კრუასანი
ფრანგული სამზარეულოდაგჭირდებათ:
- 80მლ. წყალი
- 1 ს/კ შაქარი
- 1 ს/კ საფუარი
- 50მლ. სტერილგარდას რძე
- მწ. მარილი
- 250გრ. ლურპაკის კარაქი
- 500გრ. ფქვილი
მომზადება:
თბილ წყალს დავუმატოთ შაქარი, საფუარი და დავაყოვნოთ 5-7 წუთი. დავუმატოთ თბილი რძე და მწიკვი მარილი, მოვურიოთ და ერთიანად დავამატოთ ფქვილი. მოვზილოთ ცომი, ბოლოს კი დავუმატოთ 50 გრ. დარბილებული და კუბებად დაჭრილი ლურპაკის კარაქი.
ცომს გადავაფაროთ სამზარეულოს ტილო და დავაყოვნოთ 1 საათით, გაორმაგებამდე.
ამოფუების შემდეგ ცომს გადმოვიტანთ სამუშაო დაფაზე, დავაგუნდავებთ და გავყოფთ 8 ნაწილად. თითოეულს ვამუშავებთ და ვაბრტყელებთ.
გაბრტყელებულ ცომს ფენა-ფენა წავუსვამთ ლურპაკის ორგანულ კარაქს. (დაახლოებით დაგვჭირდება 150-200გრ.) ბოლო ფენას კარაქის წასმა აღარ უნდა. შევფუთოთ საკვებ ცელოფანში და მაცივარში გავაჩეროთ მთელი ღამე.
მეორე დღეს გამოვიტანთ ცომს, გავაბრტყელებთ, გადავკეცავთ ერთხელ და დავჭრით სასურველ ფორმებად. შემდეგ კი მივცემთ კრუასანის ფორმას. შუა გულში შეგვიძლია მოვათავსოთ Cachet-ს შოკოლადი.
კრუასანები მოვათავსოთ პერგამენტ დაფენილ ქაღალდზე, გადავაფაროთ და დავაყოვნოთ კიდევ 1 საათით.
ზემოდან გადავუსვათ კვერცხის გული.
გამოაცხვეთ 190 გრადუსზე 20-25 წუთის განმავლობაში.
გამოდის 8 ცალი საშუალო ზომის კრუასანი.