არაქისის კარაქი პოპულარული საკვები პროდუქტია, რომელიც მშრალად შემწვარი ან დაფქული არაქისისგან მზადდება. როგორც წესი, ის ორი ძირითადი ინგრედიენტისგან შედგება - არაქისი და მცირე რაოდენობის ზეთი, რომელსაც ხშირად, პროდუქტის მწარმოებელი კომპანიები დამატკბობელ ნივთიერებებსა და მარილს ამატებენ.
პროდუქტი ცნობილია კრემისებრი ტექსტურითა და თხილის არომატით. არაქისის კარაქის გამოყენება შესაძლებელია როგორც სენდვიჩებში, ისე სხვადასხვა ხილ-ბოსტნეულთან ერთად.
პროდუქტი უმეტესწილად ამერიკულ სამზარეულოსთან ასოცირდება. ამერიკელ მოსახლეობაში განსაკუთრებით პოპულარულია ჯემისა და არაქისის კარაქის სენდვიჩი. ის გემრიელი და ჯანსაღი სნექია როგორც ბავშვებისთვის, ისე ზრდასრულებისთვის. ასეთი სენდვიჩის დასამზადებლად შეგიძლიათ შინდის მურაბა, მარწყვის ჯემი ან ალუბლის ხილფაფა გამოიყენოთ.
“ევროპროდუქტში” არაქისის კარაქის შეძენას ხელმისაწვდომ ფასად შეძლებთ. ჩვენს მაღაზიათა ქსელში შეხვდებით საერთაშორისო ბრენდების საუკეთესო ხარისხის პროდუქტებს.
არაქისის კარაქი, სასიამოვნო გემოსთან ერთად, უამრავ სარგებელს სთავაზობს მომხმარებელს, მათ შორის არის მასში შემავალი უამრავი სასარგებლო ნივთიერება:
შეგახსენებთ, რომ არაქისის კარაქის ყიდვა ჩვენს მაღაზიათა ქსელშია შესაძლებელი.
არაქისის კარაქის მომზადება სახლის პირობებში საკმაოდ მარტივია. ის მაღაზიაში შეძენილი ვერსიების გემრიელი და ჯანსაღი ალტერნატივა შეიძლება იყოს. რადგან ინგრედიენტები თავადვე შეგიძლიათ აკონტროლოთ.
“ევროპროდუქტი” გთავაზობთ არაქისის კარაქის მარტივ რეცეპტს:
ინგრედიენტები:
2 ჭიქა მოხალული უმარილო არაქისი;
1-2 სუფრის კოვზი თაფლი ან ნეკერჩხლის სიროფი (სურვილისამებრ, სიტკბოსათვის);
1-2 სუფრის კოვზი ნეიტრალური ზეთი (მაგ. მცენარეული ზეთი) უფრო გლუვი; ტექსტურისთვის (სურვილისამებრ);
მარილი გემოვნებით.
ინსტრუქციები:
- გააცხელეთ ღუმელი 175°C-ზე;
- არაქისი გადაანაწილეთ საცხობ ფირფიტაზე ერთ ფენად;
- გამოაცხვეთ ღუმელში დაახლოებით 10-15 წუთის განმავლობაში ან სანამ არ გახდება სურნელოვანი და ოდნავ ოქროსფერი. ყურადღებით დააკვირდით საკვებს, რათა არ დაიწვას.
- გამოიღეთ არაქისი ღუმელიდან და გააგრილეთ რამდენიმე წუთის განმავლობაში.
- მოხალული არაქისი მოათავსეთ მაღალი სიმძლავრის ბლენდერში;
- თუ გსურთ კარაქი უფრო ტკბილი იყოს, თალი ან ნეკერჩხლის სიროფი ამ ეტაპზე დაუმატეთ.
- თუ უფრო გლუვი ტექსტურა გირჩევნიათ, შეგიძლიათ გამოიყენოთ ერთი ან ორი სუფრის კოვზი მცენარეული ზეთი.
არაქისის კარაქი უამრავ ოჯახში ხშირი გამოყენების პროდუქტია, თუმცა მშობლები მას ხშირად უფრთხიან, რადგან ის ჰიპერალერგიული საკვებია.
თუ ბავშვს მკვეთრად გამოკვეთილი ალერგიული რეაქცია არ აქვს მიწისთხილზე, მისთვის პროდუქტის გამოყენება უსაფრთხოა. მეტიც, ის თხილის სხვა კარაქებთან შედარებით, ბევრად ნოყიერიცაა.
ზოგიერთი ექიმი ბავშვებისთვის კარაქის მიცემას 6 თვის ასაკიდანაც კი უწევს რეკომენდაციას.
ბავშვების უმეტესობისთვის თხილისგან დამზადებული კარაქი გემრიელი და უსაფრთხო არჩევანია, რომელიც მათ აუცილებელ საკვებ ნივთიერებებს აწვდის და ენერგიას ანიჭებს მათ.
არაქსის კარაქი ბავშვებში საკმაოდ პოპულარული პროდუქტია. იმის გათვალისწინებით, რომ ის საკმაოდ ალერგიული საკვებია, მოზარდებისთვის მისი სწორად შერჩევა განსაკუთრებით მნიშვნელოვანია.
იმისთვის, რომ პროდუქტმა ბავშვს ზიანი არ მიაყენოს, შეძენისას რამდენიმე ფაქტორის გათვალისწინებაა მნიშვნელოვანი:
“ევროპროდუქტში” ხელმისაწვდომია მრავალი სხვადასხვა ტიპის არაქისის კარაქი. ისინი ერთმანეთისგან ენერგეტიკული ღირებულებით, ინგრედიენტებითა და სხვა მრავალი ნიშნით განსხვავდება.
ჩვენს მაღაზიათა ქსელში შეძლებთ ისარგებლოთ მიტანის სერვისითაც, რომელიც სასურველ პროდუქტს პირდაპირ სახლში მოგართმევთ.