წასასმელი კარაქისგან განსხვავებით, კარაქი და სპრედი ერთმანეთისგან რადიკალურად განსხვავდება და მათი ერთი კატეგორიაში გატარება დიდი შეცდომაა. სპრედს საქართველოში უწოდებენ არაჯანსაღ პროდუქტს, რომელიც ხშირ შემთხვევაში შეიცავს: საკვებ დანამატებს, არაჯანსაღ მცენარეულ ცხიმებს, საღებავებს, გემოს გამაძლიერებლებსა და არომატიზატორებს. რეალურად კი ტერმინი „სპრედი“ ევროპის ქვეყნებში აღნიშნავს ყველაფერს, რისი წასმაც შეიძლება, მაგალითად, შოკოლადს კარაქს, ჯემს და ა.შ. შესაბამისად, ქართულ ბაზარზე არსებული წასასმელი „ლურპაკის“ პროდუქტის სპრედად მოხსენიება და არაჯანსაღ პროდუქტად მიჩნევა სრული მითია.