როგორი უნდა იყოს ნამდვილი კარაქი და რომელ კარაქს უწევენ რეკომენდაციას ევროპელი და ქართველი პედიატრები

რძის პროდუქციის ფართო ასორტიმენტში ფერმერის კარაქს მნიშვნელოვანი ადგილი უჭირავს. მასში ცხიმის შემცველობა 82.2 % უნდა იყოს. პრემიუმ კლასის კარაქს გამოკვეთილი ნაღების გემო, პასტერიზებული რძის არომატი, ღია ფერი და კრემისებრი სტრუქტურა უნდა ჰქონდეს.

"უდიდესი მნიშვნელობა აქვს მის წარმოებას. ნამდვილი კარაქის ხარისხის სპეციფიკა არც მეტი - არც ნაკლები საქონლის მოვლიდან და მათი კვებიდან იწყება."

Lurpak ღია ფერის ნაღების კარაქია. წარმოების პროცესი იწყება დაახლოებით 20 კგ. ნატურალური რძით, ყოველ 1 კგ. კარაქზე. რძის ყველაზე ფასეული და არომატული ნაწილი - ნაღებია, რომელიც საგანგებოდ „მწიფდება“ გამოყენების წინ.

შემდეგ, ემატება რძის კულტურები, რომლებიც ოდნავ არომატულ ნოტს, კრემისებრ კონსისტენციას და Lurpak-ისთვის დამახასიათებელ არომატს აძლევს. Lurpak იდეალურია კერძების მომზადებისთვის, ცხობისთვის, დესერტებისთვის და ყველაფრისთვის, რისი მომზადებაც სამზარეულოში გსურთ.





ლურპაკის კამპანია: "საუკეთესო კერძი იმსახურებს ლურპაკს," ესაუბრება აუდიტორას, რომელთაც სურთ, რომ მათ სამზარეულოში მეტი კრეატივი, მეტი სურნელი, მეტი ხარისხი და მეტი გემო იყოს. ეს ყველაფერი განასხვავებს „ლურპაკს“ სხვა კარაქებისგან.


ლურპაკის კარაქის მეშვეობით, ყველაზე უბრალო კერძიც კი განსაკუთრებულ გემოს იძენს. სწორედ ესაა კომპანიის მიზანიც.


ლურპაკის კარაქი რეკომენდებულია პედიატრების მიერ 3 ქვეყანაში: ინგლისში, დანიასა და საქართველოში.

კომპანიისთვის მნიშვნელოვანია, რომ მეურნეობამ დაიცვას გარემო და კულტურული ლანდშაფტი. ტერმინი ორგანული საერთაშორისო რეგულაციებით განსაზღვრული ცნებაა და ის სოფლის მეურნეობასა და საკვების წარმოების პროცესში გარკვეულ სტანდარტებს მოიცავს. ტერმინები „ორგანული“, „ბიო“ და „ეკო“ სინონიმებია და ეკოლოგიურად სუფთა პროდუქტს ნიშნავს.

ორგანული პროდუქტის მიღება გულისხმობს პროცესს, რომელშიც არ არის ჩართული შხამ-ქიმიკატები, ჯანმრთელობისათვის მავნე კონსერვანტები, ნიტრატები, პესტიციდები, გენმოდიფიცირებული ინგრედიენტები, ზრდის ჰორმონები.

  • ორგანული და ნატურალური პროდუქტის მისაღებად, გადამწყვეტი მნიშვნელობა აქვს ცხოველთა კვებას.
  • პირუტყვი, რომლისგანაც მიღებული რძით მზადდება ორგანული კარაქი, იკვებება მხოლოდ არაგენმოდიფიცირებული, ჰორმონებისგან თავისუფალი საკვებით. ეს ყველაფერი მკაცრად კონტროლდება იმისთვის, რომ პროდუქტმა მიიღოს ორგანულობის დამადასტურებელი დოკუმენტი და ნიშანი.



საკვები, რომელსაც ცხოველები მიირთმევენ, არ უნდა მოიპოვებოდეს დაბინძურებულ ადგილზე.

დანიაში, ის მინდვრები, საიდანაც ცხოველები იკვებებიან, შემდგომში კი ლურპაკის კარაქი იწარმოება, რამდენიმე კილომეტრით მოშორებულია ინდუსტრიული ზონიდან.

მინდვრები, საიდანაც მარცვლეულს იღებენ, დაყოფილია ორ ნაწილად: შუა ნაწილი და კიდე.

ნიადაგი, რომელიც გამოიყენება საკვების მოსაყვანად, არ მუშავდება სასუქით, მხოლოდ ბუნებრივად მიღებული გასანოყიერებელი საშუალებები შეიძლება დაემატოს.

როცა ფერმერები თავად აწარმოებენ საკვებს ცხოველებისთვის, აკონტროლებენ ხარისხს, რომ უზრუნველყონ მდგრადი, სტაბილური და მაღალხარისხიანი რძის წარმოება.

კომპანია ცდილობს დააკმაყოფილოს ცხოველების ძირითადი ფიზიოლოგიური და ქცევითი მოთხოვნილებები, რომლებიც მათ ჯანმრთელობას და კეთილდღეობას გააუმჯობესებს.

მსურველებს შეუძლიათ თავადაც მოინახულონ საძოვრები და ნახონ, როგორ აჭმევენ და უვლიან ცხოველებს ფერმერები.

საკვების შემდეგ გადამუშავების პროცესია მნიშნელოვანი, რომელიც სრული წესების დაცვით ხდება.

დანია სკანდინავიური ქვეყანაა, რაც იმას ნიშნავს, რომ აქ წარმოებული პროდუქცია განსაკუთრებულად სუფთა და სასარგებლოა, რადგან სკანდინავიური ქვეყნები მსოფლიოში ცნობილია ეკოლოგიურად და ბიოლოგიურად სუფთა პროდუციის დამზადებით.

რომ შევაჯამოთ, ევროპული ხარისხი არის სანდრო და საუკეთესო, შემოწმების ჯაჭვი არის ძალიან დიდი და შესაბამისად, ზუსტად ვიცით, როგორ საკვებს ვიღებთ.

ორგანული და ნატურალური განსხვავდება, და თუ კარაქს აწერია ორგანული, თქვენ უკვე ზუსტად იცით, რას ნიშნავს ეს.



საქართველოში Lurpak-ისა და Arla-ს ოფიციალური და ექსკლუზიური დისტრიბუტორი სუპერმარკეტების ქსელი ევროპროდუქტია, რომელიც 2004 წლიდან, მომხმარებელს მაღალი ხარისხის პროდუქციას სთავაზობს. ევროპროდუქტი აქტიურად უწყობს ხელს ულაქტოზო და ორგანული პროდუქციის იმპორტს საქართველოში.