რა უნდა გავითვალისწინოთ კარაქის შერჩევისას?
იმისათვის, რომ პასკის შეფასების ყველა კრიტერიუმი დავაკმაყოფილოთ, აუცილებელია, გამოვიყენოთ 82.5%-იანი მჟავე ნაღების კარაქი. ამასთან ერთად, როგორც ზემოთაც აღვნიშნეთ, ის თავისუფალი უნდა იყოს ყველა არაორგანული კომპონენტისგან. კარაქი მაშინ გვაძლევს საუკეთესო შედეგს, როდესაც მხოლოდ რძისა და რძემჟავასგან შედგება. რძემჟავას, რომელსაც ლაქტურ მჟავასაც უწოდებენ, ადამიანის ჯანმრთელობისთვის მნიშვნელოვანი სარგებელი მოაქვს, მათ შორის, ის აძლიერებს იმუნიტეტს და სხეულს ინფექციების თავიდან აცილებაში ეხმარება.
საქართველოში ხელმისაწვდომი ისეთი კარაქი, რომელიც მხოლოდ ამ ორი კომპონენტისგან – რძისა და რძემჟავასგან შედგება, „ლურპაკია“. ის, ასევე, ერთადერთი ორგანული კარაქია ქართულ ბაზარზე.