მომზადებული ორაგულის ზედაპირზე ზოგჯერ თეთრი ნივთიერება, ალბუმინი, ჩნდება. ის წყალში ხსნადი ცილაა, რომელიც თევზის კუნთოვან ქსოვილში ბუნებრივად არსებობს. უმ მდგომარეობაში ალბუმინი თხევადი და უხილავია, მაგრამ გაცხელებისას, ბოჭკოები იკუმშება და სითხესთან ერთად ალბუმინიც ზედაპირზე გამოდის.
ალბუმინი უვნებელი ნივთიერებაა და გემოზე გავლენას არ ახდენს, მაგრამ კერძის ვიზუალურ მხარეს აფუჭებს. მომზადებისას მისი თავიდან აცილების რამდენიმე მეთოდი არსებობს:
- თევზი დაბალ ტემპერატურაზე ნელა მოამზადეთ. ღუმელში 135-150°C-ზე შეწვისას ან გამოცხობისას კუნთოვანი ბოჭკოები ნელა და თანაბრად თბება, სითხე კი არ გამოიყოფა;
- შეწვამდე 10-15 წუთით დაამარილეთ ხორცი. მარილი ცილების ქიმიურ სტრუქტურას ცვლის, კუნთები ნაკლებად იკუმშება და ალბუმინი არ გამოიყოფა.
„ევროპროდუქტის" ქსელში ორაგულის პროდუქტების ფართო არჩევანი გვაქვს. ასორტიმენტში შედის Freezco და Feelo ბრენდების შებოლილი ორაგული, რომელიც იდეალურია სალათებისა და სენდვიჩებისთვის.
ასევე, “ევროპროდუქტში” დაგხვდებათ Dardanel-ის ორაგულის სტეიკი, რომელიც სწრაფად მზადდება და ძალიან გემრიელია. 200 გრამიანი შეფუთვა ერთი ადამიანისთვის სრულიად საკმარისია და შესაწვავად რამდენიმე წუთი სჭირდება.
ორაგულის გარდა, სუპერმარკეტების ქსელ „ევროპროდუქტში", კრევეტების, კალმარის, მიდიებისა და სხვა ზღვის პროდუქტების შეძენასაც შეძლებთ. დეტალური ინფორმაციისა და სრული ასორტიმენტის სანახავად ეწვიეთ ჩვენს მაღაზიებს ან დაათვალიერეთ ზღვის პროდუქტების ონლაინ კატალოგი.
გახსოვდეთ, რომ ორაგულის შერჩევა და მომზადება აღარასდროს იქნება გამოწვევა, თუ ამ რჩევებს გაითვალისწინებთ.