კარაქის დაახლოებით 15% წყალია. როდესაც გამოსაცხობ მასას ღუმელში ვათავსებთ, კარაქში შემავალი წყალი აორთქლებას იწყებს. ეს ორთქლი კი ცომს მოცულობაში ზრდის.
საბოლოო ჯამში, კარაქით დამზადებული საკონდიტრო ნაწარმი და ცომეული უფრო დიდხანს ინარჩუნებს ფორმას, სირბილეს და სინოტივეს. თუკი ბაგეტის პური, ორი დღის მერე მყარდება, ბრიოში, კარაქის ხარჯზე, უფრო მეტი დროით ინარჩუნებს სიფუმფულეს და სირბილეს.
კარაქის როლის კარგად გაცნობიერების შემდეგ, პროფესიონალი მზარეულები, იმასაც უსვამენ ხაზს, რომ შედეგზე დიდ გავლენას კარაქის ხარისხიც ახდენს. ბაზარზე წარმოდგენილი კარაქების უმეტესობა კი ჯანსაღი არ არის, შეიცავენ მავნე დანამატებსა და კონსერვანტებს. ამასთან ერთად, დარღვეულია პროდუქტში შემავალი აუცილებელი ინგრედიენტების პროპორციებიც, მაგალითად, რძისა და წყლის შემცველობა. ამის გამო კი, რეცეპტის ზედმიწევნით მიყოლის მიუხედავად, ხშირად არასასურველ შედეგს ვიღებთ.
მაღალი ხარისხის კარაქის ცხიმის შემცველობა 80%-ზე მეტი უნდა იყოს, უნდა ჰქონდეს გამოკვეთილი ნაღების გემო, რძის არომატი, ღია ფერი და კრემისებრი სტრუქტურა. ასეთი კარაქის გამოყენებისას არა მხოლოდ, უფრო ჯანსაღ კერძებსა და ნამცხვრებს ვამზადებთ, არამედ ვიღებთ სასურველ გემოსა და სტრუქტურას. გახსოვდეთ, ევროპული და პრემიუმ ხარისხის კარაქის ყიდვა საქართველოშიცაა შესაძლებელი