ესპანური ომლეტი

ესპანური სამზარეულო
clock icon 10 წუთი pie chart icon 159 კალორია

ინგრედიენტები:

  • 3 ს/კ არარაფინირებული ზეითუნის ზეთი
  • თავი დაჭრილი დიდი ყვითელი ხახვი
  • 50 გრ. ესპანური ჩორიზო
  • 350 გრ. დაჭრილი წითელი კარტოფილი
  • მარილი და პილპილი
  • 34 ჭიქა დარილი ოხრახუში
  • 10 ცალი დიდი ათქვეფილი კვერცხი
  • ჭიქა გახეხილი მანჩეგო ან ჩედერი
  • თავი პატარა მწვანე სალათის ფურცელი
  • 12 თავი პატარა წითელი ხახვი

მომზადების წესი

გააცხელეთ ღუმელი 200 C-ზე. გააცხელეთ 1 სუფრის კოვზი ზეთი ღუმელის დიდ ტაფაზე საშუალო ტემპერატურაზე. დაუმატეთ ყვითელი ხახვი და თუშეთ 5 წუთით.

დაუმატეთ ჩორიზო (შებოლილი სოსისი) თხლად დაჭრილი ნახევარი მთვარის ფორმით, კარტოფილი, და ½ ჩაის კოვზი მარილი და პილპილი, თუშეთ, დააფარეთ, ურიეთ დროდადრო, სანამ კარტოფილი დარბილდება, 10 წუთით.

შეურიეთ ოხრახუში, კვერცხი და კარგად აურიეთ. მოაყარეთ ყველი და მოათავსეთ ღუმელში.

აცხვეთ ომლეტი ყავისფრად შეფერვამდე და აფუებამდე, 15 წუთით.

გაანაწილეთ სალათის ფურცლები და თხლად დაჭრილი წითელი ხახვი თეფშებზე და მოასხით დარჩენილი ზეთი. დაჭერით ომლეტი ნაჭრებად და მიირთვით სალათასთან ერთად.