ღორის ხორცი კომშით
შერეული სამზარეულოკერძის ინგრედიენტები
- ღორის კისერი
- კომში
- ნიორი
- ხახვი
- მწვანე და წითელი წიწაკა
- თეთრი მშრალი ღვინო
- ოხრახუში
- ქინძი
ღორის ხორცი კომშით მომზადების წესი
ღორის კისერი დავჭრათ თხელ ნაჭრებად . მოვაყაროთ მარილი და პილპილი ორივე მხარეს.
თხელ ნაჭრებად დავჭრათ კომში, წვრილად დავჭრათ ნახევარი ხახვი და ორი კბილი ნიორი, ასევე წითელი და მწვანე წიწაკა, ქინძი და ოხრახუში.
დავიწყოთ ღორის ხორცის შეწვა ტაფაზე ზეთთან და კარაქთან ერთად. პარალელურად კომში .
ღორის ნაჭრების შეწვის შემდეგ იგივე ტაფაში მოვთუშოთ ხახვი ნიორი და წიწაკები. დავუმატოთ თეთრი ღვინო . წამოდუღების შემდეგ გადავწუროთ და გადავიტანოთ ახალ ტაფაზე. დავუმატოთ მწვანილები, ცოტაოდენი შაქარი და მარილი. სოუსი მზადაა.
შემწვარი ღორის ხორცი და კომში დავალაგოთ საცხობ ფირფიტაზე და 15 წუთით შევდოთ ღუმელში 220 გრადუსზე .
კერძი მზადაა.