შავი ტყის ტორტი

გერმანული სამზარეულო
clock icon 120 წუთი pie chart icon 538 კალორია

„შავი ტყის ტორტი“

ინგრედიენტები:

ნამცხვრისთვის:

  • 165 გრ კარაქი, დარბილებული
  • 30 გრ შაქარი
  • 2 კვერცხი
  • 2 ჩ / კ ვანილის ექსტრაქტი
  • 250 გრ უბრალო ფქვილი
  • 60 გრ კაკაოს ფხვნილი
  • 2 ჩ / კ გამაფხვიერებელი
  • 200 მლ რძე

ალუბლის მასა:

  • 200 გრ ახალი ან გაყინული ალუბალი (კურკის გარეშე)
  • 120 მლ წყალი
  • 50 გრ შაქარი
  • 1 ს / კ ლიმონის წვენი
  • 1 ს / კ სიმინდის სახამებელი
  • ალუბლის ლიქიორი

იტალიური ვანილის კრემი:

  • 6 კვერცხის ცილა (180 გრ)
  • 300 გრ შაქარი
  • 2 ვანილის ტოტი, თესლი გახეხილი
  • 340 გ ცივი კარაქი, დაჭრილი კუბიკებად
  • 1/2 ჩ / კ მარილი

მომზადება
ნამცხვარი:
1. გააცხელეთ ღუმელი 160 ° C- ზე.
2. სწრაფად ავთქვიფეთ კარაქი და შაქარი, სანამ კარგად არ გაზავდება.
3. ნელ-ნელა ამატეთ კვერცხი და აურიეთ ვანილში.
4. გაცერით ფქვილი, კაკაო და გამაფხვიერებელი და ნაზად აურიეთ მშრალი ინგრედიენტები და რძე გამდნარ კარაქში, სანამ კარგად არ გაიხსნება.
5. 22 სმ-იანი მრგვალ ნამცხვრის ფორმას წაუსვით ცხიმი კარაქს და ჩააფინეთ საცხობი ქაღალდი.
6. ჩაასხით ცომი ფორმაში და გაასწორეთ ზედაპირი.
7. გამოაცხვეთ ნამცხვარი დაახლ. 60 წუთის განმავლობაში ან გამოცხობამდე და შუაში ჩასმული შამფური სუფთა გამოდის.
8. მოდით ნამცხვარი მთლიანად გაცივდეს, სანამ მას 3 ფენა მოჭრით

ალუბლის მასა:
1. მოათავსეთ ალუბალი ქვაბში, დაამატეთ ½ წყალი, შაქარი და ლიმონის წვენი.
2. ადუღეთ დაბალ ან საშუალო ცეცხლზე, სანამ შაქარი არ გაიხსნება.
3. დარჩენილი წყალი შეურიეთ სიმინდის სახამებელს და დაუმატეთ ალუბლებს.
4. გააგრძელეთ მორევა დაბალ ცეცხლზე მანამ, სანამ ნარევი გასქელდება და პრიალა არ გახდება.
5. როცა მისი ტექსტურა ხის კოვზის უკანა ნაწილს მთლიანად დაფარავს, შეგიძლიათ გადმოდგათ ცეცხლიდან.
6. გადმოდგით ცეცხლიდან და გემოვნებით დაამატეთ ალუბლის ლიქიორი.
7. ნამცხვრის აწყობამდე ალუბლის სოუსი მთლიანად გააციეთ.

იტალიური ვანილის კრემი:
1. შეურიეთ კვერცხის ცილა, შაქარი და ვანილის თესლი ლითონის თასში და დადგით ადუღებულ წყალზე, რომ ორთქლმა შერების პროცესი გაამარტივოს.
2. ურიეთ შეუჩერებლად, რომ შაქარი დაიხსნას, სანამ ნარევი არ მიაღწევს 70 ° C- ს. გამოიყენეთ თერმომეტრი ტემპერატურის დადგენისთვის.
3. ჩაასხით ნარევი სხვა თასში და ათქვიფეთ სწრაფად მანამ, სანამ ნარევი არ გაცივდება და არ მიიღებს ოთახის ტემპერატურას. საჭიროა საკმარისად გრილი იყოს, რომ გაუმდნარ კარაქს დაემატოს.
4. თანდათანობით დაამატეთ ცივი კარაქის კუბურები და საშუალო სიჩქარით ათქვიფეთ.
5. დაამატეთ მარილი და ათქვიფეთ მანამ, სანამ კრემი არ გახდება გლუვი, მსუბუქი და ფაფუკი.

ტორტის აწყობა
1. ნამცხვრის ფენა მოათავსეთ სუფრის თეფშზე.
2. კოვზით მოასხით ალუბლის ლიქიორი, რომ ნამცხვარი დატენიანდეს.
3. თანაბრად გაანაწილეთ კარაქის 1/3 და ზემოდან მოაყარეთ ½ ალუბლის ფენა.
4. განათავსეთ ტორტის მეორე ფენა და გაიმეორეთ პროცესი ალუბლის ლიქიორით, კრემითა და ალუბლის ფენით.
5. განათავსეთ ტორტის მესამე და საბოლოო ფენა ზემოდან და ნაზად დააწექით ხელით ქვემოთ, რომ ტორტი მაქსიმალურად დაიპრესოს
6. ზემოდან წაუსვით დარჩენილი კრემი და ალუბალი.

https://www.lurpak.com/en/recipes/black-forest-gateau/