სააღდგომო კრაფინი

სააღდგომო კერძები
clock icon 90 წუთი pie chart icon 545 კალორია
  • 4 კვერცხი
  • 150 გრ შაქარი
  • 100 მლ გამდნარი კარაქი
  • 0.5 ჩ.კ მარილი
  • 240 მლ რძე
  • 14 გრ საფუარი
  • ვანილი
  • ლაიმის ან ლიმონის ცედრა
  • 800 - 850 გრ ფქვილი

 

მიქსერის თასში გავთქვიფოთ კვერცხი და შაქარი გათეთრებამდე, დავუმატოთ მარილი, ლურპაკის გამდნარი კარაქი, ევროპროდუქტის იტალიური რძე (ოდნავ შემთბარი) და საფუარი. ინგრედიენტები კარგად ავურიოთ და დავამატოთ გაცრილი ფქვილი ორ ეტაპად. მოვზილოთ კომბაინით ან ხელით, მანამ სანამ ერთგვაროვან ცომს არ მივიღებთ. ამოვაგუნდაოთ და გადავიტანოთ დაფქვილულ თასში, გადავაფაროთ სამზარეულოს ტილო და დავდგათ თბილ ადგილას 1 საათი, სანამ არ ამოფუვდება და გახდება მინიმუმ ორმაგი ზომა.

ჩავზილოთ ცომი, გავყოთ ორ ტოლ ნაწილად და გავაბრტყელოთ რაც შეიძლება თხლად:

გულსართისთვის დაგჭირდებათ:

  • 150 გრ კარაქი რბილი
  • 100 გრ მუქი ქიშმიში
  • 100 გრ ნუში და თხილი

 

 

გაბრტყელებულ ცომს გადავუსვათ თხელ ფენად 75 გრ კარაქი და მოვაყაროთ 50 -50 გრ ნატურალისის ორგანული ქიშმიში და თხილეული. გადავახვიოთ რულეტისებურად, გავჭრათ შუაზე ისე, რომ ბოლო ნაწილში დავტოვოთ გადაბმა, შემდეგ დავახვიოთ ისე, როგორც ვიდეოშია ნაჩვენები, მოვათავსოთ ფორმაში.


ფორმაში დავაყოვნოთ 30 წუთი. შემდეგ კი შევდგათ წინასწარ გახურებულ ღუმელში 160 გრადუსზე 45-50 წუთი ( თუ პატარა ფორმებს გამოიყენებთ 30-35 წუთი საკმარისია.)

გამომცხვარ კრაფინს მოაყარეთ შაქრის ფხვნილი და მიირთვით გემრიელად.