მაჩას ტირამისუ

დესერტი
clock icon 1440 წუთი pie chart icon 300 კალორია

ინგრედიენტები:

50 გ მაჩა
150 გ შაქარი
330 გ STERILGARDA-ს მასკარპონე
330 გ STERILGARDA-ს ნაღები 36%
300 გ LA MOLE-ს სავოიარდის ორცხობილა
5 ჩ.კ. მაჩას ლატე
20 გ შაქრის პუდრა
3 წვეთი ვანილის ექსტრაქტი.

 ტირამისუს მომზადება:

 

მოვამზადოთ სიროფი. 150 გრამ წყალს დავუმატოთ 50 გრამი შაქარი. წამოვადუღოთ, შევურიოთ მაჩა, ვანილის ექსტრაქტი და მოვურიოთ.

პარალელურად 60 გრამი შაქრის პუდრა გავცრათ და დავამატოთ 5 გრამი ორგანული მაჩა.

ცალკე ავთქვიფოთ 300 გრამი ნაღები და პროცესში დავამატოთ ცალკე მომზადებული შაქრისა და მაჩას პუდრა.

ცალკე ჭურჭელში გადავიღოთ 330 გრამი მასკარპონე, მოვურიოთ და დავამატოთ 3 წვეთი ვანილის ექსტრაქტი.

გადავურიოთ ერთმანეთში ნაზად მასკაროპონე და ათქვეფილი კრემი.

მაჩას სიროფში დავალბოთ სავოიარდის ჩხირები გადავიტანოთ ტირამისუს ჭურჭელში და წავუსვათ ზემოდან კრემი. გავიმეოროთ მეორედ იგივე რიგითობა.

მოვაყაროთ თავზე მაჩას ლატე და შევდგათ მაცივარში 24 საათით.