ევროპული სამზარეულო

ხაჭოს პასკა

ხაჭოს პასკა

ხაჭოს პასკა

სააღდგომო კერძები
clock icon 60 წუთი pie chart icon 230 კალორია
150 გ კარაქი Valio 160 გ შაქრის პუდრი 550 გ ხაჭო 170 გ არაჟანი (20%) 50 გ ფსტის პასტა 50 გ ფსტა 50 გ თეთრი შოკოლადი გასაფორმებლად 100 გ St Dalfour-ის ჯემი ტროპიკული ხილი, თეთრი შოკოლადი და დაჭრილი ფსტა   ოთახის ტემპერატურის კარაქი და შაქრის პუდრი ავთქვიფოთ გათეთრებამდე. ხაჭო გავატაროთ საცერზე ორჯერ ან დავაბლენდეროთ ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე. ხაჭოს ვუმატებთ არაჟანს და დანარჩენ ინგრედიენტებს (დაჭრილ ფსტას და შოკოლადს). კარგად ვურევთ, რომ გაერთიანდეს.   დოლბანდი გავრეცხოთ, გავწუროთ და სამმაგი ფენა ჩავაფინოთ პასქის სპეციალურ ყალიბში ან საწურში. გადავიტანოთ ხაჭოს მასა, გადავაფაროთ დოლბანდის კიდეები, დავადოთ სიმძიმე და შევინახოთ მაცივარში მინიმუმ 1 ღამით, იდეალურია 24 საათით. პერიოდულად ვუწურავთ სითხეს, რომელსაც მოიყენებს.   ვაფორმებთ ტროპიკული ჯემით, თეთრი შოკოლადით და დაჭრილი ფსტით.
ღვეზელი ჯემით

ღვეზელი ჯემით

ღვეზელი ჯემით

დესერტი
clock icon 90 წუთი pie chart icon 325 კალორია
ცომისთვის დაგჭირდებათ: ფქვილი - 300გრ. მწ. მარილი შაქარი - 50გრ. კარაქი Valio - 180გრ. 1 ს/კ ძმარი 4 ს/კ ცივი წყალი მომზადება: ფქვილს დავუმატოთ მწიკვი მარილი, შაქარი და ცივი კარაქი. გავაფხვიეროთ ხელით და შემდეგ დავუმატოთ ძმარი და ცივი წყალი. როგორც კი ცომი შეიკვრება გავყოთ 2 ნაწილად , შევფუთოთ საკვებ ცელოფანში და დავაყოვნოთ მაცივარში 30 წუთით. შიგთავსისთვის: ST. Dalfour-ის ჯემი 2 ცალი (მარწყვის და მოცვის) შუა გულში: 2 ჭ. ფქვილს დავუმატოთ 0,5 ჭ. შაქარი, 100გრ. Valio-ს კარაქი, მწ. მარილი და გავაფხვიეროთ. აწყობა: დაყოვნებული ცომის ერთი ნაწილი გავაბრტყელოთ, მოვათავსოთ ცხიმწასმულ ტარტის საცხობ ფორმაში (ყალიბის დიამეტრი 22სმ) და ხელით გავუსწოროთ გვერდები. ძირი დავჩხვლიტოთ ჩანგლით, გადავუსვათ მარწყვის ჯემი, შემდეგ მოვაყაროთ გაფხვიერებული მასა და ამის შემდეგ გადავუსვათ მოცვის ჯემი. ცომის მეორე ნაწილი გავაბრტყელოთ, ამოვჭრათ სასურველი ფორმები და მოვრთოთ სურვილისამებრ. ზემოდან გადავუსვათ კვერცხის და წყლის ნარევი, მოვაყაროთ შაქარი სიხრაშუნისთვის (სურვილისამებრ). ვაცხობთ გახურებულ ღუმელში 180 გრადუსზე 30-40 წუთით, სანამ ოქროსფერი არ გახდება. გემრიელად მიირთვით!
კრაფინები

კრაფინები

კრაფინები

სააღდგომო კერძები
clock icon 240 წუთი pie chart icon 465 კალორია
80 მლ Sterilgarda-ს თბილი რძე 1 ს/კ საფუარი 1 ს/კ შაქარი 3 ს/კ ფქვილი   1 მთლიანი კვერცხი 2 კვერცხის გული 150 გრ შაქარი 2 ს/კ ფორთოხლის წვენი ფორთოხლის ცედრა 50 გრ Valio-ს დამდნარი კარაქი   300 გრამი ფქვილი მწიკვი მარილი   100 გრ Valio-ს რბილი კარაქი 50 გრ ნუშის ფანტელები 50 გრ ქიშმიში თხლად ათლილი და წვრილად დაჭრილი ფორთოხლის კანი 1/2 ჩ/კ მუსკატი   პატარა ჯამში ვასხამთ თბილ რძეს, ვამატებთ საფუარს, შაქარს და ფქვილს. ველოდებით 15-20 წუთი რომ ამოფუვდეს.   ცალკე ჯამში ვთქვიფავთ კვერცხს და შაქარს გათეთრებამდე. ვამატებთ საფუარიან მასას, კარგად ვურევთ და გადაგვაქვს კომბაინში. ნელნელა ვაყრით გაცრილ ფქვილს და როდესაც მივიღებთ ერთიან მასას, ბოლოს ვამატებთ დამდნარ კარაქს. დაახლოებით 15 წუთი საშუალო სიჩქარეზე ვზილავთ ცომს.   გადაგვაქვს ცომი ცხიმწასმულ ჯამში, ვაკრავთ სამზარეულოს ცელოფანს, ვაფარებთ დამატებით ტილოს ნაჭერს და ვტოვებთ მინიმუმ 1 საათი თბილ ადგილას.    ვყოფთ ცომს 2 ნაწილად, ვაბრტყელებთ მართკუთხა ფორმაზე,ვუსმევთ კარაქს, ვაყრით ქიშმიშს, ნუშს და მუსკატს. გადავახვევთ, ვჭრით შუაზე ოღონდ ერთი ბოლო რჩება გაუჭრელი, ვახვევთ როგორც ვიდეოშია და ვათავსებთ გამოსაცხობ ფორმაში.   ვტოვებთ 1 საათი ამოსაფუებლად და ვაცხობთ 180 გრადუსზე 35-40 წუთი.   ვაგრილებთ, ვიღებთ ფორმიდან და ვაყრით შაქრის ,,პუდრას".   გემრიელად მიირთვით!
სტაფილოს კექსი

