კარაქი სასარგებლო და აუცილებელი პროდუქტია როგორც ბავშვებისთვის, ისე ზრდასრულებისთვის. ის ერთ–ერთი ყველაზე სასარგებლო ცხოველური ცხიმია, რადგან გამოირჩევა მაღალი კალორიულობით, დიდი ბიოლოგიური ღირებულებით და მაღალი შეთვისებადობით. თუმცა კარაქის მიღების დროს გარკვეული ზომიერების და რეკომენდაციების დაცვაა საჭირო. ნებისმიერი კარაქი არაა რეკომენდებული პურზე წასასმელად ან კულინარიაში გამოსაყენებლად. ყველამ იცის, რომ არსებობს კარაქი და სპრედი, თუმცა კარაქის სახეობებს შორის სხვაობის შესახებ ბევრმა არ იცის.
რეალურად, კარაქის დაახლოებით 10 სახეობა არსებობს, რომელთაგან 3 ყველაზე გავრცელებული ტიპია: მჟავე ნაღების კარაქი, ტკბილი ნაღების კარაქი და გლეხური კარაქი.