მჟავე ნაღების კარაქი ბევრად უფრო გემრიელია, ვიდრე ტკბილი ნაღების კარაქი. მისი ორგანოლეპტიკური თვისებები დახვეწილი და გაუმჯობესებულია. სწორედ ამიტომ ის ყველასთვის საყვარელია კარაქია, როგორც პურზე წასასმელად, ასევე კერძებში.
მეორე მხრივ, მჟავე ნაღების კარაქი იდეალურია ცხობაში, საკონდიტრო ნაწარმში, კერძების დანამატად. ხშირად ამბობენ, რომ კარაქში სხვადასხვა პროდუქტის შეწვა რეკომენდებული არაა. მჟავე ნაღების კარაქში კი შეგიძლიათ თავისუფლად შეწვათ ნებისმიერი პროდუქტი, მათ შორის, ბოსტნეული და დარწმუნებული იყავით, რომ არც კარაქი და არც ბოსტნეული სასარგებლო თვისებებს არ დაკარგავს.
მჟავე ნაღების კარაქი საქართველოშიც ხელმისაწვდომია. ეს არის მსოფლიოში ერთ–ერთი უმაღლესი ხარისხის, დანიური სამეფო კარაქი „ლურპაკი“. 1 კილოგრამი კარაქი, 25 ლიტრი ძროხის რძის მომწიფებით მიიღება. „ლურპაკის“ კარაქი რეკომენდებულია პედიატრების მიერ ევროპის არაერთ ქვეყანაში. გამოიყენება როგორც პურზე წასასმელად, ასევე ცხობაშიც. ამ ბრენდის მთავარი სლოგანია ევროპაში : „საუკეთესო კერძი იმსახურებს ლურპაკს“.