სტაფილოს კექსი

სტაფილოს კექსი

დესერტი
clock icon 90 წუთი pie chart icon 390 კალორია
დაგჭირდებათ: 170 გ ფქვილი 150 გ შაქარი 10 გ საცხობი პუდრი (გამაფხვიერებელი) მწიკვი მარილი ½ ჩ.კ. დარიჩინი 1 ფორთოხლის ცედრა 120 გ Valio-ს კარაქი (დამდნარი და გაგრილებული) 2 ს.კ. რძე 2 კვერცხი 200 გ სტაფილო 50 გ ქიშმიში 30 გ ნიგოზი   კრემისთვის: 230 გ Valio-ს კრემ ყველი 45 გ შაქრის პუდრი 100 მლ ნაღები მინიმუმ 32% 1 ჩ.კ. ვანილის ექსტრაქტი ან პასტა სურვილისამებრ ფორთოხლის ცედრა და ნიგოზი მოსართავად.   გავაცხელოთ ღუმელი 180 გრადუსზე. დავადნოთ კარაქი. მსხვილ სახეხზე გავხეხოთ სტაფილო. მშრალი ინგრედიენტები ავურიოთ ერთ თასში.   მეორე თასში ავთქვიფოთ კვერცხი, დავუმატოთ შეგრილებული კარაქი და რძე, ჩავასხათ ფქვილიან ჯამში და გავაერთიანოთ ორი მასა. კარგად ავურიოთ და დავამატოთ სტაფილო, შემდეგ, კი ქიშმიში და დაჭრილი ნიგოზი.   ცომი გადავიტანოთ საცხობ ყალიბში, რომელსაც წინასწარ წაუსვამთ კარაქს და მოაყრით ფქვილს, ან ჩააფენთ საცხობ ქაღალდს.   ვაცხობთ 40-60 წუთი, ან ვიდრე ხის წკირი მშრალი არ ამოვა კექსში ჩარჭობისას. თუმცა გაითვალისწინეთ, ტექსტურა ნოტიო რჩება.   როდესაც კექსი გამოცხვება, გავაგრილებთ და მოვრთავთ კრემით, რომელსაც შემდეგნაირად ვამზადებთ: ვთქვეფთ ყველა ინგრედიენტს ერთ ჯამში, როდესაც მასა შესქელდება, გადავუსვამთ კექსს და მოვაყრით დამატებით ცედრას და ნიგოზს სურვილისამებრ.
პასტა სტრაჩატელათი

პასტა სტრაჩატელათი

პასტა სტრაჩატელათი

იტალიური სამზარეულო
clock icon 30 წუთი pie chart icon 348 კალორია
Delverde-ს სპაგეტი Zucchi-ს ზეითუნის ზეთი Colle Del Tartufo-ს პესტოს დრესინგი Granarolo-ს სტრაჩატელა Granarolo-ს პარმეზანი მოხარშეთ პასტა 8 წუთის განმავლობაში.ტაფაზე მოასხით ზეითუნის ზეთი, გადაიტანეთ მასში პასტა და მოასხით ცოტა ნახარში, პესტოს დრესინგი, კარგად აურიეთ და ისევ მოურიეთ.გადაიტანეთ თეფშზე და დაადეთ თავზე სტრაჩატელა.
თინუსის სენდვიჩი

თინუსის სენდვიჩი

თინუსის სენდვიჩი

შერეული სამზარეულო
clock icon 15 წუთი pie chart icon 330 კალორია
1 დარდანელის თინუსის კონსერვი 1 ღერი ნიახური 1/2 წითელი ხახვი კაპერსი 1 ჩ/კ დიჟონის მდოგვი 3 ს/კ სახლის მაიონეზი (1 კვერცხი, 1 ჭიქა ზეითუნის ზეთი, მარილი, 1 ჩ/კ ძმარი მოვათავსოთ ბლენდერის ჭიქაში და ხელის ბლენდერით ამოვიყვანოთ) ქინძი წითელი წიწაკის ფანტელები სურვილისამებრ მარილი და პილპილი გემოვნებით ტოსტის პური   გადავიტანოთ თინუსი ღრმა ჯამში, დავამატოთ დაჭრილი ნიახური, ხახვი, კაპერსები. შევურიოთ სახლში მომზადებული მაიონეზი, ასევე დიჟონის მდოგვი. ბოლოს დავაყაროთ ქინძი და ყველაფერი კარგად გადავურიოთ. მოვათავსოთ ტოსტის პურზე სალათის ფურცლები, რომელზეც უნდა გავანაწილოთ თინუსის სალათა და გადავაფაროთ ზემოდან მეორე პური.  გავჭრათ შუაზე და გემრიელად მივირთვათ.