ფუნთუშა
შერეული სამზარეულო
120 წუთი
160 კალორია
მინდა უუგემრიელესიი, უღუნღულესი ფუნთუშები წარმოგიდგინოთ
ფუნთუშები
საჭიროა:
1კგ ფქვილი
50 გ კარაქი
100 გ. შაქარი.(შეგიძლიათ მეტიც)
10-15გრ საფუარი
4 კვერცხის გული (3 ცომში 1 თავზე წასასმელად)
550 მლ რძე
50გრ არაჟანი (თუ სითხე მეტი მოითხოვა ფქვილმა წყალი დაამატეთ)
მარილი
ვანილი( სურვილისამებრ)
ზეთი 50 მლ
გაცრილი ფქვილში გავაკეთოთ ღრმული შინით ჩავყაროთ შაქარი და საფუარი დავასხათ ცოტა თბილი რძე ,გადავურიოთ და დავტოვოთ მანამ სანამ ჩანგლით გავხსნი 3 კვერცხის გულს და სანამ გავადნობთ კარაქს. ამ ყველაფერს რომ გავაკეთებთ დავამატებთ ფქვილს ისევ თბილ რძეს, ათქვეფილ კვერცხის გულებს,არაჟანს,კარაქს , მარილს და მოვზილავთ რბილ ცომს მოვასხავთ ცოტა ზეთს და ისევ გადავზილავთ . ვზელთ მანამ სანამ ხელებზე ან ჭურჭლის კედლებს აღარ მიეკრობა. კარგად მოზელილ ცომს გადავაფაროთ ცელოფანი და გავაჩეროთ 30 წუთი ან მანამ სანამ არ ამოფუვდება კარგად... ამოფუებულ ცომს მაგიდაზე ხელახლა გადავზილავთ ...მივცემთ მილისებურ ფორმას და დავყობთ 100 გრ იან ბურთებად მივცემთ სასურველ ფორმას,ვათავსებთ საცხობ ფორმაში ისევ ვაფარებთ სუფთა ტილოს და დატოვებთ ასე.
ცომი უნდა ამოფუვდეს კიდევ . 30 წუთი . ორმაგად უნდა გაფუვდნენ. ვუსმევთ ზემიდან 1 კვერცხის გულისა და არაჟნის ან კვერცხის რძის ან მაწვნის ნაზავს. ვდებთ ღუმელში. 170 -175 გ.ზე დაახლოებით 15 წთ .
გემრიელად მიირთვით
ფუნთუშები
საჭიროა:
1კგ ფქვილი
50 გ კარაქი
100 გ. შაქარი.(შეგიძლიათ მეტიც)
10-15გრ საფუარი
4 კვერცხის გული (3 ცომში 1 თავზე წასასმელად)
550 მლ რძე
50გრ არაჟანი (თუ სითხე მეტი მოითხოვა ფქვილმა წყალი დაამატეთ)
მარილი
ვანილი( სურვილისამებრ)
ზეთი 50 მლ
გაცრილი ფქვილში გავაკეთოთ ღრმული შინით ჩავყაროთ შაქარი და საფუარი დავასხათ ცოტა თბილი რძე ,გადავურიოთ და დავტოვოთ მანამ სანამ ჩანგლით გავხსნი 3 კვერცხის გულს და სანამ გავადნობთ კარაქს. ამ ყველაფერს რომ გავაკეთებთ დავამატებთ ფქვილს ისევ თბილ რძეს, ათქვეფილ კვერცხის გულებს,არაჟანს,კარაქს , მარილს და მოვზილავთ რბილ ცომს მოვასხავთ ცოტა ზეთს და ისევ გადავზილავთ . ვზელთ მანამ სანამ ხელებზე ან ჭურჭლის კედლებს აღარ მიეკრობა. კარგად მოზელილ ცომს გადავაფაროთ ცელოფანი და გავაჩეროთ 30 წუთი ან მანამ სანამ არ ამოფუვდება კარგად... ამოფუებულ ცომს მაგიდაზე ხელახლა გადავზილავთ ...მივცემთ მილისებურ ფორმას და დავყობთ 100 გრ იან ბურთებად მივცემთ სასურველ ფორმას,ვათავსებთ საცხობ ფორმაში ისევ ვაფარებთ სუფთა ტილოს და დატოვებთ ასე.
ცომი უნდა ამოფუვდეს კიდევ . 30 წუთი . ორმაგად უნდა გაფუვდნენ. ვუსმევთ ზემიდან 1 კვერცხის გულისა და არაჟნის ან კვერცხის რძის ან მაწვნის ნაზავს. ვდებთ ღუმელში. 170 -175 გ.ზე დაახლოებით 15 წთ .
გემრიელად მიირთვით