• ერთ-ერთი მთავარი, რასაც ყურადღება უნდა მიაქციოთ არის, რომ ევროპული წარმოების იყოს. ზოგადად, ევროპაში ხორცპროდუქტების წარმოების უდიდესი ტრადიცია არსებობს და ძალიან მრავალფეროვანია ასორტიმენტიც. ხორცპროდუქტი ერთმანეთისგან განსხვავდება წარმოების ტექნიკის, შემადგენლობისა და მახასიათებელი ნიშნებით.
ხამონი
ეს არის ღორის ხორცის სპეციალურ პირობებში დაძველებით მიღებული ტრადიციული ესპანური ლორი. ხამონი მზადება ღორის ხორცის უკანა ფეხისგან ან უძვლოს შემთხვევაში უკანა ფეხის ხორცისგან, სადაც კუნთოვანი მასა მეტია. ხამონს განასხვავებენ დაძველების პერიოდისა და ღორის ჯიშების მიხედვით. გარეული „იბერიკოს“ ესპანური ხამონი გაცილებით ძვირფასია, რადგან გარეულ ღორში გაცილებით მეტი კუნთოვანი მასა და ცხიმოვანი ნაწილებია.