ნიორი გულსართი: 1. 500 გრ სულგუნი 2. 150 გრ ლურჯი ყველი 3. 200 გრ გაუდა ან ჩედარი 4. 50 - 100 გრ პარმეზანი ორეგანო ზევიდან მოსაყრელად
ფქვილს დავუმატოთ კარაქი, მაწონი, კვერცხი, გამაფხვიერებელი, მწიკვი მარილი და მოვზილოთ ცომი. ერთგვაროვანი ცომის მიღებისთანავე, ცომი გადავიტანოთ სამზარეულოს პარკზე, შევფუთოთ და დავასვენოთ მაცივარში 30 წუთით.
გამოვიღოთ გავაბრტყელოთ, ჩავაფინოთ კარაქწასმულ და ფქვილმოყრილ ფორმაში, მოვაჭრათ ზედმეტი ცომი, დავჩხვლიტოთ და შევდგათ ღუმელში 180 გრადუსზე 20 - 25 წუთი.