კარამელიზებული წითელი ხახვის პიცა

შერეული სამზარეულო
clock icon 150 წუთი pie chart icon 266 კალორია

ცომისთვის:

 

5 გ ხმელი საფუარი

200 მლ ნელთბილი წყალი

1 ს.კ. ზეითუნის ზეთი

350 გრ ხორბლის ფქვილი

50 გრ ჭვავის ფქვილი

1 ჩ.კ. შაქარი

1 ჩ.კ. მარილი

10 გ უხეში სიმინდის ფქვილი

 

 

3-4 წითელი ხახვი

5-7 სალათის ფურცელი

75 გ Lurpak - ის ოდნავ დამარილებული კარაქი

თხის ყველი

მარილი და ახლად დაფქული შავი პილპილი

 

მომზადების წესი:

საფუარი გავხსნათ თბილ წყალში. აურიეთ ფქვილი და ურიეთ სანამ ცომი არ გაერთიანდება. ცომი მსუბუქად მოზილეთ ფქვილმოყრილ ზედაპირზე, სანამ არ გახდება გლუვი. მოათავსეთ დიდ თასში, გადააფარეთ ჩაის პირსახოცი და დატოვეთ თბილ ადგილას 2 საათი.

როდესაც მზად იქნება გამოსაცხობად, გააცხელეთ ღუმელი 200-220 გრადუსზე.

 

წითელი ხახვი დავჭრათ კუბებად, ვშუშოთ 2 წუთის განმავლობაში.

 

ცომი გაყავით შუაზე და მოათავსეთ ჭვავის ფქვილმოყრილ სამუშაო ზედაპირზე, ახლა გაწელეთ ან გააბრტყელეთ ცომი. ზემოდან მოაყარეთ ხახვი. ხახვთან ერთად და თხის ყველი გაყავით პატარა კუბიკებად და დაასრულეთ ცოტაოდენი გამდნარი კარაქით წასმით. მოათავსეთ ცომი საცხობ ლანგარზე, რომელიც დაფარულია პერგამენტის საცხობი ქაღალდით, დაფქული უამრავი სიმინდის ფქვილით.

 

გამოაცხვეთ 15-20 წუთის განმავლობაში ან სანამ ოქროსფერი არ გახდება.

 

რჩევები:

  1. დაჭრილი ხახვი მოხარშვის წინ ჩაყარეთ გამდნარ კარაქში - უკეთესად კარამელიზდება.
  2. პიცის ცომს წაუსვით გამდნარი კარაქი, სანამ ტოპინგს დაუმატებთ, რათა პიცის ცომი არ დასველდეს ხახვისგან

 

კერძი მზად არის სერვირებისთვის