“გრანაროლო” ბოლონიაში დაფუძნებული რძის პროდუქტების კომპანიაა, რომელიც 1957 წელს დაარსდა. ის აწარმოებს რძეს, ყველს, იოგურტს, ნაღებს, ხაჭოსა და სხვადასხვა ტიპის დესერტებს. 
კომპანია საქართველოში ბოლო რამდენიმე წელია ფუნქციონირებს და მის კატალოგში შედის როგორც ცხოველური, ისე მცენარეული რძე, სხვადასხვა ტიპის იტალიური ყველი, მასკარპონე, კულინარიული ნაღები და ნაყინი. 

“ევროპროდუქტი” კი კომპანიის პროდუქტების სრულ ასორტიმენტს ქსელის ყველა მაღაზიაში გთავაზობთ.

ბურატა არის იტალიური ყველის სახეობა, რომელიც ცნობილია მდიდრული ტექსტურითა და საინტერესო გემოვნური თვისებებით. იგი მზადდება ახალი მოცარელას ყველისაგან, რომელიც ძროხის რძისგან დამზადებული ნახევრად რბილი ყველია. ბურატას ტრადიციული მოცარელასგან მისი უნიკალური, კრემოვანი შიგთავსი განასხვავებს. 

ბურატას გარსი მზადდება მოცარელას ყველისგან, მაგრამ შიგნიდან ივსება ახალი ნაღებისა და ხაჭოს ან მოცარელას ნარჩენების ნარევით. შიგთავსის ეს სტრუქტურა ბურატას გამორჩეულ კრემოვან სტრუქტურას ანიჭებს.
 
ბურატას საკვებად გამოყენება, როგორც წესი, დამზადებიდან მალევეა შესაძლებელი. მას ხშირად ასხამენ ზეითუნის ზეთს, აზავებენ მარილითა და პილპილით, ზოგჯერ კი პროშუტოსა და ახალ პომიდორთან ერთადაც მიირთმევენ რეჰანის თანხლებით. 
ის ხშირად პიცის საბოლოო აკორდია, მისი გემო ასევე ძალიან კარგად ეხამება სალათებსა და იტალიური სამზარეულოს სხვა კერძებს. 

ბურატა დღესდღეობით ერთ-ერთი ყველაზე პოპულარული ყველის სახეობაა, რომელსაც ხშირად შეხვდებით როგორც ძვირადღირებულ რესტორნებში, ისე გურმანულ ბაზრებზე. 

ბურატა და სხვა რძის პროდუქტები შეგიძლიათ “ევროპროდუქტის” მაღაზიათა ქსელში საუკეთესო ფასად შეიძინოთ.

მიუხედავად იმისა, რომ ბურატას მომზადება სპეციალურ ტექნიკურ ცოდნას მოითხოვს სხვა საჭირო ხელსაწყოებთან ერთად, მისი მომზადება სახლის პირობებშიცაა შესაძლებელი. 

ინგრედიენტები მოცარელასთვის: 
- 1 გალონი რძე (ძროხის რძე ტრადიციული არჩევანია, თუმცა სურვილის შემთხვევაში, შესაძლებელია თხის რძის გამოყენებაც)
- 1/4 ჩაის კოვზი თხევადი კალციუმის ქლორიდი (პასტერიზებული რძის გამოყენების შემთხვევაში)
- 1/4 ჩაის კოვზი თხევადი რენეტი (ცხოველური ფერმენტი, რომელიც გამოიყენება ყველის დამზადების პროცესში)
- 1/4 ჭიქა წყალი
- 1 სუფრის კოვზი არაიოდირებული მარილი 

ინგრედიენტები ბურატას შიგთავსისთვის: 
- 1/2 ჭიქა მძიმე კრემი
- მარილი გემოვნებით

მოცარელას მომზადების ინსტრუქცია: 
ჩაასხით რძე ქვაბში, ნელ-ნელა გააცხელეთ საშუალო და დაბალ ცეცხლზე და ნაზად ურიეთ. გააცხელეთ რძე დაახლოებით 40°C ტემპერატურამდე.
თუ იყენებთ პასტერიზებულ რძეს, გახსენით კალციუმის ქლორიდი ¼ ჭიქა გრილ წყალში და დაუმატეთ რძეს. შემდეგ გახსენით ნაღები ¼ ჭიქა გრილ წყალში და ისიც დაუმატეთ რძეს. საერთო მასას ნაზად ურიეთ ინგრედიენტების გასაერთიანებლად. აცადეთ რძე დადგომა დაახლოებით 30-45 წუთის განმავლობაში, შემდეგ კი ხაჭო დაჭერით პატარა კუბებად. გაათბეთ ხაჭო 54°C-მდე და ნელა ურიეთ. შეინარჩუნეთ ეს ტემპერატურა დაახლოებით 30 წუთის განმავლობაში და განაგრძეთ დროდადრო მორევა.
კოვზით ფრთხილად ამოიღეთ ხაჭო და მოათავსეთ ცალკე თასში. გადაწურეთ ნარჩენი სითხე ხაჭოდან.

