კრემ ბრულე
ფრანგული სამზარეულო- 750 მლ Sterilgarda-ს 36%-იანი ნაღები
- 5 კვერცხი
- ვანილისა და შაქრის პუდრა
- 115 გრამი შაქარი
ქვაბში ჩავასხათ 750 მლ ნაღები. დავდგათ ცეცხლზე, ჩავამატოთ ვანილისა და შაქრის პუდრა და კარგად ვადუღოთ
5 კვერცხის გულს დავამატოთ 115 გრამი შაქარი და ავთქვიფოთ.
გავაგრილოთ მოდუღებული ნაღები და ავურიოთ კვერცხში ნელ-ნელა
დავაბლენდეროთ შაქარი, რათა მოგვიანებით მოვაყაროთ დესერტს.
ნაღები გადავანაწილოთ სამ ფორმაში და ჩავდგათ ცეცხლგამძლე კონტეინერში, რომელშიც ჩავასხამთ ადუღებულ წყალს ნახევრამდე. შევდგამთ ღუმელში 35-40 წუთით, 160 გრადუსზე.
გამოვიღოთ კრემ ბრულე ღუმელიდან და გავაგრილოთ.
მოვაყაროთ შაქრის პუდრა და დავაკარამელიზიროთ, ისე რომ არ მიგვეწვას. გაცივების შემდეგ ზედაპირი უნდა ტყდებოდეს.