კრაფინები

სააღდგომო კერძები
clock icon 240 წუთი pie chart icon 465 კალორია
  • 80 მლ Sterilgarda-ს თბილი რძე
  • 1 ს/კ საფუარი
  • 1 ს/კ შაქარი
  • 3 ს/კ ფქვილი

 

  • 1 მთლიანი კვერცხი
  • 2 კვერცხის გული
  • 150 გრ შაქარი
  • 2 ს/კ ფორთოხლის წვენი
  • ფორთოხლის ცედრა
  • 50 გრ Valio-ს დამდნარი კარაქი

 

  • 300 გრამი ფქვილი
  • მწიკვი მარილი

 

  • 100 გრ Valio-ს რბილი კარაქი
  • 50 გრ ნუშის ფანტელები
  • 50 გრ ქიშმიში
  • თხლად ათლილი და წვრილად დაჭრილი ფორთოხლის კანი
  • 1/2 ჩ/კ მუსკატი

 

პატარა ჯამში ვასხამთ თბილ რძეს, ვამატებთ საფუარს, შაქარს და ფქვილს. ველოდებით 15-20 წუთი რომ ამოფუვდეს.

 

ცალკე ჯამში ვთქვიფავთ კვერცხს და შაქარს გათეთრებამდე. ვამატებთ საფუარიან მასას, კარგად ვურევთ და გადაგვაქვს კომბაინში. ნელნელა ვაყრით გაცრილ ფქვილს და როდესაც მივიღებთ ერთიან მასას, ბოლოს ვამატებთ დამდნარ კარაქს. დაახლოებით 15 წუთი საშუალო სიჩქარეზე ვზილავთ ცომს.

 

გადაგვაქვს ცომი ცხიმწასმულ ჯამში, ვაკრავთ სამზარეულოს ცელოფანს, ვაფარებთ დამატებით ტილოს ნაჭერს და ვტოვებთ მინიმუმ 1 საათი თბილ ადგილას. 

 

ვყოფთ ცომს 2 ნაწილად, ვაბრტყელებთ მართკუთხა ფორმაზე,ვუსმევთ კარაქს, ვაყრით ქიშმიშს, ნუშს და მუსკატს. გადავახვევთ, ვჭრით შუაზე ოღონდ ერთი ბოლო რჩება გაუჭრელი, ვახვევთ როგორც ვიდეოშია და ვათავსებთ გამოსაცხობ ფორმაში.

 

ვტოვებთ 1 საათი ამოსაფუებლად და ვაცხობთ 180 გრადუსზე 35-40 წუთი.

 

ვაგრილებთ, ვიღებთ ფორმიდან და ვაყრით შაქრის ,,პუდრას".

 

გემრიელად მიირთვით!