ბურატას შიგთავსის მომზადების ინსტრუქცია:
პატარა თასში შეურიეთ მძიმე ნაღები და მარილით გემოვნებით. ეს იქნება ბურატას კრემისებური შიგთავსი, შემდეგ კი აიღეთ გამოწურული ხაჭოს ნაჭერი და გააბრტყელეთ მრგვალ ფორმაში. დასასრულს მოცარელას ცენტრში მოათავსეთ მომზადებული მასა და პირი მჭიდროდ მოუკარით მას. მზადების დასასრულს შეინახეთ ბურატა მაცივარში ერთი ან ორი დღის განმავლობაში. დაიმახსოვრეთ, რომ მისი გამოყენება საკვებად მალევეა შესაძლებელი. 

სტრაჩატელა იტალიურ სამზარეულოში ყველის სახითაც არის ცნობილი.
ის ხშირად ასოცირდება კლასიკურ იტალიურ კერძთან, "კაპრესეს სალათთან". სტრაჩატელა დამზადებულია ძროხის რძისგან და, როგორც წესი, აქვს კრემისებრი და რბილი არომატი. 
ყველის სახელი იტალიური სიტყვიდან "stracciare" მომდინარეობს, რაც დაქუცმაცებას ნიშნავს. 

ყველი სტრაჩატელა ხშირად გამოიყენება სალათების, პიცებისა და ბრუსკეტების ტოპინგად, კაპრეზის სალათში კი მას მწიფე პომიდორსა და რეჰანის ფოთლებს ამატებენ. 

ყველის სახეობების შესახებ შეუძლებელია ისაუბრო ისე, რომ გვერდი აუარო იტალიურ მოცარელას, რომელიც ამ დასახელებით მე-16 საუკუნიდანაა ცნობილი. 
მოცარელა არის რბილი, მსუბუქი არომატის იტალიური ყველი. ის კამეჩის ან ძროხის რძისგან მზადდება და ცნობილია თავისი დელიკატური გემოთი. 

მოცარელა მრავალნაირად შეგვიძლია გამოვიყენოთ - დავამატოთ სალათებში, სენდვიჩებში, პიცასა და პასტაში. 
ის ყველაზე ხშირად პიცა მარგარიტაში გამოიყენება, რომელშიც ის ტომატის სოუსსა და რეჰანის გემოს ეხამება. მოცარელა ხელმისაწვდომია სხვადასხვა ფორმითაც - არსებობს ახალი მოცარელა, რომელიც კრემოვანი და რბილია, ასევე არსებობს დაძველებული მოცარელა, რომელსაც შებოლილი არომატი აქვს. 

მოცარელას ბურთულებს ხშირად უწოდებენ მოცარელას მარგალიტებს ან "ბოკონჩინებს". ეს არის პატარა, პომიდორი ჩერის ზომის ბურთები, რომლებიც განსაკუთრებით ხშირად გამოიყენება სალათებში თავისი კრემისებრი გემოს გამო. მოცარელას ბურთები ასევე შეიძლება იყოს შეზავებული მწვანილებით, სანელებლებითა და ზეითუნის ზეთით. 

ბურთებს იყენებენ როგორც პიცის, მაკარონისა და ზოგჯერ ბრუსკეტის ტოპინგადაც. მოცარელას ბურთების მცირე ზომა მათ მრავალმხრივ ინგრედიენტად აქცევს როგორც იტალიურ, ისე სხვა ნებისმიერი ქვეყნის სამზარეულოში. 


იტალიური ყველის ყიდვა “ევროპროდუქტის” დახმარებით განსაკუთრებით მარტივი გახდა. ჩვენს მაღაზიათა ქსელში ხელმისაწვდომია “გრანაროლოს” იტალიური ყველი, რომელიც ნამდვილი იტალიური გემოთი და მაღალი ხარისხით გამოირჩევა.

ბოლო რამდენიმე წლის განმავლობაში საქართველოში განსაკუთრებული ინტერესი გაჩნდა იტალიური სამზარეულოს მიმართ. იტალიურ სამზარეულოს კი განსაკუთრებულად სწორედ რძის პროდუქტების, განსაკუთრებით კი ყველის წარმოების უმდიდრესი ისტორია აქცევს. 

“ევროპროდუქტის” მაღაზიათა ქსელში შეგიძლიათ შეიძინოთ “გრანაროლოს” სხვადასხვა სახეობის ყველი, რძე, ნაყინი და სხვა პროდუქტები. 
ქსელში ასევე შეგიძლიათ შეიძინოთ კრემ ყველი ჩიზქეიქისთვის სხვა მრავალი ტიპის მდნარ ყველთან ერთად. 
ჩვენთან მიწოდების სერვისი მოქმედებს თბილისა და მის შემოგარენში. სასურველი პროდუქტის მიღებას კი შეკვეთის გაფორმებიდან 1-2 დღეში შეძლებთ.